ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Τι ειπώθηκε στο «Συμβούλιο» για την τοποθέτηση των αναπληρωτών παράλληλης!

19/09/2018 - 22:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ενημερωτικό, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν στη Δ/νση Π.Ε Α΄ Αθήνας για την παράλληλη στήριξη μαθητών, πραγματοποίησαν νέα παράσταση την Τρίτη 18/9 στη συνεδρίαση του «άτυπου» Συμβουλίου, όπου συμμετέχουν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, οι Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής και ο Διευθυντής του ΚΕΔΔΥ, προκειμένου αυτοί να «αποφασίσουν»  για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης, στην οποία παράσταση στήριξε και συμμετείχε και ο Σύλλογός μας.

Μετά την τοποθέτηση των Συλλόγων και των ίδιων των αναπληρωτών συναδέλφων, με αίτημα κάθε εκπαιδευτικός να αναλάβει ΜΟΝΟ έναν μαθητή (και όχι δύο, τρεις ή τέσσερις, όπως τις προηγούμενες σχολικές χρονιές), που είναι και η πάγια θέση του Συλλόγου μας και τη διεκδικούμε αταλάντευτα, τοποθετήθηκαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής, όπου έγινε φανερό πως στην πλειοψηφία τους τάσσονται με τη λογική της "διαχείρισης" και όχι των πραγματικών μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Και μάλιστα, αναίσχυντα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν "ψευτοηθικά" διλήμματα στους συναδέλφους αναπληρωτές τι θα απογίνουν οι μαθητές που δε θα καλυφθούν ούτε για 6 ώρες με παράλληλη στήριξη!

Τολμούν και ονομάζουν παράλληλη στήριξη την "6ωρη φύλαξη" των μαθητών! Ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και ο Διευθυντής του ΚΕΔΥ, σεβόμενοι τον παιδαγωγικό τους ρόλο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αρνήθηκαν να μπουν στη λογική του καταμερισμού των ωρών. Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης δεν εισηγήθηκε ενώπιον των συναδέλφων τίποτα, μόνο «άκουγε»! Φυσικά στις προηγούμενες παραστάσεις είχε ταχθεί με το Υπ. Παιδείας για ανάθεση σε κάθε εκπαιδευτικό όσα παιδιά χρειάζεται, ώστε όλα να πάρουν από «ολίγη» παράλληλη ..φύλαξη τελικά!

Είναι αισχρό, πραγματικά να θυσιάζονται τα δικαιώματα των μαθητών μας στο βωμό της δημοσιονομικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης και είναι πιο αισχρό στελέχη της εκπαίδευσης να παίρνουν "παιδαγωγικές" αποφάσεις, υπηρετώντας αυτές τις επιταγές του υπουργείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ), ΕΕ, ΟΟΣΑ.

Εμείς τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους ενάντια σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ενάντια σε όλους τους άδικους κι απάνθρωπους νόμους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, πρέπει να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε μαζικά πρώτα και κύρια για τους μαθητές μας και ύστερα για μας! Ζητάμε την κάλυψη όλων των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε σχολείου, του κάθε μαθητή. Ο Σύλλογός μας θα στηρίξει κάθε τέτοια κινητοποίηση!

Ζητάμε να καλυφθούν:

  • όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο,
  • όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!
  • Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για Μόνιμους Διορισμούς και Δικαιώματα, στις 28/9, που καλούν ΣΥΛΛΟΓΟΙ (και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ») – ΕΛΜΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, με συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στη 13.30!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                               Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                         Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα