24 Ιούνη: Πανελλαδική Διαδήλωση Στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΕΛΜΕ: Α΄ Θεσσαλονίκης, Γ΄ Αθήνας, Κέρκυρας, Γ΄Θεσσαλονίκης, Ε΄Θεσσαλονίκης

ΣΕΠΕ: Κέρκυρας

Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα: ΣΕΦΙΕ

Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο έως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα. Γι' αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς. Στα Βαλκάνια έχουμε ζήσει την εμπειρία του αιματηρού και καταστροφικού διαμελισμού κρατών με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αλλαγή των συνόρων.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και των αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους.

Περισσότερα

Αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ: Για την παράλληλη στήριξη

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:  ΑΝΤΙ   ΓΙΑ  ΕΙΔΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ    ΑΝΑΘΕΣΗ    ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ  ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ   ΩΡΑΡΙΟ !!!!

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

Στις 16/03 συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα: επικυρώσεις πράξεων της Διευθύντριας, αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας σε μόνιμους και αναπληρωτές, αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων μόνιμων και αναπληρωτών, ενστάσεις και αιτήσεις συναδέλφων, άδειες άσκησης έργου σε συναδέλφους, και το «κερασάκι στην τούρτα», συμπληρώσεις ωραρίου εκπαιδευτικών  σε Παράλληλη Στήριξη. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, θέσαμε δύο θέματα που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να συζητηθούν προ ημερησίας διατάξεως. Το πρώτο αφορούσε στη μοριοδότηση των σχολείων της Ανατολικής Αττικής και το δεύτερο στις επιθέσεις και στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών σε σχολεία της περιοχής μας (επίθεση στο Δ. Σχ. Σταμάτας και απειλές  σε εκπαιδευτικούς και Διεύθυνση του 22ου  Δ. Σχ. Αχαρνών.)

Για το πρώτο θέμα  δεσμεύτηκε η  Διευθύντρια και πρόεδρος του Συμβουλίου ότι θα φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για συζήτηση και οριστική πρόταση .

Για τις επιθέσεις και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών εκφράστηκε η «συμπάθεια» προς τους εκπαιδευτικούς και έγινε υπόδειξη στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να αναλάβουν πρωτοβουλίες .

Δεσμεύτηκε δε ότι η Διεύθυνση θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διοργάνωση ημερίδας για τις επιθέσεις που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και για την ψυχοσωματική βία που ασκείται σε βάρος τους κυρίως από γονείς.

 

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών  στην Παράλληλη Στήριξη για μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Έχουμε δηλώσει, σε προηγούμενα Συμβούλια, ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε  την ανάθεση δύο ή τριών μαθητών σε ένα εκπαιδευτικό, και πολύ περισσότερο , δεν μπορούμε να δεχτούμε την ανάθεση της συγκεκριμένης και ειδικής βοήθειας, που πρέπει να έχουν αυτοί οι μαθητές μας , σε 2 , 3, 4, ή και πέντε εκπαιδευτικούς για να καλύψουν το ωράριό τους!!!

Κατά τη συζήτηση της πρότασης διαπιστώθηκε ότι, σε σχολείο της Α΄ Αν. Αττικής,   η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, με την σύμφωνη γνώμη και πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ του Σχολικού συμβούλου, η παράλληλη στήριξη σε μαθητή του σχολείου αναθέτονταν  σε 4 συναδέλφους ειδικοτήτων. (Γυμναστές,  Γαλλικών ) .

Η ανάθεση της παράλληλης στήριξης των μαθητών σε εκπαιδευτικούς Π.Ε.70,  αφού δεν έχουν ειδίκευση στην ειδική αγωγή, φαντάζει πλημμέλημα μπροστά στο έγκλημα που επιχειρούν, αναθέτοντας την ειδική βοήθεια, που έχουν ανάγκη οι μαθητές αυτοί, σε εκπαιδευτικούς με μοναδικό τυπικό και ουσιαστικό προσόν το γεγονός ότι έχουν πλεόνασμα ωρών που δεν μπορούν να το διαθέσουν για ενισχυτική διδασκαλία, γιατί  αυτό μπορούσαν να το κάνουν μέχρι τις 30/09/2016  όταν στα περισσότερα σχολεία της περιοχής μας υπήρχαν πάρα πολλά κενά κυρίως ειδικοτήτων . 

Αυτό που ιδιαίτερα μας ανησυχεί είναι η γνώμη  και η θέση των σχολικών συμβούλων που κάθε άλλο παρά επιστημονική και παιδαγωγική είναι. Καταγγέλλουμε και τη στάση της Διοίκησης που περίμενε να πάρει την έγκριση  από το Υπουργείο για να πάρει απόφαση.

Έτσι δεν έκαναν δεκτή την ανάθεση στο συγκεκριμένο σχολείο, τοποθέτησαν όμως στα υπόλοιπα σχολεία εκπαιδευτικούς Π.Ε.70, για να συμπληρώσουν ωράριο ΣΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ . 

Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι

Ένας μόνο δρόμος μας μένει για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που θα σαρώσει όσα δικαιώματα έχουν μείνει είτε σε μας είτε στους μαθητές μας.

Αγώνας μέσα από τα σωματεία μας για την ανατροπή  των πολιτικών που γεννούν περικοπές στη μόρφωση στα δικαιώματα στο μέλλον και τη ζωή των παιδιών μας .

   

Οι Αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ

 

 Δημήτρης Τρίμπος                 Τακτικό μέλος         (6978269331  trimpos.dimitris@gmail.com

 

 Παναγιώτης Ευαγγέλου Αναπληρωματικό μέλος (6945375612 panosevaggelou@gmail.com

 

AttachmentSize
ΠΥΣΠΕ 16 03 2017.doc63.5 KB