Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Βόνιτσας: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

09/11/2017 - 09:05

Συναδέλφισσες-φοι,

Την Τρίτη 31/10 έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπου καταθέσαμε πρόταση για τη συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο της 9ης Νοέμβρη μαζί με το Εργατικό κέντρο Λευκάδας -  Βόνιτσας, ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη (Ε.Α.Κ.).

Συγκεκριμένα η πρόταση που καταψήφισαν ήταν η εξής:

«Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνει νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, όπως και η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, σχετικά με τις "εκκρεμότητες" της τρίτης "αξιολόγησης" (νέα χτυπήματα στα “εργασιακά”, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο δικαίωμα στην απεργία. Παίρνει τα μέτρα της, γνωρίζοντας πως η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση και κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Την ίδια στιγμή η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ εμπλέκει τη χώρα περαιτέρω σε ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο εκσυγχρονισμός των F-16 (2,4 δισ. ευρώ), υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως και οι δεσμεύσεις για τη βάση της Σούδας. (Το 2% του ΑΕΠ διατίθεται για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ). Την ίδια στιγμή, πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

 

Συναδέλφισσες-φοι,

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας συμμετέχοντας μαζικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας στις 9 Νοέμβρη στη Λευκάδα (Άγ. Μηνάς) και ώρα 7μ.μ..

 

Διεκδικούμε:

  • Ξεπάγωμα  των μισθολογικών κλιμακίων στο δημόσιο.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ ως                                                                                                                                        ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.                
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.
  • Όχι στις αντιδραστικές αλλαγές, που εμποδίζουν την λειτουργία των συνδικάτων, την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών.
  • Δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.»

 

Συναδέλφισσες - οι,

            Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μας εμπαίζει και πάλι για την καθιέρωση της δήθεν δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, όπου η αξιολόγηση είναι προ των πυλών, την ώρα που συγχωνεύονται σχολεία και στην περιοχή μας (1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας), η πλειοψηφία του Συλλόγου μας αντί να παίρνει αγωνιστικές αποφάσεις και να ενώνει τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους διαφωνεί με το πλαίσιο που γίνεται το Συλλαλητήριο, προβάλλοντας ως πρόσχημα πως δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη (!) για την εξωτερική πολιτική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη στιγμή που δίνουν γη και ύδωρ στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.

 

Η αρνητική αυτή στάση της πλειοψηφίας πρέπει να προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά σε κάθε συνάδελφο που περιμένει για τόσο σημαντικά θέματα και μπροστά σε μια τέτοια επίθεση συσπείρωση όλων των εργαζομένων και δυναμική απάντηση.

 

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΡΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ (ΑΓ. ΜΗΝΑΣ) ΚΑΙ ΩΡΑ 7 Μ.Μ.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα