Α.Σ.Ε. στη Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Για τη στάση των Παρεμβάσεων (ΑΕΚ)

07/05/2017 - 22:23

Η παράταξη των Παρεμβάσεων (ΑΕΚ) ζητά τον αποκλεισμό των Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου και των Ωρομίσθιων από την ΕΛΜΕ και από τις εκλογές για αντιπροσώπους στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ!!

Αυτές οι λογικές πρέπει να απομονωθούν! Δεν υπάρχουν συνάδελφοι Β΄ Κατηγορίας !

Εδώ και πολλά χρόνια, με την πάλη και την απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει κατακτηθεί η συμμετοχή όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών ισότιμα με τους μόνιμους στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και τη σύμβαση εργασίας που υπογράφουν. Να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθε. Αυτό έχει επικυρωθεί και από τα συνέδρια της ΟΛΜΕ.

Στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ άνοιξε το προηγούμενο διάστημα μια συζήτηση, με ευθύνη των υπόλοιπων παρατάξεων, για τη νομιμότητα ή μη της συμμετοχής των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ) και των ωρομισθίων (ΩΡ) στις εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (στηρίζει το ΠΑΜΕ) είναι σαφής και καθαρή εδώ και χρόνια. Όλοι οι συνάδελφοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας πρέπει να είναι μέλη των σωματείων. Τα σωματεία έχουν χρέος να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους. Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί Β΄ κατηγορίας. Και μόνο το γεγονός ότι ανοίγει μια τέτοια συζήτηση σε μια περίοδο που γενικεύεται η ελαστική εργασία, που απολύονται αναπληρωτές, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ στις 25/4/17 έπεσαν οι μάσκες!! Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου δεν πήραν σαφή και συγκριμένη θέση. Παρέπεμψαν το θέμα στη γνωμοδότηση της ΟΛΜΕ.

Αποκαλυπτική και συνάμα προκλητική – απέναντι στους πιο εκμεταλλευομένους συναδέλφους- ήταν η στάση της παράταξη των Παρεμβάσεων (ΑΕΚ). Οι Παρεμβάσεις τάχθηκαν ενάντια στη συμμετοχή των ΑΜΩ και ΩΡ στις εκλογές με την αιτιολογία ότι αυτή είναι παράνομη αφού αντίκειται στο καταστατικό της Β΄ΕΛΜΕ(!!). Υποστήριξαν ότι οι εκλογές θα κηρυχθούν άκυρες (!!) αν ψηφίσουν οι συνάδελφοι, ότι υπερτερεί το καταστατικό της ΕΛΜΕ των αποφάσεων των Συνεδρίων της ΟΛΜΕ, ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές με πολιτικές θέσεις (!!) κι ότι σε τελική φάση, αν συμμετέχουν ΑΜΩ και ΩΡ στις εκλογές για αντιπροσώπους η ίδια η ΑΕΚ θα τις κηρύξει άκυρες!!!

Το ζήτημα συμμετοχής των ΑΜΩ και ΩΡ στο σωματείο δεν απλά τεχνικό ή νομικό ζήτημα είναι ζήτημα ενότητας των εργαζομένων. Δεν θα πάμε βήμα πίσω από την κατεκτημένη συμμετοχή τους στα σωματεία!! Οι αντιδραστικές θέσεις της ΑΕΚ πρέπει να απομονωθούν.

Τι ζητούν οι Παρεμβάσεις με αυτές τις θέσεις; Οι συνάδελφοι να είναι ακάλυπτοι συνδικαλιστικά, να μην έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση, να μη μπορούν ούτε καν να απεργήσουν; Το πιο ευάλωτο κομμάτι των συναδέλφων που ζει πολλαπλάσια την αντιλαϊκή επίθεση, που απολύεται κάθε χρόνο, που παίρνει μισθό «φιλοδώρημα» να πεταχτεί έξω από το σωματείο; ΝΤΡΟΠΗ!!!

Οι Παρεμβάσεις ταυτίζονται 100% με τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ που στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πρόταση όλοι οι συμβασιούχοι να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων!!

Καλούμε τους συναδέλφους (μόνιμους-αναπληρωτές-ωρομίσθιους) να καταδικάσουν στην πράξη τέτοιες επικίνδυνες λογικές και να απαιτήσουν το αυτονόητο: να είναι μέλη του σωματείου στο χώρο δουλειάς τους. Να συσπειρωθούν στο σωματείο, να το ισχυροποιήσουν να παλέψουν μέσα απ΄ αυτό για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής;

Καλούμε τους συνάδελφους που αγωνιούν για το μέλλον, που προβληματίζονται, που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή βαρβαρότητα να συμπορευτούν στον αγώνα, στηρίζοντας και με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στις εκλογές αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις που υπονομεύουν των αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα