ΕΛΜΕ

Κοινή Ανακοίνωση των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας

24/10/2022 - 15:04

Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας σχετικά με το έγγραφο της ΔΔΕ
Α΄ Αθήνας με θέμα «Ενημέρωση για τη διαχείριση απεργιών-στάσεων εργασίας»

Η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, με έγγραφο που έστειλε από το τμήμα Οικονομικών στις 29/9 στις σχολικές μονάδες, με θέμα «Ενημέρωση για τη διαχείριση απεργιών-στάσεων εργασίας», ζητά από τους εκπαιδευτικούς να καταθέτουν χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή τους σε απεργίες και στάσεις εργασίας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχουν καταγγείλει όλες οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας και έχουν έγκαιρα απαιτήσει την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του.

Η συμμετοχή στην απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, και η απαίτηση για κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης δεν έχει καμία απολύτως νομική βάση. Είναι μια ακόμη αυταρχική και εντελώς κατακριτέα πρακτική της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας.

Απαιτούμε από τον ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Αθανάσιο Νικολόπουλο έστω και τώρα να αποσύρει την παραπάνω οδηγία που δεν υπογράφει καν ο ίδιος. Καλούμε τους διευθυντές να μην υιοθετούν αυτές τις ανυπόστατες απαιτήσεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην υπογράψουν καμία υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σε απεργία-αποχή- στάση εργασίας, πουθενά δεν προκύπτει εκ του νόμου τέτοιου είδους υποχρέωση.

Τα σωματεία της Α΄ Αθήνας:
Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ,
Ζ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ, Στ΄ ΕΛΜΕ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα