ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Δελτίο τύπου για την παρέμβαση του συλλόγου στα «εγκαίνια» του 21ου Δ.Σ. Αχαρνών

15/06/2019 - 16:46

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ «ΕΓΚΑΙΝΙΑ» ΤΟΥ 21ΟΥ Δ. Σ.  ΑΧΑΡΝΩΝ

 Την Τετάρτη 12 Ιουνίου εγκαινιάστηκε η νέα προσωρινή κτιριακή υποδομή του 21ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών σε λυόμενες, ελαφρού τύπου  κατασκευές από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αχαρνών (απερχόμενη και νεοεκλεγείσα)  και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.

Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει κάτι τέτοιο- 3 μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων και 25 μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου) προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όταν ήδη από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς το 21ο Δημοτικό αλλά και το 24ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζονται αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με κίνδυνο την υγιεινή αλλά και την ίδια ζωή  μαθητών και εκπαιδευτικών (άθλια κατάσταση των αιθουσών, ακατάλληλο προαύλιο, ανυπαρξία στεγάστρων, χημικές τουαλέτες κτλ.) Η μεταστέγαση έγινε άρον –άρον προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για την ανέγερση του νέου σχολείου στο  επόμενο διάστημα  η οποία  εκκρεμεί από το 1999!

Στα «εγκαίνια»- προεκλογική Φιέστα παρέμβαση έκανε  μέλος του ΔΣ του Συλλόγου. Στην τοποθέτησή του ανέδειξε το τραγικό πρόβλημα σχολικής στέγης - υποδομών που υπάρχει στην περιοχή μας με κίνδυνο ακόμα και της ζωής μαθητών- εκπαιδευτικών (ενδεικτικά μόνο για τη φετινή σχολική χρονιά: 21ο Δ.Σχ. , 9ο Δ.Σχ , 26ο- 29ο Δ.Σχ , 24ο Νηπ/γείο), την έλλειψη αντισεισμικού ελέγχου, έλλειψη σε επισκευές και συντήρηση, υποχρηματοδότηση αλλά και της τεράστιες ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε «λαϊκισμό» την τοποθέτηση του μέλους του ΔΣ.

Αλήθεια, είναι λαϊκισμός να διεκδικούμε εν έτη 2019 οι μαθητές μας να μην κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και να παγώνουν το χειμώνα, να καίγονται το καλοκαίρι αλλά σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια; 

Είναι λαϊκισμός να απαιτούμε άμεσες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας, να ερχόμαστε σε ρήξη με την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική και να μην κρατάμε στάση αναμονής ελπίζοντας ότι δε θα συμβεί το χειρότερο;

Φαίνεται ότι η λέξη αυτή είναι προσφιλή στη σημερινή κυβέρνηση (έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Υπουργός Παιδείας πριν λίγους μήνες το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών- Μονιμοποίηση 30.000 εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων).

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ είναι να δίνεις υποσχέσεις προεκλογικά για κάτι που έπρεπε να έχει γίνει «από χθες».

Ο Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ « ο Σωκράτης»  δε θα σταματήσει να διεκδικεί:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.
  • Σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με υποδομές, αντισεισμικό και αντιπυρικό έλεγχο.
  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ.
  • Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.
  • Λειτουργία Τμημάτων Ένταξης, Τμημάτων Υποδοχής.
  • 15 μαθητές ανά τμήμα στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ και Β’ δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                      ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα