ΣΕΠΕ "Σεφέρης" και "Ελλη Αλεξίου": Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 18:30 έξω από τη Βουλή!

19/04/2019 - 16:06

Αντίστοιχη απόφαση συμμετοχής έχει πάρει και ο ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης"

Όλοι στην κινητοποίηση Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 18:30 έξω από τη Βουλή!

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το Λύκειο να μην ψηφιστεί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, σαν τον κλέφτη, φέρνει στη Βουλή ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Στα «μουλωχτά» φέρνει τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Η μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Θέλει να περάσει στα κρυφά και εσπευσμένα ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο μακριά από τις «ενοχλητικές αντιδράσεις», μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτι τέτοιο. Το 3ο μνημόνιο το ψήφισε κατακαλόκαιρο του 2015, το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα toy 2016, το «νέο σύστημα απολύσεων» των αναπληρωτών τo έφερε τα Χριστούγεννα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, αποστεωμένο από κάθε έννοια Γενικής Παιδείας και με μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για την κάλυψη της ύλης. Αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια, ακυρώνοντας και με τη βούλα μια ολόκληρη τάξη και μετατρέποντας την σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά τον δρόμο του αγώνα. Γνωρίζουμε τι περιμένει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ένα Λύκειο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό και μια πολιτική που κοιτά ακόμα περισσότερο τους μαθητές και τους γονείς τους στην τσέπη.

Διεκδικούμε:

  • Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
  • Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
  • 20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου - 15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια.
  • Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη,
και 18:30 έξω από τη Βουλή και στην προσυγκέντρωση 18:00 στα Προπύλαια

Να μην ψηφιστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία!

Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα