Α.Σ.Ε Ξάνθης: Μερικοί λόγοι για να συμμετάσχεις στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

16/10/2018 - 15:47

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

     Πέμπτη 18 Οκτώβρη      

   7μ.μ. στο 3ο ΔΣ Ξάνθης

Μερικοί λόγοι για να συμμετάσχεις…

Α) Γιατί η κοροϊδία για 15.000 διορισμούς με πλάνο …τριετίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο πέταγμα στην ανεργία σαν στυμμένη λεμονόκουπα χιλιάδων συναδέλφων μας που αναπληρώνουν για χρόνια τους εαυτούς τους. Το έργο ξαναπαίχτηκε πριν από λίγο καιρό με τους συμβασιούχους της καθαριότητας στους  ΟΤΑ, όταν χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονταν για χρόνια πεταχτήκαν στο δρόμο με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Να μην αφήσουμε να περάσει. Κανένα βήμα πίσω από το αίτημα που ενώνει όλους τους συμβασιούχους, όλο τον κλάδο: Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. 25.000 μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων. Κάθε συζήτηση για κριτήρια ανοίγει το δρόμο στην ανθρωποφαγία, στην επιλογή ποιός συνάδελφός μας θα μείνει άνεργος.

Β) Γιατί ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, ακόμα περιμένουν 16 οικογένειες μαθητών μας την παράλληλη στήριξη, υπάρχουν 4 κενά σε Τμήματα Ένταξης, 5 σε Τάξεις Υποδοχής, σε εικαστικά και θεατρική αγωγή αντί για 7 και 4 συναδέλφους, προσλάβανε 2 και 4 μειωμένου ωραρίου (χαρακτηριστικό πως στην τελευταία φάση προσλήψεων αναπληρωτών ήταν πάνω από 75% το ποσοστό των ΑΜΩ στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων),κτλ. Έτσι  αρκετά σχολεία δεν λειτουργούν ακόμα «κανονικά». Με τους συναδέλφους των ειδικοτήτων αναδεικνύεται το σοβαρό ζήτημα πως αντί να αξιοποιούνται οι πλεονάζουσες ώρες ενός ΠΕ70 για ενισχυτική διδασκαλία, η οποία στην Ξάνθη με μεγάλο ποσοστό αλλόγλωσσου μαθητικού δυναμικού είναι ακόμη πιο αναγκαία, γίνονται δεύτερες αναθέσεις, μετακινήσεις συναδέλφων. Τέλος «κανονικότητα» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εννοείται πως είναι τα 25αρια τμήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Γ) Γιατί δεν γίνεται κανένα ουσιαστικό βήμα για τη λύση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Με βάση τα περσινά στοιχεία χρειάζονταν υποδομές για περίπου 400 νήπια για να υπάρξει 2χρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο Ξάνθης. Πόσο μάλλον που οι ήδη υπάρχουσες υποδομές, απαράδεκτες σε αρκετά νηπιαγωγεία, και  που σε πολλές περιπτώσεις ξεχειλίζουν με 25 νήπια, χρειάζονται αναβάθμιση. Καμιά ουσιαστική χρηματοδότηση από το κράτος, καμιά ουσιαστική μελέτη από τη δημοτική αρχή δεν έχει γίνει. Ταυτόχρονα, χρόνια στεγαστικά προβλήματα, όπως αυτά στο 15ο νηπιαγωγείο, τα 15ο – 20ο ΔΣ, το 9ο – 18ο ΔΣ οξύνονται. Η μη τοποθέτηση έστω των νέων προκάτ σε 15ο νηπιαγωγείο, 15- 20ο ΔΣ (σχολεία – φαντάσματα κατά το κράτος, με εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς) είναι τραγελαφική.

Δ)Γιατί το «πιλοτικό» πρόγραμμα του ΙΕΠ ,που με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου και του ΔΣ της ΔΟΕ ξεκίνησε, συνεχίζει την υλοποίησή του, αναδεικνύοντας και εργασιακά ζητήματα για τις συναδέλφισσες που εργάζονται σε αυτά τα νηπιαγωγεία.

Ε) Γιατί η χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.

ΣΤ) Γιατί η αξιολόγηση είναι ante portas  με τους μετρήσιμους δείκτες στη βάση συγκεκριμένης  φόρμας που θα συγκεντρώνει το ΠΕΚΕΣ σύμφωνα με το ν.4547/2018. Και η άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία- αποχή ενάντια σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της «αξιολόγησης» - «αυτοαξιολόγησης» δείχνει πού το πάνε.

Η)Γιατί στις 8 Νοέμβρη χρειάζεται να δοθεί μεγάλη πανεργατική απεργιακή απάντηση.  Να βροντοφωνάξουμε εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» απέναντι και στις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική. Αποτελεί πρόκληση τη στιγμή που δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία του ιδιωτικού τομέα έχουν προκηρυγμένη απεργία για τις 8 Νοέμβρη η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να σπάει την ανάγκη κοινού αγώνα εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και να βάζει απεργία στις 14 Νοέμβρη!!!

Για αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, λοιπόν, όλοι και όλες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Στη συλλογικότητα η δύναμη, στους ταξικούς αγώνες  η ελπίδα!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα