ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Χωρίς πετρέλαιο και υποχρηματοδούμενα τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών – Έντονο πρόβλημα στο 28ο Δημ. Σχ. Αχαρνών

08/04/2019 - 17:12

Καταγγελία: Χωρίς πετρέλαιο και υποχρηματοδούμενα τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών – έντονο το πρόβλημα στο 28ο Δημ. Σχ. Αχαρνών

Χωρίς πετρέλαιο λειτουργεί για πάνω από μια εβδομάδα το 28ο Δημ. Σχ. Αχαρνών στον καταυλισμό του στρατοπέδου Καποτά, ένα σχολείο όπου τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες προκάτ, χωρίς κλειστούς χώρους συγκέντρωσης για τους μαθητές, στις παρυφές της Πάρνηθας!

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει την κοινωνική αναλγησία  και αδιαφορία της για τις συνθήκες στις οποίες οι μαθητές του δήμου καλούνται να έχουν πρόσβαση στη μάθηση.

Αν και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο συγκεκριμένο σχολείο,  ωστόσο πάνω από 10 είναι τα Δημοτικά και άλλα τόσα Νηπιαγωγεία όπου τα σώματα καλοριφέρ έχουν διακοσμητικό ρόλο στις αίθουσες διδασκαλίας!  

Την τελική πινελιά στον «καμβά» της απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης βάζει η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους,  αυτοί «παίζουν κρυφτό» για να μη βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

 Υπενθυμίζουμε την επιδεικτική απουσία της Δημοτικής Aρχής στα 2 προγραμματισμένα ραντεβού  και παραστάσεις διαμαρτυρίας το προηγούμενο διάστημα.

Δυναμική θα είναι η παρουσία του Συλλόγου μας, των εκπαιδευτικών και των γονέων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για σχολεία που να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα