Α.Σ.Ε. Ε΄ ΕΛΜΕ Αν Αττικής:Η στάση των άλλων δυνάμεων για το ταμείο και το 2ο εκλογικό κέντρο.

21/05/2019 - 23:09

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μπροστά στις ερχόμενες εκλογές για την ΟΛΜΕ η ψήφος σας μπορεί να συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια μαχητική Ομοσπονδία, για σωματεία κοντά στον κάθε συνάδελφο.

Μπροστά μας έχουμε τη δυνατότητα να απεγκλωβιστούμε από δυνάμεις που σε δυο ακόμα περιπτώσεις απέδειξαν ότι θέλουν ένα συνδικαλισμό που υπηρετεί μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και όχι τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Η ΑΣΕ στο πρόσφατο ΔΣ στήριξε την πρόταση να περάσει ο λογαριασμός του ταμείου στα χέρια όλων των εκλεγμένων μελών  του ΔΣ της ΕΛΜΕ, έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένος έλεγχος και ευθύνη για τις εισφορές, τα χρήματα των συναδέλφων προς το σωματείο και να μην παραμένουν τα χρήματα του ταμείου στα χέρια συνταξιούχων συναδέλφων που δεν είναι πλέον μέλη της ΕΛΜΕ.

Την πρόταση αυτή απέρριψε η ΔΑΚΕ η οποία αρνήθηκε να αναλάβει ως πρώτη παράταξη με δυο έδρες στο ΔΣ την ευθύνη που της αναλογεί, απειλώντας μάλιστα τα υπόλοιπα μέλη με καταγγελία. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, παρά το σόου που έδωσαν στη γενική συνέλευση και το κλάμα τους για το ταμείο της ΕΛΜΕ, ότι δεν την ενδιαφέρουν τίποτα άλλο παρά μόνο οι καρέκλες και όχι η σωστή λειτουργία του σωματείου.

Η υπονόμευση της ζωντανής λειτουργίας του σωματείου δεν είναι όμως αποκλειστικό προνόμιο της ΔΑΚΕ…

Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΕΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις υπογραφές που μαζεύτηκαν από συναδέλφους δεκάδων απομακρυσμένων σχολείων της ΕΛΜΕ με αίτημα να ορισθεί και δεύτερο εκλογικό κέντρο στην περιοχή του Κορωπίου ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται αναζωογόνηση, συμμετοχή, συσπείρωση δυνάμεων. Με την στάση τους αυτή απέδειξαν πόσο πραγματικά θέλουν ένα σωματείο που να είναι πραγματικά το δεύτερο σπίτι των εργαζομένων.

Συνάδελφοι σας καλούμε να γυρίσετε τη πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που έχουν βαλτώσει τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, που έχουν  μετατρέψει την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ σε βολικούς συνομιλητές όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Να συμμετέχετε στις εκλογές στις 23/5/2019 ενισχύοντας τις δυνάμεις της ΑΣΕ για μια Ομοσπονδία μαχητική που να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων μπροστάρης στη μάχη για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα