Α.Σ.Ε. Κέρκυρας: Για τη ματαίωση της κυβερνητικής φιέστας του υπουργού παιδείας

06/11/2018 - 16:04

Πολλοί ήταν αυτοί που πικράθηκαν από την πρωτοβουλία και την επιτυχημένη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και το μπλοκάρισμα της εκδήλωσης με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Πικράθηκε ο Υπουργός, οι βουλευτές της κυβέρνησης και ο Περιφερειακός Διευθυντής που δεν πραγματοποιήθηκε η φιέστα που είχαν σχεδιάσει για να προπαγανδίσουν το «νέο» εξεταστικό σύστημα και το «νέο» λύκειο.  

Πικράθηκε ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Ένωσης Γονέων που κάνει ότι μπορεί για να μην κουνιέται φύλλο στο γονεϊκό κίνημα. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο προσκάλεσε τον Υπουργό για να πείσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν είναι καλό…

Πικράθηκε βέβαια και η ηγεσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που ενώ βάζει αμέτρητα εμπόδια στη δράση των σωματείων εντός του Εργατικού Κέντρου, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της για έναν κυβερνητικό Υπουργό.

Και επειδή πικράθηκαν και ζορίστηκαν που η λαϊκή αντίδραση ακύρωσε τη φιέστα τους, βάλθηκαν για μία ακόμη φορά να σπιλώσουν τους αγώνες των εργαζομένων και τη δίκαιη αγανάκτηση για την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει.

Είπαν ότι δεν επιτρέπουμε το διάλογο, ότι οι συζητήσεις γίνονται με ανοιχτές πόρτες, ότι δεν αφήσαμε να ακουστούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης ώστε ο Υπουργός να τα λύσει. Νομίζουν όλοι αυτοί ότι διαφωνούμε με το «νέο» λύκειο γιατί υποτίθεται ότι δεν το έχουμε καταλάβει. Τους ενημερώνουμε ότι ξέρουμε με κάθε λεπτομέρεια τι σχεδιάζει το Υπουργείο και έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι επιδιώκει. Θέλει ένα σχολείο ακόμη πιο ταξικό, πιο ανταγωνιστικό, που θα διώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από τη γενική μόρφωση και θα τα σπρώχνει προς τα ΕΠΑΛ που ούτε αυτά αναβαθμίζει με τον τρόπο που απαιτείται. Ο Υπουργός είναι πολύ καλός στο να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά αυτό έχει και τα όριά του.

Επίσης, όσοι λένε ότι ο Υπουργός δε ξέρει τα προβλήματα και θα έπρεπε να τα ακούσει χθες για να τα λύσει, τρέφουν τουλάχιστον αυταπάτες αν δεν έχουν και δόλο. Ο Υπουργός ξέρει πολύ καλά ότι έχει στριμώξει τους μαθητές σε 28άρια και 27άρια τμήματα και εδώ στην Κέρκυρα, ξέρει ότι έχει περικόψει προσωπικό και χρηματοδότηση ως αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων του 3ου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνησή του. Ξέρει πολύ καλά τα κτήρια στα οποία κάνουν μάθημα οι μαθητές, ξέρει ότι κρατάει σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές κάθε χρόνο, ότι δεν επαρκούν οι εστίες και η σίτιση για τους φοιτητές και ότι με μία έντονη βροχή το Ιόνιο Πανεπιστήμιο γίνεται πλωτό… Όλα τα ξέρει απλά βλέπει με άλλο μάτι την εκπαίδευση απ’ ότι εμείς.

Και για όσους μας κατηγορούν ότι δεν αφήσαμε τον υπουργό να προσέλθει στην εκδήλωση ώστε «να τον εκθέσουμε δημοσίως με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις μας» να τους θυμίσουμε ότι με την ίδια λογική πήγαν και πέρσι στην εκδήλωση με τον Υπουργό Παιδείας και κατέληξαν να τους κάνει πολύωρο μάθημα…

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΕΠΕ σε τηλεοπτική εκπομπή που ψευδώς είπε ότι η χθεσινή κινητοποίηση έγινε με απόφαση του ΚΚΕ και των οργανώσεων του. Ξέρει πολύ καλά ότι τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αποφάσισαν να περιφρουρήσουν το Εργατικό Κέντρο που αντί να είναι το σπίτι των εργατών θέλησαν να το κάνουν σκηνικό προπαγάνδας της κυβέρνησης. Το ξέρει αυτό γιατί ενημερώθηκε από την Παρασκευή το βράδυ όπως αντίστοιχα και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Είπε επίσης ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί (!!!). Τότε γιατί ήρθε εκεί το πρωί με το πανό του σωματείου ανά χείρας;;; Είπε επίσης ότι θα έπρεπε να γίνει έστω ένας προσχηματικός διάλογος με τον Υπουργό (!!!). Δηλαδή η απόφαση του ΣΕΠΕ για κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 10:30 στην πρώην Νομαρχία ήταν για να μαζευτούν οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας και να πάνε σε διάλογο με τον Υπουργό;;; Έτσι καταλαβαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ και μέλος των Παρεμβάσεων τους αγώνες του λαϊκού κινήματος; Συμμετέχοντας σε προσχηματικούς διαλόγους;;; Τέλος, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας δίπλα του, είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει προοδευτικό πρόσημο (!!!). Έχει προοδευτικό πρόσημο μια Δημοτική Αρχή που έχει φέρει τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη για να επιβάλει τη δημιουργία μίας νέας χωματερής στην περιοχή;;;

Να τον χαίρονται εκεί στις Παρεμβάσεις για τις θέσεις που εκφράζει.

Τέλος, όσοι θλίβονται που μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές στην κινητοποίηση ήταν μαζί και εργαζόμενοι είναι αυτοί που θέλουν το λαό διασπασμένο και τον καθένα να παλεύει μόνο για το δικό του συντεχνιακό συμφέρον. Φοβούνται τη γνήσια κοινωνική συμμαχία που δε γίνεται σε γραφεία και με χειραψίες αλλά στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

Μπροστά και στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση όλων των δυνάμεων και σε αυτή τη μάχη.

 

ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14/11

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΣΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα