ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Kυριακή 31 Μάρτη μεγάλη πορεία ΑΓΩΝΑ Μενίδι – Άνω Λιόσια

21/03/2019 - 02:52

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
Υψώνουμε τείχος στην πολιτική που γεννά Φτώχεια – Ανεργία και Υποβάθμιση

Kυριακή 31 Μάρτη μεγάλη πορεία ΑΓΩΝΑ Μενίδι – Άνω Λιόσια
(Αφετηρία 10:30 π.μ. Δημαρχείο Αχαρνών)

Τα σωματεία και οι φορείς των Δήμων Αχαρνών και Φυλής που όλο το προηγούμενο διάστημα πήραμε πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας της περιοχής, απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση, με τη μίζερη ζωή.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία Κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δημοτικών Αρχών που στήνουν κάθε τόσο φιέστες στην περιοχή μας. Επιχειρούν να τον καθησυχάσουν γιατί φοβούνται ότι η συσσωρευμένη αγανάκτηση που δικαιολογημένα νιώθει, μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα και τότε δεν θα τους γλιτώνουν ούτε τα ψεύτικα δάκρυά τους.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία της Κυβέρνησης για τα περί «μνημονιακής εποχής» και «δίκαιης ανάπτυξης»   και ότι τάχα μου από εδώ και πέρα θα  αποκατασταθούν σταδιακά οι όποιες αδικίες. Τα μνημόνια είναι εδώ και εφαρμόζονται κατά γράμμα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι εδώ η εποπτεία και οι στόχοι για τα ματωμένα πλεονάσματα. 

Πρόοδος, δεν είναι να μας τσακίζουν τη ζωή! Πρόοδος είναι να ικανοποιηθούν τώρα οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Είναι αυτοί που μας αφήνουν να πνιγόμαστε, να χάνουμε ζωές και περιουσίες γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν το απαιτούμενο κέρδος για τους κατασκευαστικούς ομίλους. Για τους ίδιους λόγους δεν έχουν κάνει ούτε καν αντισεισμικό έλεγχο σε δημόσια κτίρια και στα σχολεία της περιοχής μας, παίζοντας με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Είναι αυτοί που μας επιβάλλουν ένα υποβαθμισμένο και ταυτόχρονα πανάκριβο δίκτυο συγκοινωνιών, γιατί έτσι συμφέρει το ιδιωτικό κεφάλαιο που υπηρετούν.

Είναι αυτοί που μας καταδικάζουν στον "καρκίνο της χωματερής" γιατί δε θέλουν να δώσουν λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού.

Είναι αυτοί που έχουν επιβάλλει μια άθλια κατάσταση στα σχολεία της περιοχής μας, που αντικειμενικά βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας, τους στερεί την ουσιαστική μόρφωση, τα εξαντλεί σε ένα καθημερινό τρέξιμο και αφήνει τα Δημόσια Σχολεία με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές.

Είναι αυτοί που καταδικάζουν ολόκληρες περιοχές με ανύπαρκτες υποδομές παροχής υγείας.

Είναι αυτοί που μας καταδικάζουν να ζούμε με τα εγκληματικά κυκλώματα που έχουν –αν όχι τη στήριξη- την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς. Στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες σύμφωνα και με τα δικά τους στοιχεία. Το σάπιο σύστημά τους, είναι νύχι – κρέας με το έγκλημα γιατί υπηρετεί το κέρδος. Αν αυτό δεν φύγει από τη μέση, το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται όσες αστυνομικές επιχειρήσεις και αν διεξαχθούν, όσες εταιρείες security κι αν φέρουν. Αυτό άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη πείρα που υπάρχει στην περιοχή.

Όχι άλλος χρόνος χαμένος!

Δεν έχουμε δύο ζωές, για να τους χαρίσουμε αυτή. Είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με σταθερή δουλειά, με ελεύθερο χρόνο, με σύγχρονα δικαιώματα. Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να προσμένουμε από αυτούς που μας "έπνιξαν". Η μόνη πραγματική ελπίδα είναι στον αγώνα για να τους ανατρέψουμε.

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ όλα τα αυτονόητα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Κοινωνική ασφάλιση και προστασία στη δουλειά.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Κατάργηση τώρα του μνημονιακού νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καταργεί τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Υπουργική απόφαση.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις
  • Κατάργηση τώρα του ΕΝΦΙΑ και όλων των απαράδεκτων χαρατσιών.
  • Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία και από το δικαίωμα στην Απεργία.
  • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση για χρέη προς τις Τράπεζες, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να δοθούν άμεσα τα παραχωρητήρια στο Ολυμπιακό         Χωριό και να ισχύσουν τώρα όλες οι «ευνοϊκές» ρυθμίσεις. Αντίστοιχη μέριμνα να υπάρξει για τους οικισμούς Γεννηματά 2 και Κοπρισιάς.
  • Αφορολόγητο όριο για όλους τους μικροεπαγγελματίες που στενάζουν καθημερινά.  
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα για να θωρακιστεί η περιοχή καθώς και μέτρα αντιπυρικής προστασίας.
  • Τώρα να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα στα σχολεία.
  • Να αντιμετωπισθεί η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής. Να στελεχωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές. Να ικανοποιηθούν τώρα όλα αιτήματα του Υπομνήματος που έχουν καταθέσει τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής σε Υπουργείο Παιδείας και Δημοτικές Αρχές.
  • Η πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού να περάσει στο δημόσιο σύστημα υγείας και μαζί με το ΙΚΑ να αποτελέσουν Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου.
  •  Αντίστοιχα, το ΙΚΑ Φυλής να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. πλήρως στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες και εντελώς δωρεάν για όλους.
  • Να πυκνώσει η συγκοινωνιακή σύνδεση όλων των περιοχών των Δήμων με τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας.
  • Τώρα να ξεκινήσει η δημιουργία σύγχρονου δημόσιου Νοσοκομείου. Να σταματήσει το αίσχος να μην υπάρχει ούτε μία νοσοκομειακή μονάδα σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική. 
  • Να αναβαθμιστεί το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής. Να αντικατασταθούν όλοι οι σωλήνες αμιάντου για να προστατευτεί η υγεία του λαού της περιοχής.
  • Τώρα να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις που θα είναι ανοιχτές και δωρεάν για το λαό και τη νεολαία της περιοχής.
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού και όσες ακόμα υπάρχουν στην περιοχή των Δήμων Αχαρνών και Φυλής να αξιοποιηθούν τώρα για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.
  • Το εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Αυλίζα που προοριζόταν για σχολική μονάδα και τώρα έχει γίνει «κέντρο» διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, να μετατραπεί με ευθύνη του Δήμου Αχαρνών σε Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής.
  • Να κλείσει τώρα ο "καρκίνος" της χωματερής. Διαχείριση των σκουπιδιών προς όφελος του λαού.
  • Σύγχρονο και φτηνό δίκτυο συγκοινωνιών που θα συνδέει εσωτερικά την περιοχή μας αλλά και με το κέντρο της Αθήνας.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας και τα κτήματα Τατοϊου (πρώην Βασιλικά). Όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις (πχ εγκαταστάσεις ΣΕΓΑΣ, Σανατόριο, δημοτικό κάμπινγκ, Ανεμώνη, βίλλα Παπαδόπουλου, κ. α)  που υπάρχουν να αξιοποιηθούν  για την αναψυχή του λαού και της νεολαίας της Αττικής.
  • Να στελεχωθεί τώρα το Κέντρο Πρόληψης που υπάρχει στο Μενίδι, με μόνιμο προσωπικό και να αξιοποιηθεί με πρόγραμμα μακροχρόνιου ορίζοντα για ενημέρωση και πρόληψη με άξονα τα σχολεία.
  • Ανάπτυξη συμβουλευτικού σταθμού , κλειστού θεραπευτικού προγράμματος, προγραμμάτων στο δρόμο (street work) από τα στεγνά προγράμματα (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ).

Φωνάζουμε δυνατά!

«Δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό – Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                       ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα