ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Χαιρετισμός του ΔΣ στον αγιασμό των σχολείων μας

10/09/2018 - 15:36

Χαιρετισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στον αγιασμό των σχολείων μας

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ", σας εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία, καθώς και αντοχή, για τις ημέρες που έρχονται στη χώρα μας "μετά το (λεγόμενο) τέλος των μνημονίων".

Ο Σύλλογός μας, με δεδομένο τον κοινό με το γονεϊκό κίνημα αγώνα μας για την προάσπιση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, σας υπόσχεται ότι και τούτη τη σχολική χρονιά θα σταθεί στο πλάι σας και θα αγωνιστεί μαζί σας και με όλες του τις δυνάμεις για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας, μια ζωή που τη δικαιούμαστε και που δε θα μας τη χαρίσουν, αλλά θα τη διεκδικήσουμε με μαζικούς αγώνες και στο τέλος θα την κατακτήσουμε!

Θέλουμε, ιδιαίτερα, να καλωσορίσουμε στα σχολειά μας τους νέους μας μαθητές, που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο και στην Α` Δημοτικού. Σε όλους μας τους μαθητές να ευχηθούμε καλή πρόοδο, καθώς η απόκτηση γνώσης είναι το πρώτο βασικό βήμα για να αντιληφθούμε τις κοινωνικές συνθήκες γύρω μας, να είμαστε σε θέση να τις κρίνουμε και, στο τέλος, να τις αλλάξουμε προς το καλύτερο και το δικαιότερο!

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

και αυτή τη σχολική χρονιά πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και δύναμη. Στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που ήδη βιώνουμε και στα άλλα που θα συναντήσουμε μπροστά μας από δω και πέρα, εμείς πρέπει να απαντήσουμε με πάλη και μαζικοποίηση των αγώνων. Στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή τους οι αντιεκπαιδευτικoί νόμοι, που είναι και κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, είναι σε απόλυτη ισχύ, πλήττοντας τα δικαιώματα των παιδιών μας και τα δικά μας. Είναι εδώ η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας ξεκινάμε με το 4ο Δημοτικό Βύρωνα διαμελισμένο, γιατί, με ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων, δεν έχει φτιαχτεί νέο διδακτήριο και με ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής Βύρωνα δεν ετοιμάστηκε έγκαιρα το κτήριο στο οποίο θα μεταστεγαστεί προσωρινά το σχολείο.

Ξεκινάμε με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών να συρρικνώνεται για άλλη μια φορά, γιατί η ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ, όπου στεγάζεται δυστυχώς, του πήρε κι άλλους χώρους φέτος, όπως κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ξεκινάμε με τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο να μην εφαρμόζεται και στην περιοχή μας, γιατί η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για νέες υποδομές. Παραμένει για σχεδόν δέκα χρόνια αστέγαστο το Ειδικό Δημοτικό Βύρωνα! Από τα σχολικά κτήρια της περιοχής μας λίγα πληρούν τους κανόνες αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης!

Είναι και φέτος εδώ το καθεστώς της ελαστικής εργασίας για πάνω από 25.000 συναδέλφους, που παραμένουν αναπληρωτές ως και 20 χρόνια! Ζητάμε να μονιμοποιούν επιτέλους για να καλυφθούν πραγματικά οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Είναι εδώ όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις για περικοπές αναγκών σε προσωπικό. Είναι εδώ ο νόμος για τις λεγόμενες "δομές υποστήριξης", που χτυπά αλύπητα την Ειδική Αγωγή και προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο. Είναι εδώ ο νέος νόμος για το Λύκειο, που του αφαιρεί και τα τελευταία ψήγματα γενικής μόρφωσης και το κάνει ακόμα μεγαλύτερο εξεταστικό κέντρο.

Η ανάπτυξή τους δε μας περιλαμβάνει, αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι. Είναι ανάπτυξη για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που για άλλη μια φορά "την πληρώνει" ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας, με την τεράστια επιστημονική εξέλιξη και τον πλούτο που υπάρχει, να ζούμε απάνθρωπες καταστάσεις πείνας, φτώχειας, ανεργίας. Τον χειμώνα να πλημμυρίζουμε και το καλοκαίρι να καιγόμαστε!

Μη γίνουμε συνένοχοι σε όλο αυτό, αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι. Μη συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή, με τις χαμηλές απαιτήσεις, μη σκύψουμε το κεφάλι. Σας καλούμε να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας! Έτσι, με τη στάση μας, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα δείξουμε στα παιδιά μας και στους μαθητές μας τον δρόμο της διεκδίκησης, τον δρόμο του αγώνα, για να κατακτήσουν ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα! Άλλωστε, όπως έλεγε και ο μεγάλος μας Νίκος Καζαντζάκης: "Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος"!

Καλόν Αγώνα και Καλή Σχολική Χρονιά!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα