Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Subscribe to Νέα από το Π.Α.ΜΕ feed
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 50 min 33 sec ago

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους απεργούς οικοδόμους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη

Fri, 15/12/2017 - 23:41

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους απεργούς οικοδόμους που προσπέρασαν μαχητικά την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Τους χιλιάδες οικοδόμους που απέργησαν στα μεγάλα εργοτάξια, κάνοντάς τα να νεκρώσουν.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς, επειδή σταθεροποιείται η οικονομία. Την κοροϊδία αυτή τη ζούμε στο πετσί μας από αυτά που βλέπουμε στους χώρους δουλειάς που ανοίγουν (ξεχαρβαλωμένα ωράρια, μισθοί πείνας, ανασφάλιστη εργασία κ.ά.).

Γι’ αυτό καμιά αυταπάτη καμιά αναμονή!

Κλιμακώνουμε – Δίνουμε τη μάχη ακόμα πιο αποφασιστικά.

Δυναμώνουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται για αυξήσεις σε μισθούς, μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.ά. εργατικά δικαιώματα, ανοίγοντας δρόμους για ριζική ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Συνδικάτο μας, μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Αττικής, την Κυριακή στις 17 Δεκέμβρη στην Ελευσίνα (6.30 μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου) ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Αττική.

(Αναχώρηση πούλμαν από την Πλ. Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στις 4.45 μ.μ.)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΕργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Συνεχίζουμε - Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, με συλλαλητήριο μπροστά στο Market In το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.

Fri, 15/12/2017 - 23:34

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς εργατοϋπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα και το νομό μας που έσπασαν την εργοδοτική τρομοκρατία, απείργησαν, κατακτώντας στην πράξη το δικαίωμα στην οργάνωση της πάλης, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αστικής τάξης, της Ε.Ε. και του πολιτικού της προσωπικού να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργατοϋπαλλήλους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Από τα ξημερώματα στη ΒΙΠΕ, στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έξω από τα Market Ιn δώσαμε μάχη σκληρή, όμως τόσο αναγκαία.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την πολιτική κάλυψη που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εργοδοσία της Marketin, στο πογκρόμ τρομοκρατίας ενάντια στους απολυμένους εργαζόμενους της πρώην Καρυπίδης. Στην ίδια πλευρά η ΝΔ, με τους εκλεγμένους σε κάθε χώρο εργασίας, σε περιφέρεια και δήμους να αποδίδουν ευθύνες στους απολυμένους για την ανεργία τους. Οι μηνύσεις, οι συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, τα ΜΑΤ παρέδωσαν χθες την σκυτάλη στο παρακράτος. Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση πέρα από το καρότο, χειρίζεται επιδέξια και το μαστίγιο.

Η κρατική και παρακρατική καταστολή, χέρι - χέρι για την περιφρούρηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Τα Market Ιn λειτουργούν πιλοτικά για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας. Είτε με την επιστράτευση της αστικής δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας, είτε με την επιστράτευση του υποκόσμου, πληρωμένων μπράβων που δρουν στα πρότυπα της εγκληματικής Ναζιστικής Χρυσής Αυγής, δείχνουν την αποφασιστικότητα τους να επιβάλλουν την τρομοκρατία, τις απολύσεις, την απληρωσιά, στην ζωή χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης το αμέσως επόμενο διάστημα, αντάμα με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ματώνουν την λαϊκή οικογένεια.

Συνεχίζουμε το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 11:00πμ με συλλαλητήριο μπροστά στο Marketin στην Πλατεία Πάργας στα πλαίσια κινητοποίησης σε όλα τα καταστήματα ανά την Ελλάδα, και την Κυριακή 17 Δεκέμβρη11:00πμ στην Καμάρα (Χ. Τρικούπη & Μ. Αγγέλου) με την απεργιακή περιφρούρηση στο Εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία

Fri, 15/12/2017 - 21:01

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, στα πλαίσια συνάντησης συνδικάτων της Μεσογείου που διοργάνωσε μαζί με τη Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία οργάνωσε συγκέντρωση αλληλεγγύης με το ΠΑΜΕ και την απεργία της 14ης Δεκέμβρη στην Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο κέντρο της Μασσαλίας οι εργαζόμενοι της Γαλλίας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων της Ελλάδας. Σημείωσαν ότι η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία στην Ελλάδα είναι αντίστοιχη της επίθεσης του γαλλικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεων της Γαλλίας που Έχει κλιμακώσει την καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Νίκος Θεοδωράκης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, που ευχαρίστησε το εκ Μασσαλίας για τη πρωτοβουλία του. Ενημέρωσε για τις τακτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για να περάσει σα το κλέφτη το χτύπημα της απεργίας. Σημείωσε ότι η αυτή η εξέλιξη είναι απαίτηση των βιομηχάνων, αλλά και της ΕΕ σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Και κατέληξε ότι με τη σημερινή απεργία δόθηκε μήνυμα "το δικαίωμα στην απεργία δε το παραδίδουμε, είναι δικαίωμα των εργαζομένων της Ελλάδας, της Γαλλίας των εργατών όλου του κόσμου" 

Η συγκέντρωση έκλεισε με τη Διεθνή να παίζει στα Ελληνικά

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καλεί όλα τα σωματείαόλες τις ενώσεις, όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αττικής στη κινητοποίηση τη Κυριακή 17/12/2017

Fri, 15/12/2017 - 20:16

Η προκλητικότητα  της κυβέρνησης απέναντι στο λαό της δυτικής Αττικής, ξεπερνάει κάθε όριο.                                                                                           

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους και κατέστρεψε περιούσιες χιλιάδων, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει φιέστα πάνω στα συντρίμμια με το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στης Ελευσίνα.

 Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή άφησαν το λαό απροστάτευτο απ' τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές.

Με τις πολιτικές τους δημιούργησαν και δημιουργούν τις αιτίες των καταστροφών.

Το αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η κυβέρνηση αφορά το πώς θα μεγαλώσει η κερδοφορία των μονοπωλίων στη Δυτική Αττική και όχι πως θα προστατευτούν οι λαϊκές οικογενείας της περιοχής.

Αφορά το πώς θα αξιοποιήσουν οι εφοπλιστές το λιμάνι της Ελευσίνας, πως νέα κίνητρα θα δοθούν στους βιομήχανους, απαλλάσσοντας τους από φόρους, από μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, χαρίζοντας τους ταυτόχρονα εκατοντάδες στρέμματα γης.

 Όσο και να διαφημίζει η κυβέρνηση ότι η ανάπτυξη αφορά όλους και ότι θα είναι δίκαιη, η πραγματικότητα είναι ότι κανένα μέτρο δε προβλέπετε για αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή που είναι αναγκαία για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα, δε λέει κουβέντα για αποζημίωση όσων πλήγηκαν, για απαλλαγή τους από τους φόρους.

 

Τώρα που φύγανε τα φώτα της δημοσιότητας από τη Μάνδρα, οι κάτοικοι της περιοχής, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι απροστάτευτοι από τη καταστροφή.

 

Μια είναι η λύση για τα προβλήματα μας. Οργάνωση και διεκδίκηση για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όσων πλήγηκαν από τη καταστροφή.

 

Τα κονδύλια που προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να δοθούν τώρα στους πληγέντες.

 

Η ΟΒΣΑ καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις, όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αττικής σε μαζική συμμέτοχη στη κινητοποίηση τη Κυριακή 17/12/2017, για να καταγγείλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, για να απαιτήσουμε :

 

1.Να υλοποιηθούν άμεσα, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων

 

2.Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση  εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.

 

3.Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

 

4.Να ολοκληρωθεί  άμεσα η καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

 

5.Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων  της περιοχής σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.

 

6. Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο  εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης και δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 ώρα 5 το απόγευμα

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

 

Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας : Καταγγέλουμε την παρέμβαση φασιστοειδών σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Fri, 15/12/2017 - 19:54

 

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπάλληλων ΑΕ και Γραφείων καταγγέλλει την παρέμβαση φασιστοειδών  σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Μοσχάτο.

 Συγκεκριμένα την Τέταρτη το βράδυ, παραμονή της 24ωρης απεργίας, φασίστες πέταξαν τρικάκια ρατσιστικού περιεχομένου έξω από το χώρο, τα οποία δεν έφεραν υπογραφή κάποιας οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας είχε ξαναγινεί στόχος φασιστών πριν από λίγο καιρό όταν άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει στους τείχους σβάστικες.

 Το σωματείο, που το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει την παρέμβαση του σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων μέσω των μελών του που εργάζονται στις ΜΚΟ, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την δράση του κατά του φασισμού, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή του.

 Με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη, να δυναμώσει η ταξική πάλη  Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει τους απόγονους του ναζισμού-φασισμού και τα μορφώματα τους.

 

Κοινό Ψήφισμα Σωματείων - Φορέων Ικαρίας για την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης από την επιχείρηση ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Fri, 15/12/2017 - 19:44

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης για την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση εκλεγμένου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν.Ηρακλείου.

Αιτία για την απόλυση της συναδέλφισας Καμίτση Μαρίας είναι η δράση που ανέπτυξε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη επιχείρηση και αφορούν τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, τις χρωστούμενες άδειες προηγούμενων χρόνων, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, την εντατικοποίηση της εργασίας, το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση-εργοδοσία είναι σαν το νύχι με το κρέας. Η πρώτη ετοιμάζεται να χτυπήσει τα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ και η δεύτερη έτοιμη από καιρό θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου ώστε να μην σηκώσει κανείς εργαζόμενος το κεφάλι, να αποδεχτούμε όλα αυτά που ζητάνε ώστε να αυγατίσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην επιχείρηση ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να σπάσουν στην πράξη την τρομοκρατία, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο, να απαιτήσουν την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισας.

Καλoύμε όλα τα σωματεία να υπογράψουν το ψήφισμα και να καταγγείλουν στην εργατική τάξη τις απειλές και μεθοδεύσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Να συμπαρασταθούν, να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους σε όλες τις δράσεις που θα αποφασιστούν.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης, η εργοδοσία είναι γελασμένη ότι θα δεχτούμε αυτήν την πράξη της.

Να δώσουμε πρώτη απάντηση στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, να συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την χώρα.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταδικάζει και καταγγέλλει την εκ’ νέου οργανωμένη επίθεση ενάντια στους απεργούς στα Market In

Fri, 15/12/2017 - 19:41

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταδικάζει  και καταγγέλλει την εκ’  νέου οργανωμένη επίθεση  από μπράβους της εργοδοσίας της επιχείρησης του «Market In”, ενάντια στους απεργούς οι οποίοι διεκδικούν τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους.

Καταδικάζει και καταγγέλλει  την  αντεργατική – αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης. Είναι αυτή η πολιτική που οπλίζει με την  βοήθεια των φασιστοειδών  το χέρι των εργοδοτών, ενάντια στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στην απεργία  που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βάλει στο στόχαστρο ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά Σωματεία  και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!!!!

 

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Ο αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα κριθεί στο δρόμο του ταξικού αγώνα

Fri, 15/12/2017 - 19:37

Από καταγγελία του σωματείου Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν.Καβάλας ο προϊστάμενος του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής του Ν.Καβάλας ζήτησε ονομαστικές καταστάσεις με τις υπογραφές των ναυτεργατών ανά πλοίο που είναι δρομολογημένα στις τοπικές πορθμειακές γραμμές και να δηλώσουν εάν απεργούν.

Η εκβιαστικές ενέργειες της Λιμενικής αρχής παραμονή της 24ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής απεργίας, συνδέονται με τα εργασιακά κάτεργα που θέλουν να επιβάλλουν εργοδοσία – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, με την συντριβή των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της απεργίας, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ο αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα κριθεί στο δρόμο του ταξικού αγώνα.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να καταδικάσουν τις μεθόδους της βίας, της τρομοκρατίας,  να βγούμε στην αντεπίθεση με οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων  του, να διεκδικήσουμε με το πλαίσιο αιτημάτων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

 

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ    Ε.Ν.    «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
 • · ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

 

 

Εργατικό Κέντρο Άρτας : Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει

Fri, 15/12/2017 - 19:20

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας χαιρετίζει την μαχητική απάντηση των εργαζομένων των Ιωαννίνων στους τραμπούκους-φασίστες, που στρατολόγησε η εργοδοσία των Market In, για να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν τον Γιαννιώτικο λαό και τους εργαζόμενους που διεκδικούν δεδουλευμένα πάνω από 18 μήνες, καθώς και την δουλειά τους.

 

Καταδικάζει και καταγγέλλει την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι αυτή η πολιτική που οπλίζει με τη βοήθεια των φασιστοειδών το χέρι των εργοδοτών, ενάντια στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στην απεργία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει βάλει στο στόχαστρο ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτήν την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου – ΕΕ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Δελτίο Τύπου της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εμπορίου Υπηρεσιών για την ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ

Fri, 15/12/2017 - 18:47

 

Μετά τον ΣΕΒ πήρε τη σκυτάλη ο ΣΕΛΠΕ και με σημερινό δελτίο τύπου με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, απευθύνει έκκληση προς «την ελληνική  πολιτεία, όπως ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της που σχετίζεται με τη διαφύλαξη της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των Ελλήνων πολιτών», «την τήρηση της έννομης τάξης και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης».

 Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν αποθρασυνθεί από τα δεκάδες προνόμια που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά κυρίως την τωρινή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού έχει σταθεροποιήσει τους μισθούς στη συντριπτική πλειοψηφία των «ελαστικά» εργαζόμενων στο εμπόριο στα 200-300 ευρώ, κόβει κομμάτι-κομμάτι την Κυριακή αργία μέχρι την ολική απελευθέρωση της.

 Η τήρηση της έννομης τάξης για τον ΣΕΛΠΕ είναι το ξεζούμισμα των εργαζομένων, η απλήρωτη εργασία, η αύξηση της εκμετάλλευσης ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης για τους επιχειρηματίες των πολυκαταστημάτων, σημαίνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σκυμμένο το κεφάλι, να μην αμφισβητούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, να μη διεκδικούν τα δικαιώματα τους, να μην οργανώνονται.

 Υπενθυμίζουμε  πως εργαζόμενη στην εμπορική αλυσίδα του προέδρου του ΣΕΛΠΕ, μόλις διεκδίκησε τα δεδουλευμένα για δεκάδες ώρες υπερωριακής εργασίας, αντιμετωπίστηκε ως άνθρωπος με ψυχικές διαταραχές, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των εργαζομένων εκεί εργάζεται με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις αλλά «απασχολείται» 10ωρα την ημέρα με βάση κρυφά προγράμματα που διαμορφώνει κάθε εβδομάδα η διεύθυνση του κάθε καταστήματος.

 Σε όλες τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και επιχειρήσεις βασιλεύει η απλήρωτη εργασία, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και σε εορταστικές περιόδους η ανεξάντλητη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά στις φωνές της εργοδοσίας, να μη φοβηθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά στις εργοδοτικές απαιτήσεις και αξιώσεις. Να καταγγείλουν στα σωματεία τους καθετί που σχετίζεται με την εργασία τους και την εργοδοτική ασυδοσία, να οργανωθούν!

 

Ανάμεσα μας υπάρχει άβυσσος!

Δε θα αφήσουμε να κατακάτσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς!

Δε θα γίνουν οι εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι!

 

 

 

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Ψήφισμα για απόλυση εργαζόμενης από την εταιρεία ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Fri, 15/12/2017 - 18:28

 

Το ΕΚΣ, τα ταξικά σωματεία και οι εργαζόμενοι του Νομού Σάμου που συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας, συνδικαλίστριας  και  μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, Μαρίας Καμίτση από την εταιρεία «Σαβοϊδάκης» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

   Η απόλυσή της ήρθε ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης και του Συνδικάτου που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατούσαν στην ανάδειξη των συνθηκών εργασίας μέσα στην επιχείρηση, σε σχέση με την μη τήρηση του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την καθυστέρηση πληρωμών, την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να μη μιλάνε και να μην έρχονται σε επαφή με το σωματείο τους.

 

    Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας που φτάνει στο σημείο να απολύσει εκλεγμένη συνδικαλίστρια η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν έρχεται σε μία τυχαία περίοδο. Αέρα στα πανιά της δίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλι­στικό δρόμο ανάπτυξης, που στρώνουν μεθοδικά το έδαφος για το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, όπως πρόσφατα επεδίωξαν στα μουλωχτά και πήραν πίσω άρον - άρον, κάτω από τις αντιδράσεις του ταξικού εργατικού κινήματος.

 

   Η απόλυση αυτή δείχνει επίσης ότι η Κυβέρνηση, με τα μέτρα που ετοιμάζει προς όφελος της εργοδοσίας, βάζει στο στόχαστρο την οργάνωση στον τόπο δουλειάς, τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που συγκρούονται με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και που βάζουν αιτήματα για ανάκτηση των απωλειών.

 

  Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στην απεργία, δικαίωμα ποτισμένο με το αίμα των εργατών.

 

Απαιτούμε:

 

 •  Να ανακληθεί η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συνδικαλίστριας και να επανέλθει στην εργασία της
 • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κανένας μισθολογικός διαχωρισμός λόγω ηλικίας

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Είναι γνωστή η ανάγκη τόσο της κυβέρνησης όσο και και των απανταχού μηχανισμών και υποστηρικτών της να τσακίσουν το εργατικό κίνημα

Thu, 14/12/2017 - 19:12

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη διοίκηση της ΔΕΗ στη Ζάκυνθο που την ώρα της πανελλαδικής απεργίας ενεργοποίησαν τον κατασταλτικό μηχανισμό τους απέναντι στην απεργιακή περιφρούρηση. Συγκεκριμένα μετά από παρέμβαση του διευθυντή της τοπικής ΔΕΗ αστυνομική δύναμη ζήτησε τα στοιχεία του προέδρου του ΕΚΖ. Είναι γνωστή η ανάγκη τόσο της κυβέρνησης όσο και και των απανταχού μηχανισμών και υποστηρικτών της να τσακίσουν το εργατικό κίνημα, να επικρατεί σιγή ιχθύος παντού. Δεν θα τους περάσει. Καλούμε το εργατικό κίνημα του νησιού να απαντήσει στην τρομοκρατία με τη συμμετοχη του στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικου Κέντρου στις 10.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

  

 Για τη Διοίκηση

Ανακοίνωση συνδικάτων και μαζικών φορέων για Συλλαλητήριο 17 Δεκέμβρη

Wed, 13/12/2017 - 23:01

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. στην οδό ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (απέναντι από την πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας)Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Το θράσος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ δεν έχει όριο.

Αφού με τις πολιτικές τους άφησαν περιουσίες να πνιγούν στη λάσπη και δολοφόνησαν 24 ανθρώπους, τώρα γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος, παίζοντας το σωτήρες, η μεν κυβέρνηση για να διοργανώσει φιέστες με το "αναπτυξιακό συνέδριο" που έχει εξαγγείλει για τις 16 και 17 Δεκέμβρη, η δε ΝΔ για να τάξει αντιπλημμυρικά έργα.

Ο πραγματικός λόγος του συνεδρίου αυτού δεν είναι η ενίσχυση των εργαζομένων που πλήγηκαν από τις καταστροφές, αλλά η ενίσχυση της περιοχής του "Θριασίου" ως διαμετακομιστικού και βιομηχανικού κέντρου. Να συζητήσουν δηλαδή πώς θα ενισχυθεί η πολιτική αυτή, που δημιούργησε εξαρχής το πρόβλημα στην περιοχή, με μοναδικό κριτήριο τον πολλαπλασιασμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, με την παραχώρηση σε αυτούς ακόμα μεγαλύτερων εκτάσεων γης, βουνών, ρεμάτων και δασών.

Αυτός ο δρόμος, αυτές οι πολιτικέςδεν μπορούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Δεν μπορούν να καθαρίσουν το "Θριάσιο" από τη ρύπανση.Δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν ότι δεν θα τιναχτούμε στον αέρα αν γίνει ατύχημα μεγάλης έκτασης στη βιομηχανική περιοχή. Δεν θα αντιμετωπίσουν την άναρχη δόμηση και τα ακατάλληλα σπίτια για τη λαϊκή κατοικία. Δεν θα μας δώσουν δουλειές με δικαιώματα.

Στον αντίποδα οι λαϊκές ανάγκες.

Τα έργα που πραγματικά έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, ώστε να μην κινδυνεύουν στην πρώτη μπόρα, ώστε να μην κινδυνεύουν από πυρκαγιές και σεισμούς, είναι ασύμφορα οικονομικά για αυτούς, δεν είναι ανταποδοτικά, δεν θα αφήσουν κέρδη. Οι λαϊκές ανάγκες είναι στον αντίποδα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Τα κέρδη για τους βιομήχανους και για την εκάστοτε κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους είναι πιο σημαντικά από τη ζωή των εργαζομένων της περιοχής.

Γι' αυτούς τους λόγους, οι κάτοικοι και εργαζόμενοι του "Θριασίου", μέσα από την οργάνωσή μας στα ταξικά μας Σωματεία πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Να σημαδέψουμε τον πραγματικό ένοχο, δηλαδή τα μονοπώλια και την εκάστοτε κυβέρνησή τους.

Ενάντια στη φιέστα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε:

 • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

 • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

 • Μέριμνα για συνάδελφους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουνε σε "παραπήγματα" στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.

 • Ενίσχυση του "Θριάσιου" Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.

 • Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.

 • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

 • Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού, για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.

 • Αμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτουςΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. στην οδό ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (απέναντι από την πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας)

Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.00 μμ στην ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΤα Συνδικάτα και οι φορείς που καλούν στο συλλαλητήριο:

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής και Βοιωτίας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ), Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων.

 

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία : Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, 15 - 21 Δεκέμβρη 2017

Wed, 13/12/2017 - 19:02

 

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ !

  Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της ΠΣΟ

        Η ΠΣΟ  κηρύσσει βδομάδα ενεργητικής, δραστήριας και αγωνιστικής αλληλεγγύης με τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης ! Ενώστε την φωνή σας με την φωνή της Εργατικής τάξης της Παλαιστίνης !

       Αναπτύξτε πρωτοβουλίες κατά την διάρκεια αυτής της βδομάδας μπροστά από Πρεσβείες, από Γραφεία Διεθνών Οργανισμών, οπουδήποτε αποφασίσετε ! Διαμαρτυρηθείτε, διαδηλώστε, κηρύξτε απεργία κατά της απόφασης του Προέδρου των ΗΠΑ ! Για τους λαούς ολόκληρου του κόσμου όπως επίσης και για την ΠΣΟ, η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, με τα σύνορα του 1967.

       Πάρτε όλοι μέρος στην εβδομάδα αλληλεγγύης με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό. Ο Διεθνισμός είναι το όπλο του παγκόσμιου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος .

       Ο Παλαιστινιακός Λαός δεν είναι μόνος του.

 

15 - 21 Δεκέμβρη 2017

Δράση τώρα για την Παλαιστίνη !

Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών !

 

http://www.wftucentral.org/solidarity-week-with-the-people-of-palestine-15-21-december-2017/

 

 

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Wed, 13/12/2017 - 18:14

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε. που , με την 48ωρη απεργία τους , διεκδικούν αγωνιστικά την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.).

Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να μην υπογράφει κλαδικές συμβάσεις με στόχο την πλήρη κατάργησή τους . Κυβέρνηση και εργοδοσία δε θέλουν να διεκδικούν και να αγωνίζονται οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους , θέλουν τους εργαζόμενους υποχείρια και υποτακτικούς για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους , να αυξάνουν τα κέρδη τους με οποιοδήποτε κόστος.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν , αυτόν της ενότητας και του αγώνα για να νικήσουν , κι αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν διεκδικώντας :

 • Ενιαία κλαδική Σ.Σ.Ε. , κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης.

 • Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 • Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις, ως βάση διαπραγμάτευσης για πραγματικές αυξήσεις και αναπλήρωση των απωλειών.

 

ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική – πανεργατική Απεργία Πέμπτη

14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

ΤΟ Δ.Σ.

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας : Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Wed, 13/12/2017 - 17:37

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.ΛΑΜΙΑΣ στην ΛΑΜΙΑ, 10.00πμ στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ! Περνάμε στην αντεπίθεση!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

 

Η κυβέρνηση ήδη προσπάθησε, με πολιτική αλητεία και ρεκόρ ξετσιπωσιάς, να ικανοποιήσει έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Μπορεί να έσπασε τα μούτρα της προς τον παρόν, όμως θα ξανάρθει και σύμμαχο σε αυτήν την κατεύθυνση έχει και τους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που ρημάζουν την ζωή μας με το 20%, έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν το όνομα της δημοκρατίας για να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

 

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

 

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα! Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης, της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας.

Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν των αγώνα κόντρα στις απαιτήσεις της ΛΑΡΚΟ και των Κυβερνήσεων. Που μας ξεπούλησαν στους εργολάβους, που έβαλαν πλάτη για να μην έχουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα, τριετίες, Β.Μ, αυξήσεις όταν αναβαθμίζονται, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Που εξυπηρέτησαν τις Κυβερνήσεις και τις Διοικήσεις κρύβοντας τα δικαιώματα μας στα συρτάρια και πνίγοντας τα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να δώσετε απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των οικογενειών μας. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.ΛΑΜΙΑΣ στην ΛΑΜΙΑ, 10.00πμ στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ είναι αγώνας ενάντια σε αυτούς που μας έφεραν διαχρονικά έως εδώ και θέλουν και άλλα!

Στοπ. Το Συνδικάτο μας είναι το όπλο και ο αγώνας ο δρόμος που θα μας βελτιώσουν την ζωή σήμερα και θα ανοίξουν το δρόμο για ένα αύριο με προοπτική.

Περνάμε στην αντεπίθεση και Διεκδικούμε:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ.

 • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

 • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

 • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Επ.Σ.Σ.Ε που να περιέχει:

 • Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμόι, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν την δεκαετία ’80-’90 στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα.

 • Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα.

 • Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

 • Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.

 • Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.

 • Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.

 • Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.

 • Να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων ΣΣΕ. (  δάνεια εκδρομές κλπ)

 

Για το Δ.Σ

Pages