Α.Σ.Ε. Λέσβου: Για τη στάση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

09/02/2018 - 19:38

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ.

ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΛΑΓΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!

    Συνάδελφοι – ισσες:

   Τον πάτο του κυβερνητικού συνδικαλισμού φαίνεται να ξύνει για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ( ΔΑΚΕ ), ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους εφαρμογής – υλοποίησης και προώθησης των πρόσφατων αναδιαρθρώσεων στην Εκπ/ση  που νομοθέτησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την ψήφο και της ΝΔ, ( 30άωρο – συγχωνεύσεις ….), απαντώντας  στις ανάγκες του  ντόπιου κεφαλαίου.

   Η  ‘’πρωταγωνίστρια και πρωτοπόρα’’ αυτή τη φορά   ΔΑΚΕ   παίρνοντας τα ηνία του κυβερνητικού συνδικαλισμού  καταχώνιασε  και παράχωσε από τις 23/1/2018  απόφαση  του ΔΣ της ΕΛΜΕ  Λέσβου που αφορούσε το 30άωρο και την οργάνωση της πάλης μας με άμεσα μέτρα. (Η πρόταση είχε κατατεθεί  από την ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και  ψηφίστηκε απ΄ όλες τις παρατάξεις. )

 ●  Τη στιγμή λοιπόν που ξετυλίγεται το κουβάρι της επίθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ντόπιου και ξένου κεφαλαίου,  στα εργασιακά δικαιώματα των Εκπ/κών , στην κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας, στην απεργία, στους πλειστηριασμούς κτλ,

●  τη στιγμή που ξεκινά νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων,

τη στιγμή που το Στελεχικό Διοικητικό δυναμικό της Εκπ/σης  υπηρετώντας άξια  σε double faste  πόστα και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, άρχισε  να ρίχνει  βροχή τους ‘’χρησμούς’’ για το περιεχόμενο των εγκυκλίων,

αυτή ακριβώς την ‘’κατάλληλη’’ στιγμή επέλεξε  η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ ( ΔΑΚΕ), για να  βγάλει τη βρώμικη δουλειά.

   Για λογαριασμό της συγκυβέρνησης  με την ανοχή βέβαια και την κάλυψη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας ( ΣΥΡΙΖΑ), καθυστερεί  και κρατά(μέχρι πότε άραγε;;)  στα  συρτάρια της τις αποφάσεις του ΔΣ. Βάζει εμπόδια στην κατεύθυνση οργάνωσης  αγώνων και αντιμετώπισης της επίθεσης που δεχόμαστε με επίκεντρο το 30άωρο.

Δίνει τον απαραίτητο  χρόνο και τις ανάσες που χρειάζεται η κυβερνητική πολιτική για να προετοιμάσει ανεμπόδιστα το έδαφος εφαρμογής των μέτρων.

Κάνει ότι περνάει από το χέρι της να  χώσει κάτω απ’ το χαλί, να υπονομεύσει  ξεδιάντροπα και ξετσίπωτα τη συμπόρευση με το γονεϊκό κίνημα και τη συνολικό ταξικό του προσανατολισμό, αφού προϋπόθεση της απόφασης που και η ίδια ψήφισε ήταν η μη δημοσίευσή της στα ΜΜΕ!                                                                     Είναι χυδαίοι κι επικίνδυνοι!!

   Η διαχρονικά σταθερή και αμετακίνητη στάση του προεδρείου της, ( ΔΑΚΕ), που χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και νηστεία στις απεργιακές κινητοποιήσεις κι αλλεργία σε οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης της πάλης των Εκπ/κών, με τα νέα ‘’ποιοτικά’’ χαρακτηριστικά της  μετατρέπεται και σε επίσημο  κυβερνητικό λαγό.

 Στα ίδια ‘’αριστερά’’ λαγούμια του πρώην αριστερού προεδρείου της ΕΛΜΕ, των συλλαλητηρίων στήριξης της κυβέρνησης ( με ή άνευ αριστερού πρόσημου), συνεχίζει  το ίδιο θεάρεστο έργο της προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής  με κάθε μέσο και τρόπο.

     Παίζουν με τις ζωές μας, με το μέλλον των παιδιών μας – των μαθητών μας!!

Να γνωρίζουν όμως καλά ότι κυβέρνηση , υπουργείο ,ο νέος κι ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός  μπροστά τους θα μας  βρίσκουν συνέχεια.

Μπροστά τους θα βρίσκουν σε κάθε βήμα τους το ταξικό εργατικό κίνημα που στο στόχο του έχει την καρδιά των προβλημάτων,  την πολιτική της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ.   Οι Εκπ/κοί και συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. H απάντησή μας να είναι συνολική, σε ταξική κατεύθυνση, στον αντίποδα της δράσης και της πολιτικής τους!

                                                                                               Μυτιλήνη 5/2/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα