Αιρετοί Α.Σ.Ε. στο ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου: Για τις υπηρεσιακές μεταβολές

28/08/2018 - 09:42
Στις 31/7 και 01/8 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου με θέμα την υλοποίηση της εγκυκλίου 100933/Ε2/19-6-2018 («Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»), που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία υλοποιείται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο μετά το άνοιγμα των σχολείων και αφού έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι με θέμα την κατανομή μαθημάτων.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου δε λαμβάνει υπόψη:
Α) τις διαδικασίες ανάθεσης μαθημάτων από τους συλλόγους διδασκόντων στους οργανικά ανήκοντες συναδέλφους
Β) τον ακριβή αριθμό τμημάτων ανά σχολείο 
Γ) τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (Β΄ φάση αποσπάσεων, αποσπάσεις στο εξωτερικό, ανακλήσεις αποσπάσεων κτλ)
 
Με αυτόν τον τρόπο η εικόνα που υπάρχει στο κάθε σχολείο δεν είναι η πραγματική, με αποτέλεσμα οι επιχειρούμενες υπηρεσιακές μεταβολές να είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους ότι δικαιούνται να καταθέσουν αιτήσεις απόσπασης και προσωρινής τοποθέτησης, ωστόσο εκτίμησή μας είναι ότι επί της ουσίας η διαδικασία θα επαναληφθεί το Σεπτέμβρη, αφού η εικόνα στα σχολεία θα έχει μεταβληθεί.
 
Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ αναφέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα ΠΥΣΔΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα οποία (είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία) δεν προχώρησαν στη διαδικασία και ζητήσαμε το ίδιο να κάνει και το ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου. Η πρότασή μας απορρίφθηκε (3-2) από την πλειοψηφία των τακτικών μελών. Εν συνεχεία δηλώσαμε ότι θα είμαστε παρόντες στη διαδικασία χωρίς ωστόσο να συμμετέχουμε.
 
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 
Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ:
Δίνει αφειδώς χρήματα σε ΝΑΤΟϊκόύς εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, εισπράττοντας μάλιστα τα εύσημα από τις ΗΠΑ
Επιχορηγεί αδρά εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχους με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις,
 
υλοποιεί την επιδίωξή της για περικοπές τμημάτων (άρα και προσλήψεων) ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο στόχος είναι πολλαπλός: να περιοριστούν τεχνηέντως οι προσλήψεις προσωπικού, να στοιβάζονται μαθητές στις τάξεις, να περιοριστούν τα κονδύλια για την Παιδεία, να μην έχουν λόγο οι εκπαιδευτικοί στις μετακινήσεις προσωπικού και στις αναθέσεις, να δώσει μια πλαστή εικόνα «κανονικότητας» το Σεπτέμβρη.
 
Η αλήθεια είναι όμως εντελώς διαφορετική. Μόνο στο νησί μας με βάση τα στοιχεία της ΔΔΕ προσλαμβάνονται τουλάχιστον 70 συμβασιούχοι συνάδελφοι κάθε χρόνο, αριθμός που δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες που το ίδιο το Υπουργείο υπολογίζει!
 
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Στην ψευδαίσθηση της «κανονικότητας» που θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο να προπαγανδίσει δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να «τσιμπήσει». Κάθε καλόπιστος συνάδελφος πρέπει να προβληματιστεί και να αντιδράσει διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών μορφωτικών αναγκών και του δικαιώματος όλων των συναδέλφων συμβασιούχων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. 
 
Από κοινού με γονείς και μαθητές οφείλουμε να διεκδικήσουμε:
 
20 μαθητές στα τμήματα Γυμνασίου και Γενικής Παιδείας του Λυκείου-15 μαθητές στους προσανατολισμούς- 10 μαθητές στα εργαστήρια του ΕΠΑΛ 
Διορισμός των 25.000 συναδέλφων που ψευδώς χαρακτηρίζονται από το Υπουργείο «αναπληρωτές», αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί με πραγματική οργανική
Επαναφορά του τριώρου για τους υπευθύνους ΦΕ και ΗΥ
Επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος ωραρίου
 
 
Ζάκυνθος 02/08/2018
Φώτης Προβής αιρετός – Παναγιώτης Σπίνος αναπληρωματικός αιρετός
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα