Α.Σ.Ε. Θεσσαλονίκης: Για το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας

04/08/2018 - 19:37

Επανερχόμαστε με το σοβαρό πρόβλημα ύπαρξης τρωκτικών που υπάρχει στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  κατά τη διάρκεια πρόσφατων εργασιών στο κτίριο βρέθηκαν μπροστά σε νεκρό ποντίκι!!

Η ιστορία τραβάει κοντά 10 μήνες. Από τον Νοέμβριο του 2017 οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς διεκδικούν λύση, μιας και εμφανίστηκαν τρωκτικά και ακαθαρσίες. Σε   εκπαιδευτικούς και μαθητές βρέθηκαν θετικά δείγματα σε εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν για λεπτοσπείρωση.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων, αποφάσεις και ανακοινώσεις από τον Σύλλογο Διδασκόντων, αποφάσεις σωματείων, ερώτηση  της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο πρόβλημα.

Έχουν ευθύνη η Δευτεροβάθμια Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Εκπαίδευσης, ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη που έχει την ευθύνη για το συγκεκριμένο κτήριο και το Υπουργείο που δεν δίνουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα, δηλαδή την άμεση εύρεση  κατάλληλου χώρου διδασκαλίας και ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου.

Τα παραπάνω είναι συνέπεια της πολιτικής υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Θέλουν να μας πείσουν ότι το  να ζητάμε ένα σχολείο που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ένα υγιεινό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές είναι πλέον ….υπερβολή!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να διεκδικήσουν το σχολείο που αξίζει στα παιδιά τους και καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, με σύγχρονες δωρεάν υποδομές  και να μη σταματήσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.  

Απαιτούμε την άμεση εύρεση  κατάλληλου χώρου διδασκαλίας και ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα