Γραμματεία Εκπαιδευτικών Εύβοιας: Για την Απεργία

18/12/2017 - 20:20
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους απεργούς στη μεγάλη πανεργατική πανδημοσιουπαλληλική απεργία της 14ης Δεκέμβρη 2017. Χαιρετίζουμε και όλους εκείνους τους απεργούς διαδηλωτές που ενώθηκαν με εκείνους των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που γέμισαν την Πλατεία Αγοράς και τους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. 

Η απεργία και η κινητοποίηση που έγινε σε όλη την Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης των εργαζομένων στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης - εργοδοσίας να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα, κάνοντας στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν και δεν έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα.

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Χαλκίδας στην οποίαν καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα απουσίαζε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗ-ΣΥ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΚΑΙ Α-ΔΗ-Κ που απλά έστειλαν ως ΔΣ την πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία στα σχολεία και ξεμπέρδεψαν από την υποχρέωση! Οι δυνάμεις αυτές με τη στάση τους, υποβαθμίζοντας σκόπιμα την ανάγκη και σημασία για ξεσηκωμό του κλάδου, καλλιεργούν την αναποτελεσματικότητα των αγώνων και της απεργίας που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Τις δυνάμεις αυτές θεωρούμε και υπεύθυνες για την πολύ χαμηλή συμμετοχή των συναδέλφων στην εκάστοτε Γενική Συνέλευση ή παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου.

Αντίθετα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών οργάνωσαν για την επιτυχία της απεργίας περιοδείες στα σχολεία, με σκοπό την ενημέρωση και τον ξεσηκωμό των συναδέλφων και τη συμμετοχή τους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στη Χαλκίδα. Να σημειωθεί ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ δεν συνεδρίασε και δεν οργάνωσε την απεργία όπως όφειλε, με ευθύνη των παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία και τη συνδικαλιστική ηγεσία του οργάνου.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία του δίκαιου αγώνα μας με συμμετοχή στο σωματείο μας και στις Γενικές Συνελεύσεις που πρέπει να είναι μαζικές. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.

  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

  • Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

  • Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.

  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.

  • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Την Τετάρτη 20/12, 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καλούμε στη σύσκεψη για την εκτίμηση της απεργίας και το σχεδιασμό της δράσης μας σε συμπόρευση με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ!!!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα