ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Εκθεση ζωγραφικής – “Πάντα Παρών” το Σάββατο 2 Μάρτη

26/02/2019 - 17:04

Εκθεση ζωγραφικής – “Πάντα Παρών”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Σωματεία και οι Φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου διοργανώνουν έκθεση Ζωγραφικής με σύνθημα Πάντα Παρών. Φέτος η πρωτοβουλία αυτή έχει θεματικό τίτλο "Ψωμί και Τριαντάφυλλα" καθώς είναι αφιερωμένη στην 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Τα σωματεία και οι φορείς στο κάλεσμα τους αναφέρουν: " Η 8η Μάρτη είναι ημέρα -σύμβολο για τον αγώνα της εργαζόμενης, της άνεργης, της συνταξιούχου, της νέας μητέρας, της μετανάστριας".

"Οι αγώνες τους βάφτηκαν με αίμα, αλλά δεν πήγαν χαμένοι. Δένονται σε μια αγωνιστική συνέχεια με τη γυναίκα σήμερα που οργανώνεται και διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ουσιαστική προστασία της μητρότητας, για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό".

Και καταλήγει: " Η τέχνη ενώνει τη δύναμη της με τη φωνή των γυναικών για να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες της διεκδίκησης, του ανυποχώρητου αγώνα, να απορρίψουν τη σημερινή βαρβαρότητα και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους".

Η έκθεση θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Μαρτίου όπου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εγκαινίων στην οποία θα υπάρξει χαιρετισμός από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Θα κλείσει στις 9 Μαρτίου με μία μεγάλη μουσική παράσταση - αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου.

Όλη την εβδομάδα η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10πμ -1μμ και από τις 5:30μμ - 9μμ.

Ταυτόχρονα θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα: Τρίτη 5 Μαρτίου ώρα 19:30 προβολή της ταινίας "Norma Rae" και την Τετάρτη 6 Μαρτίου ώρα 20:00 θεατρική παράσταση " Η Εβραία" από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού.

Επίσης θα λειτουργούν ειδικά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

Τον εκθεσιακό χώρο μπορούν να επισκεφτούν και σχολεία.

Τηλ. Επικοινωνίας  Σφυρή  Μαρία: 6974319565

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα