Νέα από το Π.Α.ΜΕ.

PDF version
Syndicate content
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 41 min 40 sec ago

Για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τα αφεντικά

0 sec ago

Η κυβέρνηση που δήθεν θα επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό στα 751€, προχωρά στην υλοποίηση των πιο τολμηρών φαντασιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων. Μετατρέπει το ελάχιστο ποσό που έχει απομείνει από το επίδομα ανεργίας σε ζεστό χρήμα για τα αφεντικά, ανακοινώνοντας μέσω του ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για 10.000 ανέργους, οι οποίοι θα παραδίδουν το επίδομά τους στα ταμεία των επιχειρήσεων, στο όνομα της προσωρινής τους «ένταξης στην αγορά εργασίας».

 Στην ουσία μιλάμε για αναβάθμιση των απαράδεκτων προγραμμάτων αφού πέρα από την αναπαραγωγή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την εργασία με ημερομηνία λήξης η δέσμευση για τους εργοδότες είναι να διατηρούν για τρεις επιπλέον μήνες τους εργαζόμενους στην εργασία και το επίδομα ανεργίας που προέρχεται από τις κρατήσεις των εργαζόμενων για την προστασία των ανέργων, θα δίνεται απλόχερα στα αφεντικά.

 Με βάση αυτό το πρόγραμμα, οι άνεργοι μετατρέπονται σε πάμφθηνη εργατική δύναμη για τις επιχειρήσεις, δίνοντας από την τσέπη τους τα 360 ευρώ του μηνιαίου επιδόματος, στους εργοδότες τους. Οι εργοδότες αναλαμβάνουν να δώσουν τη διαφορά μέχρι τον άθλιο νομοθετημένο μισθό που παραμένει σε ισχύ, δηλαδή με βάση τον απαράδεκτο διαχωρισμό αναλόγως την ηλικία, για εργαζόμενους άνω των 25 ετών θα καταβάλουν 226 ευρώ ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ο εργοδότης θα μπορεί να τους απασχολεί με μόλις 151 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας επιφέρει νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, δημιουργείται νέος μηχανισμός μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

 Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις επιτροπές ανέργων να απαντήσουν αγωνιστικά στις μεθοδεύσεις και στο ροκάνισμα του επιδόματος ανεργίας. Να δυναμώσουν οι αγώνες που θα βάζουν σε πρώτο πλάνο το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, για ουσιαστική προστασία των ανέργων.

 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!

 

OΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

 

Το Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για την συνάντηση με τους εργαζόμενους του Athens Ledra

0 sec ago

 

Την Παρασκευή 17 Μάρτη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ζ. και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου “Athens Ledra” και τους εξέφρασαν την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα τους .

Οι εργαζόμενοι του “Athens Ledra” βρίσκονται για σχεδόν 300 ημέρες σε διαρκή αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, μετά και από την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το ξενοδοχείο ξαφνικά πετώντας στο δρόμο πάνω από 150 εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη απόφαση της εργοδοσίας έγινε τη στιγμή που το ξενοδοχείο είχε υψηλή πληρότητα, καθώς και κρατήσεις για το επόμενο διάστημα.

Μέσα σε συνθήκες όπως οι σημερινές που οι εργαζόμενοι γονατίζουν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, που αντιμετωπίζουν την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, ο αγώνας που δίνουν ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο είναι παράδειγμα για τις επόμενες μάχες που έχουν να δώσουν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων.Από τη ΔιοίκησηΚάλεσμα της Ομοσπονδίας Φαρμάκου για τα συλλαλητήρια 7 Απρίλη

0 sec ago

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη. Το κάλεσμα για την Αθήνα είναι στις 6.30 στην Ομόνοια.

Όλο το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι την κρίση που το ίδιο γεννά, θα πρέπει για το «αυριανό καλό μας» να την πληρώσουμε εμείς. Αλλά όχι μόνο αυτό. Χρειάζεται, μας λένε, να μηδενισθούν οι απαιτήσεις μας για ΣΣΕ, να δημιουργηθούν στο εργασιακό περιβάλλον συνθήκες «γαλέρας» και να προσευχόμαστε να είναι καλά οι εργοδότες για να έχουμε αυτού του τύπου εργασία. Η ζωή των εργαζόμενων χειροτερεύει παρόλη την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει μια πολύ καλύτερη ζωή, αν δε σκόνταφτε στο κυνήγι του επιχειρηματικού κέρδους, στην ανταγωνιστικότητα, δηλ. στις βασικές αρχές του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Αυτές τις αρχές υπερασπίζεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευσή της με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Δεν συζητάνε για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζόμενων, πώς θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά για το πώς θα εξασφαλιστούν περισσότερα οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πώς αυτοί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Διαπραγμάτευση σημαίνει αύξηση της φορολογίας στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα, σημαίνει νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτό το ακόμα χειρότερο μέλλον, η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά! Όλοι στα Συλλαλητήρια 7 Απρίλη στην Ομόνοια 6.30μ.μ.

Πέμ, 23/03/2017 - 23:47

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!

OΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Σε κάθε εργοστάσιο, μαγαζί, γραφείο, τόπο δουλειάς, σε κάθε χωριό και σχολή, παντού, οι εργαζόμενοι, ο λαός, να μάθουν την αλήθεια.

 Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Είναι αδίστακτοι. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

 Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε όλους τους εργαζόμενους. Πάνω από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία συναντηθήκαμε στη μεγάλη πρωτοβουλία για την επαναφορά των ΣΣΕ, την κάλυψη των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Σήμερα οι εξελίξεις επιβάλλουν να κλιμακώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

 Απευθύνουμε κάλεσμα μαχητικής δράσης, προετοιμασίας κι ενημέρωσης των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, μέσα από γενικές συνελεύσεις, με στόχο να  δυναμώνει το μέτωπο των εργαζομένων, να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.

 Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!

Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.

Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης. 

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας,

με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης

 

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

 •         Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
 •         Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
 •         Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
 •         Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
 •         Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
 •         Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

 

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!

 Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα!

 

 Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

 Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

Η λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα δοκιμάστηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια κι έχουμε πικρή πείρα. Με την πάλη μας συγκεντρώνουμε δυνάμεις, χτίζουμε το δικό μας μέτωπο ενάντια στο μαύρο μέτωπο των καπιταλιστών και των συμμαχιών τους. Παλεύουμε για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Έχει αποκαλυφθεί όλο και περισσότερο ο ρόλος τους ως λυκοσυμμαχίες και δυνάστες των εργαζομένων, των λαών. Το δίλημμα είναι μπροστά μας: ανατροπή ή υποταγή με θυσίες δίχως τέλος; Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια των συνταξιούχων στις 4 Απρίλη

 

Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup.

 

Στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

 

Κλιμακώνουμε με νέους, πιο δυναμικούς αγώνες

 

Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός!

 

 

 

Μάρτης 2017

 

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Καταγγέλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία από την επιχείρηση ΕΜΜ. ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΑΒΕΕ

Πέμ, 23/03/2017 - 23:41

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την απαράδεκτη, ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση της επιχείρησης ΕΜΜ. ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΑΒΕΕ στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Σάμου και ιδιαίτερα στις εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

  Ο συγκεκριμένος εργοδότης παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου αλλά και του νομοθετικού πλαισίου (νόμος 1264/82) «αποφασίζει» ότι στην δική του επιχείρηση δεν υπάρχει κανένας άλλος νόμος πέρα από τον νόμο του αφεντικού!

 Έτσι, λοιπόν, «απαιτεί» από τον κάθε εργαζόμενο στην επιχείρησή του, ότι θα πρέπει να συμπληρώσει και να του καταθέσει υπογεγραμμένη, υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 άρθρο 8, θεωρημένη μάλιστα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην οποία αναφέρει : «δεν συμμετέχω σήμερα και ούτε προτίθεμαι να συμμετάσχω καθ’ όλη την διάρκεια της εργασιακής μου σχέσεως με την επιχείρηση - ΕΜΜ. ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΑΒΕΕ - ως υποψήφιος ή εκλεγείς σε συνδικαλιστικό σωματείο της εργασιακής μου ιδιότητας και ούτε πρόκειται να κάνω χρήση των ευεργετημάτων του νόμου για τα συνδικαλιστικά όργανα. Σε περίπτωση που επιθυμώ να συμμετάσχω ως υποψήφιος συνδικαλιστικού οργάνου δηλώνω ότι θα παραιτηθώ οικιοθελώς από την εργασιακή μου σχέση».

 Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του εργοδότη έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του και όχι μόνο καθώς έχει και παρεμφερείς άλλες επιχειρήσεις στην πόλη της Σάμου με δεκάδες εργαζόμενους.

Στοχεύει στην παραίτηση κάθε εργαζόμενου από τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά του και προφανώς από τα εργασιακά και μισθολογικά του δικαιώματα. Στοχεύει στο χτύπημα του κλαδικού σωματείου στο Νομό που με την ταξική του δράση στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, ενημερώνοντας τους για τα δικαιώματά τους και οργανώνοντας τους αγώνες διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους από αφεντικά και κυβερνήσεις. Ανοίγει το δρόμο ώστε ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι εργοδότες για να χτυπηθεί ακόμα παραπέρα το συνδικαλιστικό κίνημα και οι δημοκρατικές ελευθερίες. Χωρίς συνδικαλισμό και μάλιστα συνδικάτο σε ταξική κατεύθυνση όλα θα γίνουν πιο εύκολα για την καταπάτηση και των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει από τις αντεργατικές πολιτικές.

 Η προκλητική του αυτή ενέργεια αποτελεί χοντροκομμένη παραβίαση του Ν. 1264/82 για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, άρθρο 14 παραγρ.2, που αναφέρεται στην προστασία και στην διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης από τους εργοδότες καθώς και του άρθρου 16 για την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε να αποσύρει αμέσως ο εργοδότης τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχει μοιράσει σε όλους τους εργαζόμενους του και να σταματήσει τις παρεμβάσεις στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να εφαρμόσει τον Νόμο (άρθρο 16 παραγρ. 8 και 2)  ώστε ν’ αποσυρθούν οι «υπεύθυνες δηλώσεις» και να προστατέψει τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους των νησιών μας να οργανωθούν στα σωματεία τους και να καταδικάσουν κατηγορηματικά την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος βάζοντας φρένο στις όποιες ανάλογες εργοδοτικές ενέργειες και ορέξεις.

Καλούμε τα σωματεία του νομού μας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους της επιχείρησης και το κλαδικό τους σωματείο.

Να κάνουμε καθαρό σε όλους ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν ανέχεται καμία παρέμβαση στην λειτουργία και δράση των συνδικάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης μαζί με το συνδικάτο τους να υψώσουν τείχος αντίστασης απέναντι στις αυθαιρεσίες του εργοδότη και να μην υπογράψουν την δήλωση.

Μετά τις δηλώσεις τι παίρνει σειρά ; Μήπως πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ;

 

Η Διοίκηση

ΠΑΣΕΒΕ : Όλοι στο δρόμο του αγώνα. 7 Απρίλη 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Πέμ, 23/03/2017 - 22:19

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές.

 

Δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.

 Καταγγέλλουμε το παραμύθι της διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση.

 Από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.

Χαμένοι βγήκαμε εμείς, οι εργαζόμενοι και oλα τα λαϊκά στρώματα.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι με τα λεγόμενα ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ και τα ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ θα ανακουφίσει το λαό.

 

Τα βλέπουμε και τα νοιώθουμε τα αντιμέτρα τους στις χιλιάδες κατασχέσεις που γίνονται κάθε μέρα, στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών και στο κυνήγι και τις απειλές από το ΚΕΑΟ,

 

Δίνουν λίγα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια για να εξασφαλίσουν τη συναίνεση, και την ίδια ώρα χτίζουν τα πλεονάσματά τους πάνω στα δικά μας ελλείμματα. Για να δώσουν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο

 

Θα συνεχίσουν ακάθεκτοι τη φοροληστεία, την κατεδάφιση της ασφάλισης, το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων αν δεν τους σταματήσουμε.

 

 

 

Έχουμε πια πείρα από το παραμύθι της δήθεν ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και στηρίζουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

 

Στην ανάπτυξη που σχεδιάζουν και προετοιμάζουν δεν χωράει η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, μικρών εμπόρων.

 

Ανάπτυξη για αυτούς είναι τα 6.000 λουκέτα που μπήκαν σε μικρές επιχειρήσεις μόνο στο 1ο δίμηνο του 2017, οι τσακισμένοι μισθοί και το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας.

 

Θέλουν ανάπτυξη για τους λίγους, για την αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος μας.

 

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

 

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

 

 

 

Η ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει, στις ομοσπονδίες, τα σωματεία , τις επιτροπές αγώνα, σε όλους τους συναδέλφους, μήνυμα  ξεσηκωμού και οργανωμένης απάντησης στην επίθεση που δεχόμαστε .

 

Να αντισταθούμε στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που καλλιεργεί η κυβέρνηση και οι κάθε λογίς υποστηρικτές της.

 

Να δώσουμε μαζικό αποφασιστικό παρόν μαζί με τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ, στα συλλαλητήρια που οργανώνουμε σε όλη την χώρα ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 2017

 

Για την ΑΘΗΝΑ στην ΟΜΟΝΟΙΑ 18.30

 

Δελτίο Τύπου του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού για τη συνάντηση με την εργοδοσία της PDS

Πέμ, 23/03/2017 - 21:54

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Την Τετάρτη 22 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία της PDS με σκοπό να ενημερωθεί επισήμως το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού για τα σχέδια του ομίλου Πειραιώς σχετικά με την διχοτόμηση της PDS σε δύο ξεχωριστές εταιρείες (την παλιά και μια νέα), και την μετακίνηση όλου του προσωπικού που απασχολείται στο Call Center στη νέα εταιρεία.

 Στη συνάντηση ζητήσαμε να υπάρξει διαβεβαίωση από πλευράς της εργοδοσίας ότι τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων που θα μετακινηθούν στη νέα εταιρεία δεν θα θιγούν. Πήραμε τη διαβεβαίωση πως όσοι έχουν συμβάσεις εργασίας με άμεσο εργοδότη την PDS θα μετακινηθούν στη νέα εταιρεία με τις ίδιες συμβάσεις, ενώ όσοι εργάζονται μέσω ενοικίασης από τρίτες εταιρείες, θα συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους στη νέα εταιρεία, χωρίς να αλλάξει η απαράδεκτη τακτική της ενοικίασης που κρατάει τους εργαζόμενους σε «ομηρία».

 Επιπλέον τέθηκε από το σωματείο, το ζήτημα της κατ’ εξακολούθηση χορήγησης ρεπό σε ημέρες υποχρεωτικής αργίας, όπως είναι η 25η Μαρτίου, κάτι το οποίο είναι κατάφωρα άδικο, καθώς στερεί τους εργαζόμενους από μια ημέρα ανάπαυσης που τη δικαιούνται βάσει νόμου.

 Επίσης, ζητήσαμε να καταργηθεί ή έστω να περιοριστεί η χρήση των ενδιάμεσων βαρδιών που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων, να εξασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα εργάζεται για περισσότερα από τρία σαββατοκύριακα (Σάββατο ή Κυριακή) στη σειρά, και να γίνεται έγκαιρα η κατάρτιση και δημοσίευση του προγράμματος ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τις δουλειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους.

 Τέλος, τέθηκε το πάγιο αίτημα του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, η άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων της PDS (ενοικιαζόμενων, συμβασιούχων) από την τράπεζα Πειραιώς, και η κάλυψή τους από την κλαδική σύμβαση. Το ίδιο αίτημα θα τεθεί και σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην επαναπαύονται στις διαβεβαιώσεις των εργοδοτών, αλλά να παραμένουν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ώστε μαζί να διεκδικήσουμε ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κάλεσμα Ταξικών Συνδικάτων Πάτρας για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο 7 Απρίλη

Πέμ, 23/03/2017 - 21:38

 

Τα εργατικά Συνδικάτα πραγματοποίησαν σήμερα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα ανέργων και εργαζομένων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νησου & Δυτικής Ελλάδας. Τα σωματεία είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έθεσαν τα εξής αιτήματα. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθούν άμεσα τα κομμένα ρεύματα σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Επίσης ζητήσαμε έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

 Ο Γενικός Γραμματέας με την στάση του έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι θερμός υποστηριχτής της κυβερνητικής πολιτικής που εξαθλιώνει εργαζόμενους, άνεργους και όλο το λαό. Ο Γ.Γ. μας δήλωσε ότι, «ως κρατικός υπάλληλος έχει καθήκον να εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς –αντιλαϊκούς νόμους».

Στη συνέχεια οι Διοικήσεις των σωματείων και οι εργαζόμενοι έκαναν παρέμβαση στην Διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησαν την άμεση επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων στα σπίτια δυο συνάδελφων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σπάσουν τη μοιρολατρία και να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων , της κυβέρνησης και της ΕΕ . Οργανωμένα μέσα από τα Συνδικάτα μας να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει.

Η Εργατική Τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη Νέα Συμφωνία.

Με όλες μας τις δυνάμεις , με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για Απεργιακή Απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν. Να μην αποδεχτούμε νέες θυσίες. Οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 7Μ.Μ.Οι Διοικήσεις των Σωματείων

 1. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας
 2. Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας

 3. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας

 4. Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου - Παράρτημα Ν. Αχαΐας

 5. Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Πατρών & Περιχώρων Ν. Αχαΐας

 6. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Παλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Συνεχίζουμε αγωνιστικά 7 Απρίλη όλοι στα Συλλαλητήριο

Πέμ, 23/03/2017 - 21:29

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,

η πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ε.Ε δεν έχει σταματημό. Η νέα αξιολόγηση, στα πρότυπα των προηγούμενων, σηματοδοτεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης όπως ορίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι κεφαλαιοκράτες για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, τα συμφέροντα τους. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα όπως η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς που θα αποφέρουν επιπλέον κέρδη στο κεφάλαιο.

Οι καπιταλιστές είναι αχόρταγοι, επιδιώκουν να πάρουν ακόμα περισσότερα.

 Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

        Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος λόγος για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κοροϊδέψουν το λαό αφού αποκρύβουν τον πραγματικό ρόλο των μέτρων που θα πετσοκόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα και θα αρπάζουν από τους εργαζόμενους δίνοντας απλόχερα στο κεφάλαιο. Ενώ θα «επιστρέφουν» στο λαό, ως αντιστάθμισμα, ψίχουλα. Τρανταχτό παράδειγμα για το τι εννοεί η κυβέρνηση είναι και το ΕΚΑΣ όπου οι σημερινοί δικαιούχοι  θα χάσουν 2,4 δισ. Ευρώ μέχρι το 2019 και σαν «αντιστάθμισμα» η κυβέρνηση θέσπισε μέτρα και ψευτοπαροχές, ύψους 50 εκατ. ευρώ σε διάφορα προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι εξάλλου και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά εξασφαλίζουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες και όχι απλώς δεν μειώνουν την ανεργία αλλά την συντηρούν και την ανακυκλώνουν.

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από τη νέα συμφωνία και από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ουσιαστικά συναινούν και συμφωνούν στη νέα σφαγή, αυτό έδειξε εξάλλου και η συνάντηση που είχαν στις 20 Μάρτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας που ουσιαστικά θέλουν τους εργαζόμενους να μάθουνε να ζούνε με τα ψίχουλα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν Κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ε.Ε.

 

Κανένας εργαζόμενος μην μείνει θεατής στην ίδια του τη ζωή!

 

Οργάνωση της πάλης μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.

 

 

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή

 

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις στην Ικαρία

Πέμ, 23/03/2017 - 21:19

     Στα δικαστήρια του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας την Δευτέρα  27 Μαρτίου σέρνονται σε δίκη, έπειτα από τις δικαστικές αναβολές του Νοέμβρη 2015 :

 •     6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού καθώς και  πρώην μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
 •     2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείων και μαζικού φορέα), για αναγραφή συνθημάτων  σε τοιχίο στον Εύδηλο.

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την βιομηχανία διώξεων όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και πανελλαδικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας την πιο σκληρή αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, τα μέτρα και τα μνημόνια που τσακίζουν τον λαό,προσπαθεί να φοβίσει, τρομοκρατήσει και φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Να είναι όμως σίγουρη ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πετύχει αυτόν της τον στόχο αλλά μας ατσαλώνει ακόμα περισσότερο.

   Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.

       Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκομένους και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται.

      Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση λαϊκής & συνδικαλιστικής δράσης.   

Να αθωωθούν ΤΩΡΑ οι διωκόμενοι συνάδελφοι μας.

 

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην  Συγκέντρωση  τη Δευτέρα  27 Μαρτίου  έξω από το Δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου από τις 8:30΄ το πρωί.

 

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Τουρισμού για την συνάντηση του Προέδρου του ΣΕΤΕ με τον πρωθυπουργό

Πέμ, 23/03/2017 - 20:59

Από την πρόσφατη αλλά και παλιότερη πείρα των εργαζομένων, κάθε φορά που επικρατεί κλίμα ευφορίας σε συναντήσεις της κυβέρνησης με τις εργοδοτικές ενώσεις κάτι άσχημο έρχεται για τα συμφέροντά τους.

Η «έκδηλη χαρά» του πρωθυπουργού και του πρόεδρου του ΣΕΤΕ τη Δευτέρα 20/3 «για την επίτευξη του εθνικού στόχου» για τον ελληνικό τουρισμό το 2016 αναδεικνύει την παραδοχή τους ότι η εκμετάλλευση καλά κρατεί και έχει περιθώρια να αυξηθεί κατά πολύ, αν λάβει κανείς υπόψη τα 30 εκ. εισερχόμενου τουρισμού που αναμένονται το 2017. Μια τέτοια προετοιμασία για νέα αύξηση της δουλειάς προϋποθέτει νέα εκτεταμένη απληρωσιά μέσα από τζάμπα δουλειά, νέοι ανασφάλιστοι, κι άλλα κομμένα δικαιώματα. Κύρια όμως κάθετη πτώση του μέσου μισθού για «πιαστούν οι στόχοι» μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, που δεν είναι άλλος από αύξηση των κερδών τους, μέσα από την εδραίωση των αντεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί και όσων ακόμα φέρνει μαζί της η 2η αξιολόγηση.

Να γιατί κανείς δεν πρέπει να γελαστεί ξανά από τις φανφάρες και τις φιέστες τους, που στόχο έχουν να διατηρηθεί κλίμα προσδοκιών και αναμονής στους εργαζόμενους, σε μία περίοδο που από κοινού δρομολογούν νέα επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Είναι πλέον γνωστό ότι σ’ αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών εξαρτώνται από το πόσο περισσότερες θα είναι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι extra, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, τα προγράμματα –δήθεν- μαθητείας. Από το πόσο περισσότερες θα είναι οι επιχειρήσεις που ΔΕΝ θα εφαρμόζουν καμιά συλλογική ρύθμιση, από το πόσο μεγαλύτερη θα είναι η εντατικοποίηση. Από το μέγεθος της ληστείας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που καταργεί το εφάπαξ και τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η υγεία των εργαζομένων. Από το πόσα περισσότερα επιδόματα ανεργίας θα μετατρέπονται σε επιδοτήσεις για τους ξενοδόχους. Και τέλος από το πόσο «καλύτερα» θα αξιοποιούνται τα νέα και παλιά χαράτσια που επέβαλαν στο λαό για νέες φοροελαφρύνσεις και ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Και για να τελειώνουμε με το ίδιο παραμύθι περί του πόσο καλό κάνει ο τουρισμός στους Έλληνες, ας αναρωτηθούμε πρώτα απ’ όλα ποιος εργαζόμενος του κλάδου αλλά και συνολικά, ποια λαϊκή οικογένεια, ποιος συνταξιούχος θα μπορεί να απολαύσει έστω και μία μέρα τέτοιων διακοπών;

Κανείς εργαζόμενος, κανένα σωματείο να μην συμμετέχει στους πανηγυρισμούς τους. Άλλωστε έχουν για κλακαδόρους τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές- την ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου μας και της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προβληματιστούμε γιατί τελικά σε έναν κλάδο όπως ο τουρισμός που σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, εμείς δεν μετράμε κάλυψη των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας; Γιατί δε μπορούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας όπως θα έπρεπε να ζούμε με βάση των τεράστιο πλούτο που οι ίδιοι παράγουμε; Μπορούμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας με τα «πουρμπουάρ» «αντίμετρων» που μας τάζουν σήμερα κυβέρνηση και κεφάλαιο;

 

Απέναντι σε αυτούς και στα σχέδιά τους να υψώσουμε τείχος, οργανώνοντας την πάλη μας με το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, σε σύγκρουση με τα κέρδη και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου- σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται ενιαία σε όλη την Ε.Ε. αλλά και στη χώρα μας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Συνεχίζουμε με ένταση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην ενιαία επίθεση Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Ε.Ε. με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη στις 18:30 στην Ομόνοια.

 

Η Κεντρική Διοίκηση

 

 

 

 

Κάλεσμα Σωματείων Πάτρας στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα εργαζομένων και ανέργων

Τετ, 22/03/2017 - 17:00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 10:00Π.Μ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ν.Ε.Ο ΠΑΤΡΩΝ-ΑΘΗΝΩΝ 158).

ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές, που αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου κι όχι τις δικές μας ανάγκες.

Η «άνοιξη της οικονομίας» που επικαλείται η κυβέρνηση είναι άνοιξη για τα μονοπώλια. Για εμάς συνεχίζεται η «βαρυχειμωνιά», αφού στο παζάρι μπαίνει η μείωση ακόμα παραπέρα του αφορολόγητου, το νέο χτύπημα των ΣΣΕ και των μισθών γενικότερα, η συνέχιση του χτυπήματος στο ασφαλιστικό, με νέα μείωση συντάξεων.

Η φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η αύξηση της ανεργίας που μαστίζει τους εργαζόμενους, έχουν ως αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σπάσουν τη μοιρολατρία και να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων , της κυβέρνησης και της ΕΕ . Οργανωμένα μέσα από τα Συνδικάτα μας να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει.

Η Εργατική Τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη Νέα Συμφωνία.

Με όλες μας τις δυνάμεις , με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για Απεργιακή Απάντηση Στα Βάρβαρα Μέτρα

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν. Να μην αποδεχτούμε νέες θυσίες. Οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε:

 • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Επανασύνδεση των κομμένων.

 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 • Έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

 • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

 • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% των 751 ευρώ.

 • Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων  

 1. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας

 2. Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας

 3. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας

 4. Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου - Παράρτημα Ν. Αχαΐας

 5. Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Πατρών & Περιχώρων Ν. Αχαΐας

 6. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου προς τον Αν. Υπουργό Υγείας για την άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων

Τετ, 22/03/2017 - 16:52

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ζ. μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα του νοσοκομείου δηλώνει την οργή και την αγανάκτηση όλων των κατοίκων του νησιού και ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων, όπως εκφράστηκε και στην Γενική Απεργία και το συλλαλητήριο στην πλ. Σολομού 15/3.

Το νοσοκομείο παραμένει με κλειστά χειρουργεία πάνω από 3 μήνες, που προστίθεται στα ήδη σοβαρά προβλήματα, όπως έλλειψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς, έλλειψη ιατρών του ΕΚΑΒ κ.ά.

Οι εργαζόμενοι στη Ζάκυνθο, οι άνεργοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιστήμονες αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Πάτρα με όποιο μέσο πληρώνοντας πολλά χρήματα από την τσέπη τους, ενώ έχουν εμφανιστεί ιδιωτικά ασθενοφώρα που με ταρίφα €500 και πάνω σε «μεταφέρουν» στην Πάτρα.

Εγγυμονούσες, τραυματίες κ.ά. προστίθονται στα πιο σοβαρά περιστατικά μετακομιδής εκτός Ζακύνθου.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο των κλειστών χειρουργείων, σαν μανιτάρια ξεφύτρωσαν στη Ζάκυνθο ιδιωτικές κλινικές που σε καμμία περίοτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το νοσοκομείο,  ενώ με τα νέα μέτρα θα κληθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε ζητήματα ιατρικής φροντίδας και φαρμάκων.  Καταγγέλουμε ότι την στιγμή που βάζουν το χέρι στην τσέπη τα φτωχά λαικά στρώματα, στο νοσοκομείο Ζακύνθου, οι τουρίστες το καλοκαίρι δεν καταγράφονται με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα, αφού οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν πληρώνουν τίποτα στο νοσοκομείο.

Τέλος στο νοσοκομείο μια σειρά από επιστημονικά εργαλεία όπως μαστογράφος κ.ά. παραμένουν χρόνια στα κουτιά, ενώ ο μοναδικός αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου χαλάει κάθε 15 μέρες λόγω μεγάλης χρησης και έλειψη συντήρησης.

Το ΕΚΖ καταγγέλει διαχρονικά την διάλυση της δημόσιας υγείας από τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ.

Αμεσα πρέπει να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα και να μην εκβιάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου να αφήνουν την θέση τους στο νοσοκομείο για μεταφορά ασθενών. Είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ η διακομιδή των ασθενών εκτός Ζακύνθου.

Το σημαντικότερο όμως είναι η ανάγκη από μόνιμες υποδομές για τους χιλιάδες κατοίκους της και για τους επισκέπτες της.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πλήρως εξοπλισμένη και με 5 κρεβάτια δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ώρα επειδή δεν κάνουν προσλήψεις προσωπικού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

 •           Αμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων, με την απαιτούμενη ασφάλεια

 

 •          Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου

 

 •          Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, της Μοναδας Εντατικής Θεραπείας

 

 •          Επανδρωση με προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

 •         Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο

 

 •          Να επανδρωθούν και να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας στο νησί.

 

 Απαιτούμε να λειτουργήσουν το νοσοκομείο σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουμε   

                                                                                  

 Από τη Διοίκηση

 

 

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στα 8μηνα

Τρί, 21/03/2017 - 16:01

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους εργαζόμενους στα 8μηνα προγράμματα του Δήμου Αχαρνών, που με τη στήριξη του Συνδικάτου μας και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αποφάσισαν να οργανωθούν και να παλέψουν για τη ζωή και για τα δικαιώματά τους.

Χαιρετίζουμε τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στα 8μηνα του Δήμου Αχαρνών και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό να γενικευτεί σε όλους τους Δήμους που υπάρχουν εργαζόμενοι σε διάφορα προγράμματα.

         

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η.: Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα - Σίτιση δεν υπογράφουν την απόλυσή τους

Τρί, 21/03/2017 - 15:48

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΣΙΤΙΣΗ  ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

                                    Καμιά ανοχή στη δουλειά με ημερομηνία λήξης

Η κυβέρνηση, η ΔΥΠΕ, και  η διοίκηση του νοσοκομείου διατείνονταν το καλοκαίρι  ότι έδιωξαν τους εργολάβους και οι εργασιακές συνθήκες θα βελτιώνονταν κατά πολύ για αυτούς τους εργαζόμενους. Όμως, σήμερα, αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι  η εντατικοποίηση, το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και η εκμετάλλευση των εργαζομένων συνεχίζεται με την ίδια ένταση και πρωταγωνιστή το ίδιο το κράτος. Οι υποσχέσεις της διοίκησης για παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους  και μετα τη λήξη των συμβάσεων (που ισχυριζόταν ότι θα είχαν διάρκεια μέχρι το 2018 ενώ στην πραγματικότητα λήγουν τέλος του 2017), αποδεικνύεται ότι δίνονταν για να εφησυχάσει τους εργαζομένους, να καλλιεργήσει αυταπάτες  και αναμονή απέναντι στο δίκαιο αίτημα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Αποδείχτηκε ότι και οι 2 συμβάσεις είναι στην ουσία πόρτα για δουλειά λίγων μηνών και μετά επιστροφή και πάλι στην ανεργία. Είναι σαφές  ότι και για όσους προσληφθούν τώρα, είτε μετά το 2017,  οι όροι εργασίας θα είναι όροι εργασιακής γαλέρας. Η απαράδεκτη και αντεργατική σύμβαση ξεκινάει με  πρώτο όρο  την απεμπόληση του δικαιώματος διεκδίκησης ανανέωσης της παράτασης της σύμβασης πέραν του 2017 ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση που είχε  η διοίκηση του σωματείου  με τον διοικητή, αυτός όχι μόνο υπερασπίστηκε την κατάπτυστη σύμβαση, αλλά δήλωσε ότι θα πρέπει να αισθάνονται και τυχερές οι εργαζόμενες στην καθαριότητα που δουλεύουν μέχρι σήμερα. Επιχείρησε επίσης να παρέμβει και να υποδείξει για το ποιους θα έχει μέλη το σωματείο, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των εργαζομένων είναι επαρκής για τις ανάγκες της καθαριότητας, όταν το μοναδικό κριτήριο για τον αριθμό τους ήταν οι «αντοχές» του προϋπολογισμού του νοσοκομείου. Τέλος, δήλωσε με νόημα, ότι έχει κάθε δικαίωμα να μετακινεί οποιονδήποτε εργαζόμενο, όποτε θέλει, όπου θέλει και ότι αυτό μπορεί να το κάνει και για τους μόνιμους υπαλλήλους.

Αποδεικνύεται λοιπόν, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε στόχο να εξασφαλίσει τα σύγχρονα δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων. Αποδεικνύεται επίσης, ότι δεν αρκεί  απλά να αλλάξει ο εργοδότης για να καλυτερεύσουν  οι συνθήκες εργασίας, απαιτούνται συνολικότερες ανατροπές. Είναι γνωστό ότι πάγιος στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει το κόστος των υπηρεσιών και να επεκτείνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με διάφορες μορφές (μπλοκάκια, συμβασιούχοι, προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ, συμβάσεις με ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.).

Είναι λοιπόν λογικό ν’ αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει το αίτημα του σωματείου να εξασφαλιστεί μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό επίσης αρνείται να εξασφαλίσει ακόμη και στοιχειώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα να διεκδικήσουν την παραμονή στη δουλειά,  το δικαίωμα να εργάζονται σε συγκεκριμένο χώρο, να έχουν συγκεκριμένη ειδικότητα, το δικαίωμα να δουλεύουν 8ωρο κ.τ.λ. Δικαιώματα που όπως ξέρουμε πολύ καλά, δεν τ’ αρνούνται μόνο σ’ αυτούς τους εργαζόμενους, αλλά πολύ γρήγορα θέλουν να τα τσεκουρώσουν σε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και μη. 

Απάντηση σε αυτά τα άθλια σχέδια κυβέρνησης - Ε.Ε. και τα συμφέροντα των εργολάβων μπορεί να δώσει μόνο ο ενιαίος, αταλάντευτος αγώνας όλων των συναδέλφων, μονίμων, συμβασιούχων και εργολαβικών. Η διοίκηση του σωματείου απαιτεί, τώρα, η κυβέρνηση, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να πάρει πίσω τη σύμβαση έκτρωμα και  να διασφαλίσει όλες τις θέσεις με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας.            

Αυτή η θέση πρέπει να είναι διεκδίκηση όχι μόνο του υγειονομικού αλλά του συνόλου του εργατικού κινήματος, να γίνουν δηλαδή ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να στελεχωθούν και να αναβαθμιστούν πλήρως οι υπηρεσίες αυτές, οι τόσο σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων μας.

 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Για τη συνάντηση ΓΣΕΕ με εργοδοτικές οργανώσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση

Δευ, 20/03/2017 - 22:54

 

Το θέατρο σκιών συνεχίζεται

 

Η σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την «ΕΓΣΣΕ» απέδειξε ότι είναι συμφωνημένο το νέο πακέτο εξαθλίωσης των εργαζομένων. Δεν έχει τίποτα να περιμένει από τα «παζάρια» η εργατική τάξη της χώρας μας. Η όποια «διαπραγμάτευση» γίνεται για να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα. Η συζήτηση που γίνεται για τα επαγγελματικά ταμεία είναι ουσιαστικά για την παράδοση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και την απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δώσαμε και δίνουμε πολύμορφους αγώνες. Πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουμε καταθέσει και σχέδιο νόμου όπου αποτυπώνονται οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν. Να μην αποδεχτούμε νέες θυσίες. Οργάνωση της πάλης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

 

Διεκδικούμε :

 

 •                  Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
 •                 Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
 •                 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
 •                Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
 •                 Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
 •             Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων
 •             Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές

 

 

Διεθνής Καταδίκη Της Προσπάθειας Ποινικοποίησης Της Συνδικαλιστικής Δράσης 35 Στελεχών Του ΠΑΜΕ

Δευ, 20/03/2017 - 20:10

Συνεχίζει η διεθνής καταδίκη της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Διεθνείς Συνδικαλιστικές οργανώσεις και Συνδικάτα συνεχίζουν να εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ για τη δίκη-παρωδία 35 στελεχών του

Μηνύματα έστειλαν οι:

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ

Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Δημοσίου της ΠΣΟ

Ομάδα ΠΣΟ Κολομβίας

Συνομοσπονδία FAT Παναμά

Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ΠΕΟ, Κύπρος

Συνδικάτο LAB, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία

Συνομοσπονδία CTB Βραζιλίας

Συνδικάτο OSCMS, Τσεχίας

Ομοσπονδία Federación Sindical de Clase, Ισπανίας

Ομοσπονδία Workers Union Colition, Παλαιστίνη

Συνδικάτο Μετρό Στοκχολμης, Σουηδία

Συνδικαλιστική Οργάνωση Left Bloc, Αυστρία

Ομοσπονδία Κατασκευών FEVICCOM, Πορτογαλίας

Ομοσπονδία OSPN-Patos, Αλβανία

Συνδικαλιστική Οργάνωση USB, Ιταλίας

Γενική Ένωση Συνδικάτων Συρίας, GFTU

Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat Is

Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Περού, GCTP

Συνδικαλιστική Οργάνωση Unidade Classista, Βραζιλίας

 

 

Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ 7 Απρίλη

Δευ, 20/03/2017 - 19:25

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αττική στις 18:30 στην Ομόνοια

Το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται σε αυτό βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, στα εργοστάσια, στα γραφεία, στους χώρους δουλειάς. Πρωτοστατούν στην ενημέρωση των εργαζομένων, στην οργάνωση της απάντησης στην βάρβαρη επίθεση ΣΕΒ-Κυβέρνησης-ΕΕ,  σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις που κάλεσε το ΠΑΜΕ βροντοφώναξαν

 •       ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
 •       ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
 •       ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, κόντρα στην απογοήτευση και τον συμβιβασμό, η πλούσια και πολύμορφη δράση των συνδικάτων, η συζήτηση, η ενημέρωση, το αγωνιστικό παράδειγμα δίνουν ελπίδα και κουράγιο. Μαχητικοποιούν και κινητοποιούν δυνάμεις.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να απευθυνθούν στην εργατική τάξη με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Να αποκαλύψουμε στους εργαζόμενους τα ψέματα της Κυβέρνησης, περί «Δίκαιης Ανάπτυξης» και «Αντισταθμιστικών». Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η Εργατική Τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τη Νέα Συμφωνία.

Με όλες μας τις δυνάμεις , με αγωνιστικές πρωτοβουλίες δημιουργούμε προϋποθέσεις για Απεργιακή Απάντηση Στα Βάρβαρα Μέτρα

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουμε με ένταση και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην ενιαία επίθεση Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Ε.Ε. Με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στα Συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη σε όλη την Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αττική στις 18:30 στην Ομόνοια

 

 

Μάρτης 2017

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου για εργαζόμενους στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΠΥ)

Δευ, 20/03/2017 - 19:20

 

Σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζουν το τελευταίο διάστημα οι  εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (hotspot)  στα περισσότερα σημεία της χώρας όπως στην Κω και την Λέρο, μετά την ενημέρωση για μη ανανέωση των συμβάσεων τους.

Στα ΚΠΥ με ευθύνη της κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων που αποτελείται από εργαζόμενους με πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ ,στις ΜΚΟ, μέσω ΑΣΕΠ , από τους Δήμους και άλλους από εργολαβίες, με συμβάσεις όλων των ειδών.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι πολύτιμες για τους πρόσφυγες (και τις τοπικές κοινωνίες), που βρέθηκαν στον τόπο μας εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, κάτω από επικίνδυνες συνθήκες ελπίζοντας ότι κάποτε θα μπορέσουν να συνεχίσουν και να φτάσουν στην τελική χώρα  προορισμού  τους.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα ΚΠΥ, χρειάστηκε να γίνουν «εσωτερικοί» μετανάστες για απασχόληση σε αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,  με σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Οσοι εργάζονται στις  ΜΚΟ   έχουν να κάνουν με  καλοστημένες επιχειρήσεις οι οποίες ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποφύγουν  οικονομικές επιβαρύνσεις  αποδεικνύοντας  έτσι τον κερδοσκοπικό και κυβερνητικό τους χαρακτήρα.

Η μη ανανέωση  των συμβάσεων  γεννά ερωτηματικά από ποιόν θα προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες  στους πρόσφυγες, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή τα Hot Spot είναι ήδη υποστελεχωμένα και είναι γνωστή η ανεπάρκεια κρατικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών στις δομές, επιτρέποντας ουσιαστικά  στις ΜΚΟ να  δραστηριοποιούνται απομυζώντας εκατομμύρια ευρώ.

Τελικά τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή από κοινού οι εργαζόμενοι στα hot spot και οι πρόσφυγες που στεγάζονται σε αυτά έχουν την ίδια μήτρα.

Είναι η πολιτική που μειώνει μισθούς & συντάξεις ,εφαρμόζει μνημόνια, επιτίθεται αδιάκοπα στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, που δοξολογεί  την ΕΕ  & το ΝΑΤΟ  όσο και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου ως προστάτες και σωτήρες των λαών, την στιγμή που  ρίχνει  λάδι στη φωτιά και συμμετέχει στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που γεννούν πολέμους και συρράξεις.

Είναι η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων.

Καμία απόλυση!

 • Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές ανθρώπινης, αξιοπρεπούς και ασφαλούς προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και  εργαζόμενους που τώρα απασχολούνται στις ΜΚΟ ή αλλού.
 • Σταθερή και μόνιμη εργασία.
 • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκροτήματος Δωδεκανήσου εκφράζει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες και την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους.

Καλεί τους εργαζόμενους στο ΚΠΥ Λέρου όπως και της Κω  να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά και συλλογικά.

Το Εργατικό Κέντρο μπορεί  να συμβάλλει στην οργάνωση αυτής της μάχης.

20 Μαρτίου 2017