Α.Σ.Ε. Ηρακλείου: Όλες και όλοι την Πέμπτη 14 Ιουνίου στα Συλλαλητήρια!

14/06/2018 - 17:45

Όλες και όλοι την Πέμπτη 14 Ιουνίου στη Στάση Εργασίας 12-16:00 (ΑΔΕΔΥ- Σωματεία) και:

 • Το πρωί στο Συλλαλητήριο των «Δ Θεοτοκόπουλου» και ΕΛΜΕ Ηρακλείου στις 12:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.
 • Το απόγευμα στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 19:00 στα Λιοντάρια.

Δύναμή μας τα Σωματεία μας και η Συλλογική Πάλη και Διεκδίκηση!

Να σταματήσουμε το αντιλαϊκό τερατούργημα με τα δεκάδες προαπαιτούμενα του 4ου κύκλου της «αξιολόγησης» συνοδεύεται και από το Μεσοπρόθεσμο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη «δίκαιη ανάπτυξη», που από κοινού ΕΕ, ΟΟΣΑ, κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου και των μνημονίων, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τη «νέα συμμαχία τους», μαζί με τον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες, προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας και στα σχολειά μας!

Η κυβέρνηση καλλιεργεί νέες αυταπάτες για έξοδο από τα Μνημόνια με τους 1000 νόμους τους να εφαρμόζονται ως το 2060 (!), μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να πηγαίνουν στα τάρταρα, να ακονίζει τα μαχαίρια για νέα προαπαιτούμενα μπροστά στην 4η αξιολόγηση, να αρπάζει τη λαϊκή κατοικία με τους πλειστηριασμούς, να σφίγγει τη μόνιμη θηλιά φοροληστείας και περικοπών. Μόνο και μόνο από τη νέα μείωση του αφορολόγητου ένας εκπαιδευτικός θα χάσει σχεδόν έναν ακόμα μισθό! Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από τα Μνημόνια με νέα Μνημόνια, με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα να συμφωνούν πλήρως με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ! Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το αντιλαϊκό τερατούργημα με τα δεκάδες προαπαιτούμενα του 4ου κύκλου της «αξιολόγησης» συνοδεύεται και από το Μεσοπρόθεσμο, τον πολυετή επί της ουσίας κρατικό προϋπολογισμό 2019-2022, όπου ενσωματώνονται μέχρι κεραίας οι κάθε είδους παρεμβάσεις και των τριών μνημονίων, καθώς επίσης και αυτά που έχουν προνομοθετηθεί για το 2019 - 2020 αναφορικά με την κατακρεούργηση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου.

Ο νέος κύκλος της αντιλαϊκής επίθεσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις στα Εργασιακά, τα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να επιφέρουν πρόσθετη επιβάρυνση σε κατηγορίες λαϊκών νοικοκυριών και περιοχών, το σφίξιμο της θηλιάς των πλειστηριασμών και γύρω από την πρώτη κατοικία, τα προνομιακά επιδόματα, τις «εκκρεμότητες» στα Ενεργειακά (ΔΕΠΑ κ.ά.).

Νέος γύρος Φοροληστείας στο λαό. Πέρα από την καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου (που έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστεί το αργότερο μέχρι το 2020), μεταξύ άλλων προβλέπεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την επιβολή των φόρων στη μικρή ακίνητη περιουσία. Νέα ματωμένα πλεονάσματα

Με την προωθούμενη διάταξη (θα κατατεθεί στο ίδιο ν/σ με τροπολογία) προβλέπεται κατ' εξαίρεση υπολογισμός του φετινού ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από σήμερα 14 Ιούνη, με τη δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Προχωρούν σε αρπαγή αποθεματικών από φορείς.  Διαμορφώνουν το αντιλαϊκό σφαγείο σε συντάξεις, αφορολόγητο, Πρόνοια

Μόνο στο δρόμο της σύγκρουσης υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!

Απέναντι στον εκφυλισμό και την επιχείρηση στοίχισης στους στόχους του κεφαλαίου...

Στις 30 Μάη οι εργαζόμενοι, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, χάλασαν τα σχέδια της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού να στρατεύσουν τους εργαζόμενους και το κίνημά τους, στο όνομα της λεγόμενης «εθνικής ενότητας» και της ψευδεπίγραφης «κοινωνικής συμμαχίας», πίσω από τους στόχους μιας ανάπτυξης που έχει λίπασμά της το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους.

Οι πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μέσα από τη λεγόμενη «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» επιδίωξαν να φορέσουν «καπέλο» στους εργαζόμενους αιτήματα και στόχους που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, αντίθετα υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ πως το ζήτημα της αλλαγής των συσχετισμών στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες δεν είναι ένα θεωρητικό ζήτημα αλλά μια υπερεπείγουσα αναγκαιότητα, αν θέλουμε να ανασάνει το κίνημα από τη θηλιά του κυβερνητικού - συστημικού συνδικαλισμού. Κάθε εκπαιδευτικός που νιώθει αυτήν την ανάγκη έχει θέση στις γραμμές του ταξικού κινήματος.

Η Απειλή του ΠΟΛΕΜΟΥ παραμένει δίπλα μας!

Τα τύμπανα του πολέμου δυναμώνουν στη γειτονιά μας με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς. Οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής και οι πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ και των δορυφόρων τους, που διεξάγονται στη Συρία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με τη στήριξη και ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης, φέρνουν ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αυτές φέρνουν ήδη νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων στη χώρα μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δίνει ΓΗ και ΥΔΩΡ στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ των ΛΑΩΝ!  Αποτελεί το μεγαλύτερο “πλυντήριο” των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ακολουθεί με συνέπεια και ακόμα πιο πρόθυμα την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο των αερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων και το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.

Είναι πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δίνει το 2% (4 δις!) του ΑΕΠ για πολεμικούς – ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και νοικιάζει πολεμικές φρεγάτες από τη Γαλλία, να μας λέει δια στόματος Γαβρόγλου ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση», να μην προβλέπει ούτε ένα ευρώ για υποδομές και διορισμούς για να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, να στερεί από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής που έχουν ανάγκη!

Μπροστά μας είναι όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση!

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αναπληρωτών και μονίμων το τελευταίο διάστημα ανέδειξαν ότι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις, να στριμώξει την κυβερνητική πολιτική.

Δυναμώνουμε την πάλη μας – τις διεκδικήσεις μας για:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών! Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Καμία απόλυση αναπληρωτή! ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μέτρα στήριξής τους (σίτιση, διαμονή, μετακίνηση).
 • Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου για τις νέες Δομές και την αντιδραστική αξιολόγηση στην Εκπαίδευση.
 • Να παρθούν τώρα μέτρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής πανελλαδικά. Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Γενικής Μόρφωσης για όλα τα παιδιά!
 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα Μ.Κ., αναγνώριση 2ετίας 2016 – 2017!
 • Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας (π.χ. αίθουσες, εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες, τεχνολογικά μέσα).
 • ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. 15 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία, Α, Β τάξεις Δημοτικού,  20 μαθητές το ανώτερο στις υπόλοιπες τάξεις.
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
 • Κανένα σπίτι εργατικών λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
 • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για ΝΑΤΟ και πολεμικούς εξοπλισμούς. Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής:

 • Συζητάμε με τους μαθητές μας για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στα θύματά τους πρόσφυγες και μετανάστες και στον Παλαιστινιακό λαό!
 • Το Σωματείο μας, όλοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στην «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα». Οργανώνουμε την ακύρωσή της στην πράξη.
 • Προχωράμε σε νέες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 • Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης, όταν θα δίνονται τα έντυπα των απολύσεων στους αναπληρωτές.
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα