Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Subscribe to Νέα από το Π.Α.ΜΕ feed
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 1 hour 10 min ago

Καταγγελία του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής για την απόλυση συναδέλφου από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP

0 sec ago

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της εταιρεία SIMOSFOODGROUP που εμμένει στην εκδικητική και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας Λάζαρου Ανθόπουλου.

 Τη Τρίτη 10/7 υπήρξε συνάντηση της εργοδοσίας με τον εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ εκλεγμένο στη ΓΣΕΕ, σχετικά με την επαναπρόσληψη του συνάδελφου μας ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ.

 Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας Νίκος Νιάκαρος και ο λογιστής Αποστόλης Κουφογιάννης, αρνήθηκαν την επαναπρόσληψη επιμένοντας ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε να εκτελέσει εργασία, διαστρεβλώνοντας τη πραγματικότητα.

 Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλει η εργοδοσία στο χώρο εργασίας σπέρνοντας τον φόβο στους οδηγούς με την απειλή της απόλυσης στην προσπάθεια της εταιρείας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους.

 Η απόλυση αυτή έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εταιρείας για επέκταση και αύξηση της κερδοφορίας. Το σχέδιο αυτό πατάει πάνω στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη μέτρων προστασίας που αυξάνουν τον κίνδυνο να συμβούν κι άλλα εργατικά ατυχήματα ενώ προσλαμβάνονται συνάδελφοι με ευέλικτες μορφές εργασίας.

 Πριν λίγο καιρό καταγγείλαμε το εργατικό ατύχημα συνάδελφου και τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας όσων αφορά την φόρτωση-εκφόρτωση των οχημάτων. Η εταιρεία αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων συνεχίζει να μη δίνει λύση στο θέμα των παράνομων υδραυλικών πορτών που τοποθέτησε εκ των υστέρων στα οχήματα, καθιστώντας τα επικίνδυνα για τους οδηγούς. Ο κίνδυνος ατυχήματος γίνεται πιο έντονος και από την εντατικοποίηση της δουλειάς με το φαινόμενο των διπλών δρομολογίων να αυξάνεται.

 Συνάδελφοι,

 Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η διοίκηση της εταιρείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Σήμερα είναι ο συνάδελφος Λάζαρος, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους.

  Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν ένα τέλος σ΄ αυτή την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρεία τα κέρδη της. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει.

 Συνάδελφοι,

 Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολογικό και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, θα βάζει τέλος στα υπέρβαρα και κακοσυντηρημένα οχήματα.

 Το Σωματείο μας αλλά και όλες οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως αν δεν επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

 Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και των υφισταμένων της.

 Συνάδερφοι,

 Σας καλούμε όλους να αγωνιστούμε για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέρφου μας. Να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας για κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα μας, να οργανωθούν στο σωματείο μας, να γίνουν μέλη του για να παλέψουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά απέναντι στην τρομοκρατία που επικρατεί στο χώρο εργασίας.

 

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 Για το Δ.Σ.

του Σ.Ε.ΟΔ.

 

ΠΑΜΕ Web Radio - 13 Ιουλίου 2018

Sat, 14/07/2018 - 01:05

Ακούστε την εκπομπή «Μουντιάλ: Αγώνες μέσα και έξω από τα γήπεδα»

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου για το σοβαρό εργατικό "ατύχημα" στην Κάλυμνο

Fri, 13/07/2018 - 22:42

Σοβαρό εργατικό "ατύχημα" συνέβη  στην Κάλυμνο την Δευτέρα 9 Ιούλη 2018 σεεργαζόμενο συμβασιούχο  στην Δημοτική Επιχείρηση Αποχέτευσης 'Ύδρευσης Καλύμνου την ώρα εκτέλεσης εργασιών στην λιμενική ζώνη., 

Το εργατικό κέντρο Β.ΣΔ εύχεται στον εργαζόμενο που διακομίστηκε σε Νοσοκομείο εκτός νησιού, γρήγορα να επιστρέψει στο σπίτι και την οικογένειά του.  Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα θύματα-εργάτες σε διάφορες ειδικότητες σε δήμους.

Όσο και να προσπαθούν σε συγχορδία εργοδοσία-κυβέρνηση-μηχανισμοί (μέσα σε αυτούς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση) να πείσει πως αιτία όλων των ατυχημάτων είναι  η απροσεξία του εργαζόμενου, η κακιά η ώρα κ.α., τα στοιχεία δείχνουν ότι  στις περισσότερες περιπτώσεις ο εργαζόμενος  καλείται να εκτελέσει  εργασία κάτω από συνθήκες  πίεσης χρόνου, που είναι χρήμα για τον εργοδότη ακόμη και αν αυτός είναι δήμος ή δημοτική επιχείρηση μέτρα ασφάλειας προϋποθέτουν περισσότερο χρόνο και από ότι φαίνεται  στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέφτηκε και δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφάλειας όπως δεν είχαν δοθεί τα πιο απλά μέτρα προστασίας!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας το λεγόμενο Κέντρο Επιθεώρησης  Ασφάλειας και Υγείας, έχει εδώ και χρόνια έδρα στον Πειραιά (!) αφήνοντας στο έλεος της εργοδοτικής ασυδοσίας όλα τα Δωδεκάνησα .Η οποιαδήποτε επιθεώρηση ή έλεγχος από ένα κλιμάκιο που εδρεύει στον Πειραιά  για να φτάσει στην περιοχή χρειάζεται μήνες, έχοντας υπόψη μας ότι η ισχύουσα εργατική νομοθεσία και πολιτική κατεύθυνση είναι να "επιτρέπουν" στις  αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τον έλεγχο της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων  τις συστάσεις, να στέλνουν τις υποθέσεις στην δικαιοσύνη και μετά στο αρχείο!

Επίσης στην Κάλυμνο το τμήμα Επιθεώρησης  Εργασίας δεν λειτουργεί !

 Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ Δωδ/σου καλεί τους εργαζόμενους  να μην αναλαμβάνουν εργασία όταν διαπιστώνουν ότι δεν πληρούνται τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.

 Καλούμε άμεσα τη Δημοτική αρχή να πάρει μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων, να δοθούν σε όλους όλα τα μέσα προστασίας, να υπάρχει τακτική συντήρηση όλων των μηχανημάτων και εργαλείων .

Απαιτεί από την ΔΕΥΑ Καλύμνου όσο και από τον Δήμο Καλυμνίων να στηρίξει τόσο τον εργαζόμενο όσο και την οικογένεια για όσο διάστημα χρειαστεί ,από τυχόν οικονομικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν από την μεταφορά του εκτός νησιού. Σε καμία περίπτωση όμως η συνδρομή αυτή δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.

Μόνο ο συλλογικός, ταξικός αγώνας μπορεί να εμποδίσει την θυσία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας στο βωμό των κερδών  

των ομίλων και των μεγαλοεπιχειρηματιών για χάρη των οποίων γίνονται όλες οι περικοπές και στους δήμους της χώρας.

Απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε την υγεία μας και το σύνολο των δικαιωμάτων οφείλουμε να δυναμώσουμε την πάλη για ανατροπή στο σύνολό της, της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να απομονώσουν τα φερέφωνα των εφοπλιστών, με οργάνωση και αγώνα να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας

Fri, 13/07/2018 - 22:28

Μετά τη χτεσινή καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή τροπολογία του ΥΕΝ, να εκτελούν πλόες  φορτηγά πλοία με διεθνή πιστοποιητικά μεταξύ λιμένων στην Ελλάδα, διευρύνοντας την ανασφάλιστη εργασία, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ.

          Στη συνεδρίαση οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν ότι  εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ, με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από νομοσχέδια και ανεξάρτητα από τον ελιγμό της κυβέρνησης να αποσύρει την τροπολογία, έχουν στόχο να καταργήσουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός ναυτιλίας κ.Κουρουμπλής έχει εγκρίνει το 2017 την δρομολόγηση 180 φορτηγών πλοίων στο εσωτερικό με σημαίες άλλων χωρών, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/1992.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η συνέχιση της επιθετικότητας των εφοπλιστών που καταγράφεται και στις δύο διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ με τον ΣΕΕΝ, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση. Την επιθετικότητα των εφοπλιστών ενισχύουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού δίνοντας χρόνο, υπονομεύοντας την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ κατέθεσαν πρόταση την για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες με προοπτική κλιμάκωσης την Τετάρτη 18 Ιούλη και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία, την οποία την απέρριψαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να απομονώσουν τα φερέφωνα των εφοπλιστών, με οργάνωση και αγώνα, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

√ Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ : Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις για Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Fri, 13/07/2018 - 22:18

 

«εργάτη αν ξυπνήσεις μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που αφορούσαν τον αγώνα για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χαιρετίζουμε την παλληκαρήσια στάση που επέδειξαν, παρά το όργιο τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η εργοδοσία της ΕΒΓΑ.

 Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτές αλλά δίστασαν επηρεασμένοι, κάτω από τις απειλές και το κλίμα φόβου που επικράτησε, ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αυτούς τους συναδέλφους που ενώ έχουν τις διαφωνίες τους, υλοποίησαν στο ακέραιο την απόφαση της γενικής μας συνέλευσης.

 Η απόφαση για να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας ήταν σωστή και επισφραγίστηκε από την γενική συνέλευση, παρά  την προσπάθεια απαξίωσης και μη συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτήν. Το κοινό σχέδιο της εργοδοσίας και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού έπεσε στο κενό.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 Το διοικητικό συμβούλιο καταγγέλλει προς όλους τους εργαζόμενους τις πρακτικές τρόμου και φόβου που εξαπέλυσε η ΕΒΓΑ όλες τις προηγούμενες μέρες και που κορυφώθηκαν την ημέρα των κινητοποιήσεων ώστε να μην σταματήσει η παραγωγική διαδικασία.

Αξιοποίησε όλο τον αντιδραστικό μηχανισμό που διαθέτει μέσα στο εργοστάσιο όπως όλους τους διευθυντές, προϊσταμένους για να χτυπήσουν την απεργία.

Στην προσπάθεια της αυτή, είχε στο πλευρό της  «πρόθυμους συναδέλφους» της παραγωγής και των τεχνικών τμημάτων, οι οποίοι έκαναν συνειδητά και απροκάλυπτα ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ.

 Συναδέλφισες, συνάδελφοι το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή τη μάχη είναι ότι αποκαλύφθηκε ο περιβόητος διασπαστικός και αντιδραστικός μηχανισμός της εργοδοσίας και που ένα μέρος τους βρίσκεται στα σπλάχνα του σωματείου μας.

Τώρα είναι πλέον γνωστοί με όνομα, επίθετο και φάτσα, σε όλους εμάς τους  υπόλοιπους.  Όλοι αυτοί είναι σε πλήρη σύμπνοια με την εργοδοσία, ώστε να συνεχιστεί αυτό το αισχρό καθεστώς στο εργοστάσιο με τους μισθούς πείνας, την ευέλικτη εργασία που συμφέρει μόνο τους μετόχους της ΕΒΓΑ.

 Γι΄αυτό και είναι «Άξιος ο μισθός» που τους δίνει η ΕΒΓΑ.

Είναι αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να συκοφαντούν, να υπονομεύουν την δράση του σωματείου και των ταξικών δυνάμεων που βρίσκονται στο τιμόνι του.

 Παλιοί και νέοι,  έχουν συγκροτήσει αντιδραστικό μέτωπο για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σωματείο στις επόμενες εκλογές του.

Να το κάνουν σαν τα μούτρα τους. Να σκύψουμε στα τέσσερα όπως αυτοί.

 ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

 Τώρα χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα ικανοποιήσουμε τις διευρυμένες ανάγκες των οικογενειών μας.

Η πάλη για την ύπαρξη Σ.Σ.Ε στον κλάδο αλλά και στο εργοστάσιο με αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά πρέπει να αγκαλιάσει περισσότερους συναδέλφους.

Η δύναμη μας βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο, στο δρόμο του αγώνα εκεί που υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η ενότητα και η επιβολή του δίκιου μας.

Γι΄αυτό χρειάζεται οργάνωση, συσπείρωση με το ταξικό σωματείο μας για να αποσπάσουμε σήμερα και το ελάχιστο από την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τους βιομηχάνους.

 Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε εκείνο το κομμάτι των «εποχικών» συναδέλφων που είναι και πιο ευάλωτο στις πιέσεις της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι αν βγαίνατε στην απεργία ως μια γροθιά, ως ένας άνθρωπος, μαζί με τους υπόλοιπους είναι σίγουρο ότι θα κοβόταν ο βήχας της εργοδοσίας.

Από καλύτερες θέσεις θα διεκδικούσαμε την μετατροπή των εποχικών συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Γιατί  εποχιακή ζωή δεν υπάρχει, αλλά ούτε και εποχιακές ανάγκες.

Γι αυτό και είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση από την πρώτη μέρα που φτιάχτηκε η ΕΒΓΑ ανάμεσα σε εκατοντάδες εργαζόμενους που δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν, νύχτα – μέρα και δεν μπορούν να έχουν έστω τα βασικά αγαθά που χρειάζεται κάποιος σήμερα για να ζήσει.

 Στην αντίπερα όχθη τα αφεντικά, οι μέτοχοι και οι διευθυντάδες που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα μας. Αυτοί ζουν μέσα στην χλιδή και τα πλούτη, απολαμβάνουν παροχές (υψηλοί μισθοί, πολυτελή αυτοκίνητα, ταξίδια κ.α) είναι τα «παράσιτα» της σάπιας και εκμεταλλευτικής κοινωνίας που ζούμε και όλα αυτά τα καρπώνονται από την δική μας δουλειά.

Καρφί δεν τους καίγεται, για το πώς τα βγάζουμε πέρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη και τους παχυλούς μισθούς τους.

Άλλωστε η θέση τους στην παραγωγική διαδικασία είναι «άχρηστη» και ως «άχρηστοι», αυτό που τους αξίζει είναι να πάνε στον κάδο των «αχρήστων».

 

ΥΠΟΤΑΓΗ ή ΑΓΩΝΑΣ

 Το διοικητικό συμβούλιο έχει επιλέξει το δεύτερο, γι΄αυτό και η εργοδοσία με τα τσιράκια της έχει εξαπολύσει επίθεση στα μέλη του αλλά και στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ.

Γιατί δεν σκύβουμε το κεφάλι, γιατί δίνουμε όλες τις μάχες ώστε να υπερασπίσουμε τα ταξικά συμφέροντα μας. Γιατί απαιτούμε καλύτερους μισθούς, σταθερή μόνιμη εργασία για όλους, καλύτερες συνθήκες δουλειάς μέσω ΣΣΕ.

 Γι΄αυτό και δεν υπάρχει «χαμένο μεροκάματο» για κανέναν, όπως διατυμπανίζουν, τα παπαγαλάκια τους. Για τα μεροκάματα που θα μας πάρουν στο τέλος του χρόνου, η εφορία, ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξήσεις σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο δεν γίνεται καμιά κουβέντα γιατί δεν συμφέρει να αποκαλυφθεί αυτή η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των αφεντικών της, που είναι οι βιομήχανοι.

 Τέλος το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προωθεί τα συλλογικά συμφέροντα, κόντρα στον ατομισμό που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία  και κάποιοι «αφελείς». Η λύση βρίσκεται μπροστά μας, σήμερα είναι αναγκαίο και ώριμο να υπάρξει επιχειρησιακή ΣΣΕ ανάμεσα στο σωματείο και την εργοδοσία, η οποία μπορεί να συμβάλλει και στην μάχη που δίνει η ομοσπονδία και δεκάδες σωματεία την υπογραφή κλαδική συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

                                        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

 

 

Εργατικό Κέντρο Λέσβου : Παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη για άμεση επανασύνδεση ρεύματος

Fri, 13/07/2018 - 22:04

 

Το πρωί της Τετάρτης 11/7/18, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη και στον Διευθυντή του καταστήματος από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που βρέθηκε στο πλευρό τους. Κεντρικό αίτημα ήταν η άμεση επανασύνδεση ρεύματος στο σπίτι της τρίτεκνης οικογένειας, με ανήλικα παιδιά και με τους δύο γονείς άνεργους, από το Πλωμάρι. Η διακοπή ρεύματος είχε πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, εν μέσω καλοκαιριού και καύσωνα, βυθίζοντας ουσιαστικά την οικογένεια στο σκοτάδι για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Έπειτα από την παρέμβαση και την δυναμική των συγκεντρωμένων, το ρεύμα επανασυνδέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σήμερα η τελευταία εκπομπή του WEB RADIO του ΠΑΜΕ με θέμα «Μουντιάλ: Αγώνες Μέσα και Έξω από τα Γήπεδα»

Fri, 13/07/2018 - 18:50

Το WEBRADIO του ΠΑΜΕ καλωσορίζει το καλοκαίρι, αποχαιρετώντας το Μουντιάλ σε μια διαφορετική αθλητική εκπομπή.

Την τελευταία εκπομπή με θέμα «Μουντιάλ: Αγώνες Μέσα και Έξω από τα Γήπεδα», θα παρουσιάσουν οι Γιάννα Παπαδημητρίου και Σίσσυ Λοϊζου, οι οποίες θα μας θυμίσουν μεγάλες και μικρότερες ιστορίες από τα Μουντιάλ που δεν κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σήμερα, Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 18:00 στο WEB RADIO του ΠΑΜΕ.

 

Χαιρετισμός του ΠΑΜΕ στη συναυλία ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Fri, 13/07/2018 - 16:30

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» της Κωνσταντινούπολης που βρίσκονται σήμερα μαζί μας και από κοινού με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο θα μας παρουσιάσουν το αφιέρωμα στους δύο μεγάλους ποιητές της Ελλάδας και της Τουρκίας, το Γιάννη Ρίτσο και το Ναζίμ Χικμέτ που με το έργο τους και τη δράση τους εξύμνησαν την εργατική τάξη, πάλεψαν για το δίκιο της και την απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Σήμερα που στη γειτονία μας και στην ευρύτερη περιοχή οξύνονται οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών, οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων για τα κέρδη από την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, για τον έλεγχο των αγορών, που βαθαίνει η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η ποίηση τους γίνεται περισσότερο επίκαιρη.

Οι εξελίξεις απαιτούν το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την τελική νίκη των λαών.

Η σημερινή μας συναυλία στέλνει μήνυμα καταδίκης των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών, μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και φιλίας των λαών.

Καταδίκης των αποφάσεων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για αύξηση των εξοπλισμών και της στρατιωτικής ικανότητας της δολοφονικής μηχανής, για ένταξη νέων χωρών στην ιμπεριαλιστική συμμαχία και διεύρυνση της δράσης της στην ευρύτερη περιοχή, για προετοιμασία νέων επεμβάσεων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υπερθεματίζει, να διεκδικεί τον τίτλο του πιο πιστού υπηρέτη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, να εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα στους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών για λογαριασμό – αναβάθμιση και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ενάντια στους κατατρεγμένους και ξεριζωμένους, τα θύματα τους που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η άγρια εκμετάλλευση. Των αποφάσεων τους ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες με την υπογραφή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για δημιουργία κέντρων κράτησης εντός ή εκτός ΕΕ, για επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα, για νέους εγκλωβισμούς, για απελάσεις και συνολικά ένταση της καταστολής που συμφώνησαν όλοι κοσμοπολίτες και εθνικιστές, δήθεν προοδευτικοί και ξενοφοβικοί αντάμα προς όφελος των Ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Εξελίξεις που οξύνουν το πρόβλημα και θρέφουν φασιστικές δυνάμεις.

Ο φασισμός και ο πόλεμος είναι γέννημα – θρέμμα του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος.

«Τη μέρα που, αυτοί

Που στέλνονται να σκοτώσουν και να σκοτωθούν,

Θα ματαγυρίσουν πίσω πάλι

μ’ ένα σταυρό από πάφιλο κρεμασμένο

πάνω απ’ τους κρεμασμένους επιδέσμους

μεσ’ τη μεγάλη και δίκαιη Ρώμη

θα υψωθούν οι μετοχές και τα ομόλογα»

Έγραφε ο Ναζίμ Χικμέτ κατά τη διάρκεια της Ιταλικής επίθεσης στην Αβησσυνία.

Για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση και η δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρουσιάζοντας ως «εθνικό» στόχο τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών.

Κοροϊδεύοντας και καλλιεργώντας παλιές και νέες αυταπάτες ότι με γνώμονα την ανάπτυξη για τα κέρδη τους που αποτελεί και το βασικό εμπόδιο μπορεί τάχα να ανασάνει και ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, ότι στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, ταΐζοντας τους λύκους από τη φοροληστεία και το πετσόκομμα δικαιωμάτων, δίνοντας γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών, στηρίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων της περιοχής.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις οδηγούν και σε κλιμάκωση της καταστολής ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Από την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, του απεργιακού δικαιώματος και των Συλλογικών Συμβάσεων, μέτωπα πάλης που το προηγούμενο διάστημα εκφράστηκε η αλληλεγγύη μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει μεγάλη πείρα και στις δύο χώρες.

Ω, τι όμορφα σαν σμίγουνε, σαν αγαπιούνται οι άνθρωποι!

Φεγγοβολάνε οι ουρανοί, μοσκοβολάνε οι τόποι

Κι όπως περνάν λεβέντηδες, γεροί και αδερφωμένοι

Λέω και θα καταχτήσουνε τη γη, την οικουμένη

Αναφέρει ο Γιάννης Ρίτσος στον επιτάφιο το ματωμένο Μάη του 1936

Η πολιτιστική δημιουργία, η πρωτοπόρα τέχνη αποτελεί όπλο για τους εργαζόμενους, για τον αγώνα, την ταξική πάλη. Υπάρχει συνεχής αλληλοτροφοδότηση ανάμεσα τους. Ο Γιάννης Ρίτσος και ο Ναζίμ Χικμέτ εμπνεύστηκαν από την εργατιά, τους ανθρώπους του μόχθου, το δίκιο τους. Έδεσαν την τέχνη τους με την ταξική πάλη, με τη φιλία, τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, για να εκλείψει η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Έδεσαν τη ζωή τους με τα ιδανικά της τάξης μας και το στόχο της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό ήταν και το πιο ωραίο τους ποίημα, το πιο αισιόδοξο, μαχητικό, αναντικατάστατο τραγούδι του Γιάννη Ρίτσου και του Ναζίμ Χικμέτ.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τη μετατροπή της χώρας μας σε Νατοϊκό στρατόπεδο, στη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους. Την πάλη μας οι εργαζόμενοι να σηκώσουν τη δική τους σημαία και όχι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των επιχειρηματικών ομίλων, των εκμεταλλευτών τους.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 

ΠΑΜΕ Web Radio - 12 Ιουλίου 2018

Fri, 13/07/2018 - 05:28

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Μετάλλου & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής

Ακούστε την εκπομπή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Παρέμβαση Συνδικάτων Αττικής, Εύβοιας και Βοιωτίας στο εργοστάσιο της Eurodrip στα Οινόφυτα

Thu, 12/07/2018 - 22:51

Συνδικάτα της Αττικής, της Εύβοιας και της Βοιωτίας έκαναν σήμερα παρέμβαση στο εργοστάσιο της Rivulis – Eurodrip στα Οινόφυταεκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Σωματείο και τους εργαζόμενους.

 Τα συνδικάτα απαίτησαν:

 • ·        Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων μελών του Σωματείου και της Διοίκησής του.
 • ·         Να παρθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.
 • ·        Να σταματήσει η τρομοκρατία και η παρεμπόδιση της συλλογικής δράσης του Σωματείου και των εργαζομένων από την εργοδοσία, η οποία επιδιώκει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου. 

Δεκάδες συνδικάτα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και συνεχίζουν. 

Επίσης την αλληλεγγύη τους εκφράζουν και συνδικάτα από διάφορες χώρες και με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ έχει γίνει κάλεσμα για έκφραση διεθνούς αλληλεγγύης.

Καλούμε τα συνδικάτα να εντείνουν την έκφραση αλληλεγγύης με όλους τους τρόπους, για να μην περάσει το χτύπημα εναντίον του Σωματείου και η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.  

Καλούμε τους εργαζόμενους της Rivulis – Eurodrip να δυναμώσουν την ενότητα τους και την πάλη τους. 

Οι εργαζόμενοι της Rivulis – Eurodrip στον αγώνα τους δεν είναι μόνοι τους.  

Φωτογραφίες :

https://plus.google.com/photos/111424066969409429174/album/6577320801894352913?authkey=CISI6_-aku-klgE

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

 

Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία, την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ"

Thu, 12/07/2018 - 17:34

 

Όλοι και όλες την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο στο  Άλσος της Νέας Σμύρνης στη συναυλία που πραγματοποιούν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» συμμετέχει στις πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να δοθεί απάντηση στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, που από τη μια εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζομένων και από την άλλη εμπλέκει βαθύτερα τους εργαζόμενους λαούς στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς του.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που:

 • το ΝΑΤΟ επεκτείνει δράση του με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων της λυκοσυμμαχίας στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους,

 • οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας - Κίνας σαλπίζουν νέα κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς,

 • οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με κέντρα κράτησης εντός της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες - "αποθήκες" ανθρώπινων ψυχών,

 • στην Παλαιστίνη συνεχίζεται η σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις,

 • στις 10-11 Ιούλη το ΝΑΤΟ και ΕΕ προετοιμάζουν με τη Σύνοδό τους τα επόμενα βήματα

Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα θα πρέπει να αντιταχθούμε στα νέα πολεμικά σχέδια, έχουμε καθήκον να δυναμώσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη, την απάντησή μας απέναντι στους στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους,για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν! 

Να δώσουμε τη δική μας απάντηση, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση!

Να σταθούμε αγωνιστικά απέναντι στο δηλητήριο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του φασισμού που τρέφει και οξύνει τον ρατσισμό, που τρομοκρατεί και ποδοπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που στοχοποιεί τους μετανάστες-πρόσφυγες.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την τελική νίκη των λαών! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη των άλλων χωρών, με τους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς αφεντικά και φτώχεια.

Απευθύνουμε στους συναδέλφους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία, την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΜΕ Web Radio - 11 Ιουλίου 2018

Thu, 12/07/2018 - 07:05

Ακούστε την εκπομπή της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ

Ακούστε την εκπομπή της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής 

Ακούστε την εκπομπή "Λαϊκό Πάλκο" με τον Αναστάση Κατσαβό

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Ομοσπονδία Φαρμάκου : Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους της FLORMAR

Wed, 11/07/2018 - 23:24

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους εργαζόμενους στο φάρμακο, στο καλλυντικό και στα συναφή επαγγέλματα, μέλος του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας FLORMAR  της Τουρκίας που αγωνίζονται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η εταιρεία καλλυντικών FLORMAR, θυγατρική της Γαλλικής πολυεθνικής Yves Rocher που έχει εμπορική δραστηριότητα και στην Ελλάδα, επιχειρώντας να χτυπήσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του Σωματείου PETROL IS στη συγκεκριμένη εταιρεία, ξεκίνησε μια τακτική εκφοβισμών, απειλών και πιέσεων προς τους εργαζόμενους για να εμποδίσει τη συμμετοχή τους στο Σωματείο. Όταν αυτές οι τακτικές απέτυχαν, η εταιρεία προχώρησε σε 115 απολύσεις εργαζομένων.

Άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να έχουν φθηνούς εργαζόμενους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύεται η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης των εργατών, που μπορεί να αντιπαρατεθεί και να διεκδικήσει το δίκιο κόντρα σε κάθε εργοδότη.

Η Ομοσπονδία μας ενώνει τη φωνή της με αυτή των συναδέλφων, εργαζόμενων της εταιρείας FLORMAR της Τουρκίας, και του Σωματείου PETROL IS  και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση BOEHRINGER INGELHEIM για τις καταχρηστικές απολύσεις στην εταιρία Rivulis- Eurodrip

Wed, 11/07/2018 - 19:36

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, καταδικάζει σαν παράνομες και καταχρηστικές τις 2 απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία Rivulis- Eurodrip και καταγγέλλει όλους αυτούς που με την στάση τους και τις πολιτικές τους, στρώνουν το χαλί για να ξεσαλώνουν οι εργοδότες.

Συνάδελφοι, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, η εκάστοτε προσχηματική λογική της ερογοδσίας προειμένου να δικαιολογεί τις απολύσεις και να πετά στην ανεργία εργαζόμενους, επειδή τόλμησαν να οργανωθούν για να ιδρύσουν το συλλογικό τους όργανο, το Σωματείο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εσάς και σας δηλωνούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας, στον αποφασιστικό αγώνα που οφείλετε να δώσετε για την ίδια σας τη ζωή. Σας παροτρύνουμε να μαζικοποιήσετε το σωματίο σας, καθιστώντας το όπλο και προϋπόθεση για να διεκδικήσετε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς αλλά και αυξήσεις στους μισθούς καθώς και διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων σας.

Εμείς με την ομοσπονδία και το κλαδικό μας συνδικάτο κάθε φορά αντιμετωπίζουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία απ' όπου κι αν προέρχεται και ξεσκεπάζουμε όλες τις πολιτικές που φορούν τον μανδύα τον φιλολαϊκό ενισχύοντας στην πραγματικότητα τους εργοδότες, στον διαχρονικό πόλεμο των συγκρουόμενων ταξικών συμφερόντων μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Συζήτηση με τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και εργαζόμενους για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Wed, 11/07/2018 - 19:08

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μας έχουν κάνει την ζωή κόλαση.

Κέρδη και ανταγωνιστικότητα των εργοδοτών, όπως και τα εκατοντάδες μέτρα φωτιά της κυβέρνησης για να υπηρετήσει τα κέρδη τους μας γονατίζουν. Ο απολογισμός είναι αμείλικτος . Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Η οργάνωση μας , η διεκδίκηση από μεριάς μας , κόντρα στην συναίνεση και σε ότι συμφέρει την εργοδοσία είναι επιτακτική. Για να ανακτήσουμε την ζωή μας , δικαιώματα , για να δώσουμε στις οικογένειες μας, αξιοπρεπή διαβίωση, οφείλουμε να σηκωθούμε όρθιοί και να αναμετρηθούμε με αυτούς που μας τσακίζουν την ζωή.

Να απαντήσουμε στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ , που παλεύει για εργασιακή ειρήνη, για να μην αντιδράμε στην στυγνή εκμετάλλευση από την εργοδοσία και στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης .

Να οργανώσουμε την πάλη μας τους αγώνες μας για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς - Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

 • Απαγόρευση πλειστηριασμών και κατάσχεσης λογαριασμών – διακοπής ρεύματος νερού τηλεφώνου.

 • Ενάντια στην νέα σφαγή των συντάξεων.

 • Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ , να μειωθούν δραστικά ο ΦΠΑ και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ.

 • Να απαντήσουμε στην τρομοκρατία εργοδοτών και κυβέρνησης .

 • Ενάντια στην συρρίκνωση , στα λουκέτα , στην αμυντική και ναυπηγική βιομηχανίας .

Συνάδελφοι

Η διοίκηση του συνδικάτου μας καλεί τα Δ.Σ, των επιχειρησιακών σωματείων, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους, που θέλουν να αντισταθούν, να διεκδικήσουν, σε συζήτηση την Τρίτη 17 Ιούλη στις 18.30 μμ στα γραφεία μας Γ Σεπτεμβρίου 48 Ε.Κ.Α στην Αθήνα με θέμα :

Την οργάνωση της πάλης μας για την υπογραφεί Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , ΚΣΣΕ και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε πολλούς χώρους εργασίας. Προετοιμασία για μεγάλη μάχη από Σεπτέμβριο με όλα όσα μας εξαθλιώνουν.

Στον κλάδο μας, στην Αττική , αυτήν την στιγμή υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι , εργαζόμενοι που το σωματείο τους έχει υπογράψει ΕΣΣΕ , αλλά αυτή δεν υλοποιείτε, στα Ε.Α.Σ. Εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, στην Χαλυβουργική ,με εκ περιτροπής 3ημερο στην ΠΙΤΣΟΣ . Μέσα στο ίδιο εργοστάσιο συναντάς εργαζόμενους 2, και 3 ταχυτήτων .

Έχουμε παράνομες απολύσεις πρωτοπόρων και εκλεγμένων σε όργανα του συνδικάτου εργαζομένων από τον όμιλο Στασινόπουλου. Υπάρχει προκλητική, απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε πολλούς χώρους. Με μεγάλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Με μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και με την φορολογία και την ακρίβεια στα ύψη , δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα από την μια και από την άλλη μας απειλούν οι τράπεζες , η εφορία , η ΔΕΗ με δέσμευση λογαριασμών , αλλά και με έξωση από το ίδιο μας το σπίτι.

Με την περιβόητη έξοδο από τα μνημόνια, όλοι, μα όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν τα 8 αυτά χρόνια θα εξακολουθούν να ισχύουν. Μας εμπαίζουν με λίγα λόγια όσοι λένε πως τώρα θα χαλαρώσουνε τα μέτρα θα ξεσφίξουνε την θηλιά από τον λαιμό των εργαζόμενων. Η κοροϊδία εργαζομένων και συνταξιούχων από την κυβέρνηση είναι τεράστια.

Ματώνουμε κυριολεκτικά , με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους , με τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων μας, για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι και αυτό το ονομάζουν <<δίκαιη ανάπτυξη>>. Εμείς το λέμε , βαρβαρότητα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής .

Αυτοί αυγαταίνουν τα εκατομμύρια τους και εμείς βουλιάζουμε όλο και ποιο πολύ στην φτώχεια. Εξαπολύουν πυραύλους , ματώνουν λαούς, και μετά τους πνίγουν , στις θάλασσες , η τους φυλακίζουν σα να είναι ζώα.

Σε αυτήν την βαρβαρότητα , η ΠΟΕΜ η ΓΣΕΕ, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία , βάζουν πλάτη. Προωθούν την υποταγή και την συναίνεση, στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι

Αυτή την πραγματικότητα μπορούμε να την αλλάξουμε.

Πρέπει να την αλλάξουμε. Μπορούμε με οργάνωση και διεκδίκηση .

Με ξεκάθαρο μέτωπο με τα κέρδη των εργοδοτών , με τα δικά μας αιτήματα, για αυξήσεις σε μισθούς για μέτρα υγιεινής ασφάλειας , με μείωση των φόρων , απαγόρευση των δεσμεύσεων , των πλειστηριασμών . Μέτρα ουσιαστικά για τους ανέργους. Ένταξη όλου του κλάδου στα ΒΑΡΕΑ.

Κανένας μόνος του απέναντι στις κατασχέσεις, στις διακοπές ρεύματος στους πλειστηριασμούς.

Ελάτε να συζητήσουμε για την κατάσταση για κάθε χώρο δουλειάς. Για την κατάσταση γενικότερα , πως θα απαντήσουμε αγωνιστικά .

Να αποφασίσουμε συλλογικά , να πάρουμε αποφάσεις αγώνα.

Με αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε εργοδότη. Διεκδίκηση με μαζικούς αγώνες από την κυβέρνησης μιας σειράς αιτημάτων των εργαζομένων , των ανέργων .

 

Να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια .

 

Έχουμε τεράστια δύναμη , ενωμένοι, χωρίς αυταπάτες , ταξικά προσανατολισμένοι , αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Αττικής : Όλοι στη συνέλευση των εργαζομένων στην Cosmote - E Value 12 Ιούλη στο ΕΚΑ

Wed, 11/07/2018 - 19:01

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το κλαδικό μας συνδικάτο από τις 26 Ιούνη έχει στείλει εξώδικο στην διοίκηση της εταιρείας για να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η ΣΣΕ καθορίζει όχι μόνο το μισθολογικό ύψος αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες εργαζόμαστε, συνολικότερα δηλαδή τους όρους με τους οποίους ζούμε.

Η εργοδοσία της E Value το τελευταίο διάστημα έχει ξεσαλώσει και προχωράει με το έτσι θέλω σε αλλαγές κτηρίων, ωραρίων, βαρδιών, κάνει αλλαγές που αφορούν την λειτουργία της ώστε με καλύτερους όρους να «βγαίνουν» τα έργα και τα κέρδη της.

 Συγκριμένα τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσε σε έργα από τα κτήρια του Κεραμεικού και του Αγίου Στεφάνου ότι αλλάζει η βάρδια στην έναρξη και στη λήξη της κατά ένα τέταρτο νωρίτερα. Ταυτόχρονα προχώρησε ουσιαστικά σε μείωση μισθού σε συναδέλφους που από άλλους χώρους στοιβάχτηκαν στην Αθηνάς. Πολλοί από αυτούς για ολόκληρα χρόνια εργάζονταν υπερωριακά 8ωροι, είχαν οργανώσει τη ζωή τους με αυτό τον μισθό και τώρα επειδή δεν υπάρχει …. χώρος γυρνάνε στο 6ωρο. Επιπλέον, στον κτήριο ΝΥΜΑ προχώρησε σε μετατροπή συμβάσεων από 6ωρο σε 8ωρο για να καλύψει με αυτό τον τρόπο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα έργα, πλασάροντας το επιχείρημα ότι «η αλλαγή σε 8ωρο γίνεται για τους εργαζόμενους, ώστε να ανέβουν μισθολογικά, για επιβράβευση». Δεν έφταναν όλα αυτά θερίζει στους χώρους η τρομοκρατία, οι πιέσεις και οι απειλές τόσο για τους στόχους και την παραγωγή, όσο και για την μεταφορά σε άλλα κτήρια κυρίως σε συναδέλφους που μένουν στις περιοχές κοντά στον Άγιο Στέφανο. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη δύσκολες συνθήκες, στα ελαστικά ωράρια, στην ενοικίαση της εργασίας, στους μισθούς που αγγίζουν τα 300€ και 400€ ή ακόμα και όταν τα ξεπερνούν δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας.

 Στο πλευρό της εργοδοσίας βρίσκονται οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση. Οι νόμοι που ψηφίστηκαν, τα μνημόνια, έγιναν για την θωράκιση και την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή περνάει μέσα από μειώσεις μισθών, διάλυση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ελαστικές σχέσεις όλα όσα ζούμε καθημερινά οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή είναι η μεταμνημονιακή εποχή για την διαχείριση της οποίας «τσακώνονται» κυβέρνηση με ΝΔ. Τα συχαρίκια που παίρνουν από τον ΣΕΒ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κτλ μόνο επικίνδυνα μπορούν να είναι για εμάς τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη στον καπιταλισμό: κέρδη για τους λίγους από την δουλειά των εργατών και ψίχουλα και χαμοζωή για την εργατική τάξη.

 Επίσης στο πλευρό της EValue βρίσκονται οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) που έχουν την πλειοψηφία στα επιχειρησιακά σωματεία του ΟΤΕ και στην Ομοσπονδία. Αφού ξεπούλησαν τον αγώνα του συνόλου των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ και την μεγάλη συμμετοχή στις δυο 48ωρες απεργίες το προηγούμενο διάστημα, υπόγραψαν συλλογικές συμβάσεις μόνο στον ΟΤΕ και στην Cosmote, οι οποίες αποδέχονται τους διαχωρισμούς της διοίκησης στην πράξη, διατήρησαν τις μειώσεις μισθών και άφησαν απ΄ έξω τους 5.500 εργαζόμενους στην EValue και στις λοιπές θυγατρικές.

 Τώρα προσέφυγαν στον ΟΜΕΔ, στον οργανισμό δηλαδή που καθορίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ύψος που θέλει να είναι κάθε φορά η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Ο ΠΑΣΕ που προσέφυγε στον ΟΜΕΔ είναι εκείνο το σωματείο που αρνήθηκε πεισματικά να εγγράψει τους εργαζόμενους από τρίτες εταιρίες (δηλαδή τα 2/3 των εργαζομένων στην EValue). Το διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο προσέφυγε όχι μόνο εξακολουθεί να διατηρεί αυτό τον διαχωρισμό αλλά ταυτόχρονα επισημοποιεί τους πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα που ήδη εφαρμόζονται.

 Στήνονται και ποζάρουν σε φωτογραφίες έξω από τον ΟΜΕΔ με τα καλά τους και χαμογελαστοί, δίχως να έχουν συζητήσει με τους εργαζόμενους τι σύμβαση, ποιους θα αφορά, ποιες ανάγκες των εργαζομένων έρχεται να καλύψει.

 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η διεκδίκηση ΣΣΕ δεν είναι ζήτημα «διαπραγμάτευσης» ή καλών επιχειρημάτων. Έχει να κάνει με το ποιος και σε ποιον βαθμό θα επιβάλλει το δίκιο του. Από τη μια είναι η εργοδοσία με τους συμμάχους της που επιβάλει το δίκιο της για να αυξάνει την κερδοφορία της και από την άλλη είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που έχουμε την δύναμη γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τώρα παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνουμε αποφασιστικό βήμα, οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συνελεύσεις, απεργίες και κάθε μορφή πάλης που μπορεί να πιέσει την εργοδοσία. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νίκες.

 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι. Το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησαν και κέρδισαν ΣΣΕ με την οποία επανέφεραν δικαιώματα που είχαν καταργήσει μνημονιακοί νόμοι, οι εργαζόμενοι στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με το συνδικάτο μετάλλου και σε μεγάλους χώρους κατασκευών με το συνδικάτο οικοδόμων.

Σε μια σειρά επιχειρήσεων αυτή την περίοδο δίνεται μάχη για υπογραφή συλλογικής σύμβασης: στη Vodafone, στην First Data, στο λιμάνι της Cosco, όπου οι εργαζόμενοι έκαναν 3 ημέρες απεργία για να υποχρεώσουν την διοίκηση να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ.

 Ενώνουμε τη φωνή μας με τα 530 σωματεία από όλη την Ελλάδα, που παλεύουν για την επαναφορά της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων στο ύψος των μισθών και των δικαιωμάτων όπως ήταν διαμορφωμένα πριν τους μνημονιακούς νόμους.

Έχουμε πείρα, έχουμε κάνει την αρχή με τις 48ωρες απεργίες τον χειμώνα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτοί τρέμουν μπροστά στην αποφασιστικότητα, στην οργανωμένη ζωή και δράση μας. Αυτόν τον φόβο να τους κάνουμε πραγματικότητα.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το συνδικάτο μας έχει διαμορφώσει ήδη το σχέδιο για κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας το οποίο ενισχύει τον αγώνα για να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και παρατάξεις τους στο εργατικό κίνημα, να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο πάλης.

  Συνάδελφε,

Οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ στον Όμιλο ΟΤΕ καλούμε κάθε εργαζόμενο στην E Value να πάρει μέρος στη συνέλευση στις 12 Ιούλη στο ΕΚΑ. Να συζητήσουμε πιο αναλυτικά την κατάσταση, να αποφασίσουμε τι βήματα θα ακολουθήσουμε για να διεκδικήσουμε τώρα ΣΣΕ που να πατάει πάνω στις δικές μας ανάγκες.

 Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 1. Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενος στον Όμιλο που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.

 2. Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε νέους – παλιούς, ενοικιαζόμενους κ.α.

 3. Υπογραφή ΣΣΕ στην E Value που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με την σύμβαση εργασίας και θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη

 4. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε 8ωρες. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας (μειωμένη απασχόληση, ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι κτλ). Να σταματήσει η κοροϊδία των «προσωρινών αναγκών»

 5. Προσλήψεις τώρα για την κάλυψη των αναγκών. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας.

 6. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που αφορούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και τον τρόπο δουλειάς (αύξηση διαλειμμάτων, λιγότερη πίεση, αύξηση διάρκειας μεταξύ κλήσεων κτλ)

 7. Δεν αποδεχόμαστε τον ενεργό – ανενεργό χρόνο που θέλει να επιβάλει η διοίκηση. Το ωράριο ξεκινάει από την ώρα που βρισκόμαστε στην επιχείρηση και τελειώνει την ώρα που αποχωρούμε.

 8. Δεν αποδεχόμαστε την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (αλλαγές βαρδιών, ωραρίων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης)

 9. Δεν αποδεχόμαστε καμία διάκριση συναδέλφου με βάση τα αποτελέσματα αξιολόγησης και των στόχων που θέτει η εργοδοσία.

 10. Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών και των ιδιαιτεροτήτων που έχει κάθε ειδικότητα (τηλεφωνητές, τεχνικοί πεδίου, καταστήματα κτλ)

 

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν συλλογικά με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην EValue στη συνέλευσή μας. Συζητάμε διεξοδικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αποφασίζουμε για τα αιτήματα που θα διεκδικήσουμε, οργανώνουμε τον αγώνα μας με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

 

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

 ΟΛΟΙ στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην CosmoteEValue

 Πέμπτη 12 Ιούλη 6:30μ.μ.

Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη

 

 

 

 

 

Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την οργάνωση της απεργίας την Κυριακή 15 Ιούλη

Wed, 11/07/2018 - 18:52

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Α. και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» την Τρίτη 10 Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτ/νίας με θέμα την οργάνωση της απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη, μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι είναι ανάγκη σήμερα από κοινού εργαζόμενοι-έμποροι και μικροί ΕΒΕ να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί το αίτημα για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Η Απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη πρέπει να στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και τις πολυεθνικές ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Για την επιτυχία της απεργίας το Ε.Κ.Α. και το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα προγραμματίσουν εξορμήσεις-περιοδείες σε μεγάλα πολυκατακαταστήματα, μονοπωλιακούς ομίλους – αλυσίδες – s/m για την ενημέρωση των εργαζομένων για τα αιτήματα της απεργίας και να τους καλέσουν να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό παρών στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 15 Ιούλη και ώρα 10 π.μ. στον (Πεζόδρομο της Παπαστράτου) στο Αγρίνιο.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

 

 

ΠΑΜΕ Web Radio - 10 Ιουλίου 2018

Wed, 11/07/2018 - 05:00

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων

Ακούστε την εκπομπή του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ακούστε την εκπομπή του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών

Ακούστε την εκπομπή του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Γραμματεία ΠΑΜΕ Ξάνθης : Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους εργαζόμενους της DIANA

Tue, 10/07/2018 - 21:32

 

«Ο Όμιλος Ζερίτη είναι ένας παγκόσμιος ειδικός στη βιομηχανία χαρτιού - με 2 εργοστάσια παραγωγής χαρτιού, ένα στη Βουλγαρία και ένα στην Αίγυπτο, μια μονάδα ανακύκλωσης χαρτιού στην Ουγγαρία - και πάροχος συμβουλών που προτείνει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για παραγωγή χαρτιού. Ο όμιλος είναι παρών και στον τομέα των ακινήτων, κατέχοντας ή διαχειριζόμενος 300.000 m2 βιομηχανικών, εμπορικών κτηρίων και κατοικιών κυρίως σε Ελλάδα και Ουγγαρία» Από την ιστοσελίδα του Ομίλου Ζερίτη

 Την ίδια στιγμή 180 περίπου οικογένειες σε Ξάνθη και υπόλοιπη Ελλάδα περιμένουν δεδουλευμένα 8 μηνών και αποζημιώσεις πολλοί από αυτούς δεκαετιών εργασίας, μετά την «πτώχευση» της χαρτοποιίας DIANA το 2012.

 Πριν λίγες μέρες με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε από τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά ΜΜΕ πως με απόφαση της Υπουργού Εργασίας θα δοθούν 1000 ευρώ εφάπαξ ενίσχυση στους απολυμένους της DIANA που είναι εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας. Πρακτικά, από τις 180 οικογένειες μιλάμε για λιγότερους από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

 Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν καταδικάζουν τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο, τους εργαζόμενους, σε φτώχεια και ανέχεια, ενώ διασφαλίζουν πως δεν θα θιχτούν σε καμιά περίπτωση τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 Δεν είναι παραλογισμός τη στιγμή που ο όμιλος Ζερίτη «πνίγεται» στα κέρδη, οι άνθρωποι με τον ιδρώτα των οποίων – και με το αίμα με νεκρούς το 1998 – βγήκε το κεφάλαιο με το οποίο χτίστηκαν οι επενδύσεις σε Αίγυπτο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, να περιμένουν 6χρόνια τώρα τους κόπους μιας ζωής;

 Κι αντί ΤΩΡΑ, με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να λύσει τον παραλογισμό «πτωχευμένη» επιχείρηση με ζάμπλουτους ιδιοκτήτες, έρχεται να κοροϊδέψει κυριολεκτικά τους πρώην εργαζόμενους της DIANA με την εφάπαξ ενίσχυση των 1000 ευρώ για ελάχιστους.

ΤΩΡΑ

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων.

Νομοθετική ρύθμιση που να λύνει το ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους «πτωχευμένων» επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχίζουν σε άλλους κλάδους, άλλες επιχειρήσεις τη λειτουργία τους.

Καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης των 1000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους της DIANA

 

 

Pages