Α.Σ.Ε Πειραιά: Διακήρυξη εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

11/10/2018 - 17:38

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στις 7 Νοέμβρη

  • ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

            Στις 7 Νοέμβρη θα καθορίσεις με την ψήφο σου αν θα υπάρξει ξανά στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά αιρετός που θα παλεύει για τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα λειτουργεί ως εκπρόσωπος του σωματείου μας, της ΕΛΜΕ και όχι ως παράγοντας και συμπλήρωμα της Διοίκησης.

            Η ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, του συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ και η επανεκλογή αιρετού, θα έχει ως αποτέλεσμα:

  • Την παρουσία της ΕΛΜΕ Πειραιά στο ΠΥΣΔΕ. Δύο χρόνια τώρα, οι κυβερνητικοί αιρετοί των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ αποκόπηκαν από την ΕΛΜΕ και λειτούργησαν σαν κυβερνητικοί παράγοντες. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ και να ρωτήσουν τη γνώμη του σωματείου για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν εργασιακά ζητήματα συναδέλφων.
  • Την αποκάλυψη φαινομένων αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας από πλευρά της Διοίκησης (και ήταν πολλά τα δύο αυτά χρόνια)
  • Την έγκαιρη κινητοποίηση των συναδέλφων και της ΕΛΜΕ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

            Το ΠΥΣΔΕ αποτελεί ένα κρατικό όργανο, που έχει πλειοψηφία η Διοίκηση και εφαρμόζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η παρουσία αιρετού, ωστόσο, που θα λειτουργεί σαν "το αυτί, το μάτι και η φωνή" του κλάδου και όχι ως συμπλήρωμα της Διοίκησης, έχει μεγάλη σημασία.

            Ορισμένα παραδείγματα από τα δύο χρόνια που απουσιάζει αιρετός του ΠΑΜΕ από το ΠΥΣΔΕ:

  • Έγιναν παράνομες τοποθετήσεις (αποσπάσεις) στη ΔΙΔΕ, με κριτήριο το προσωπικό βιογραφικό που έστελνε κάθε συνάδελφος (!). Ο Διευθυντής της ΔΙΔΕ Πειραιά δεν έχει από το νόμο δικαίωμα τοποθέτησης-απόσπασης-διάθεσης στη ΔΙΔΕ παρά μόνο ο Περιφερειακός Διευθυντής (βλέπε αντίστοιχες πράξεις ΠΥΣΔΕ). Την αδιαφάνεια αυτή συγκάλυψαν και οι δύο αιρετοί. Μάλιστα, την σχολική χρονιά 2017-2018, μόλις η ΕΛΜΕ αποκάλυψε το ζήτημα (Νοέμβρης 2017), την επόμενη μέρα το ΠΥΣΔΕ Πειραιά, με την σύμφωνη γνώμη των αιρετών, προχώρησε σε παραποίηση πρακτικών παλιότερης συνεδρίασης (Σεπτέμβρη του 2017), για να καλύψει την παρανομία (μάταια φυσικά).
  • Τέθηκαν απαράδεκτοι (και παράνομοι) περιορισμοί στις αποσπάσεις συναδέλφων από τη Β' και Γ' Πειραιά στην Α' Πειραιά. Προϋπόθεση αποτελεί πλέον, όχι μόνο η ύπαρξη κενών στην Α' Πειραιά (απαράδεκτο όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας-οικογενειακά κ.α.), αλλά και η απουσία κενών και στη Β' Πειραιά και Γ΄ Πειραιά! Κάτι τέτοιο που δεν ισχύει ούτε καν στις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, ισχύει στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά!  Π.χ. δεν έδωσαν σε συνάδελφο απόσπαση από το Γαλατά στον Πειραιά, παρότι υπήρχε κενό στην Α' Πειραιά, επειδή είχε κενό στην ειδικότητά του... στην Αίγινα! Κι εδώ υπάρχει απόλυτη συμφωνία των αιρετών, που επικαλούμενοι μια ανύπαρκτη "νομιμότητα", νομιμοποίησαν την αυθαιρεσία, χωρίς καν να ενημερώσουν την ΕΛΜΕ. Την ίδια ώρα, που στερούσαν από συναδέλφους τη δυνατότητα να βρεθούν κοντά στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους, υπήρχαν συνάδελφοι από τη Β' Πειραιά που πήγαν στη ΔΙΔΕ, μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας που αναφέρθηκε παραπάνω, χωρίς να προβάλλεται σε αυτή την περίπτωση κανένα είδος κωλύματος.
  • ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Οι αιρετοί ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ συναίνεσαν στην ουσία να μην γνωστοποιούνται όλα τα κενά στους αναπληρωτές, αλλά όσα κρίνει ο Προϊστάμενος και ούτε να γνωμοδοτεί το ΠΥΣΔΕ (όπως είχε κατακτηθεί από την ΕΛΜΕ και τον αιρετό του ΠΑΜΕ) για τις τοποθετήσεις τους (τις κάνει μόνος του ο Προϊστάμενος). Για αυτή την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων συναδέλφων αναπληρωτών δεν υπάρχει ούτε μία γραπτή καταγγελία από τους δύο αιρετούς.

Είναι χαρακτηριστικό και το εξής παράδειγμα: το ΠΥΣΔΕ είναι υποχρεωμένο από το νόμο να αποφασίζει και να στέλνει στο Υπουργείο τα κενά που θα καλύψουν συνάδελφοι αναπληρωτές. Στην Α' φάση πρόσληψης αναπληρωτών, η ΔΙΔΕ Πειραιά δε ζήτησε, αυθαίρετα, μια σειρά ειδικότητες ειδικής αγωγής, με αποτέλεσμα συνάδελφοι πρώτοι στον πίνακα να προσληφθούν πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τα ειδικά σχολεία να μείνουν με τεράστια κενά (βλέπε ανακοινώσεις ΕΛΜΕ). Οι αιρετοί ουδέποτε έλεγξαν τη Διοίκηση για τα κενά που ζητούσε ούτε και ενημέρωσαν αντίστοιχα την ΕΛΜΕ.

  • Οι αιρετοί, έγιναν αξιολογητές και έβαλαν βαθμό στην συνέντευξη για την επιλογή Διευθυντών, παρά το γεγονός ότι η ΕΛΜΕ τούς κάλεσε να απέχουν. Ο αιρετός των ΣΥΝΕΚ έφτασε στο σημείο να κάνει και ο ίδιος ερωτήσεις, σαν άλλος Προϊστάμενος.
  • Παραβιάζονται δύο χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα εργασιακά μας δικαιώματα (Π.Δ. 50 και Π.Δ. 100) στις τοποθετήσεις, την ώρα που η Υπουργός Εργασίας μιλά για επιστροφή στην κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις. Διαδικασίες fast-track πριν ολοκληρωθούν εγγραφές-μετεγγραφές, συνεξέταση αιτήσεων-ενστάσεων, αιτήσεις λειτουργικά υπεράριθμων και συναδέλφων στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ μαζί κ.α. Ούτε μία γραπτή καταγγελία για όλα αυτά από τους αιρετούς. Την περσινή χρονιά, οι ΣΥΝΕΚ έλεγαν, όπως και το Υπουργείο, πως οι κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών και θα στερήσουν μεροκάματα από συναδέλφους! Τη φετινή χρονιά, ενώ ο Προϊστάμενος δεσμεύτηκε στην ΕΛΜΕ να διαχωρίσει τις αιτήσεις υπεράριθμων και διάθεση ΠΥΣΔΕ (στις 5/9), τελικά στο ΠΥΣΔΕ που ακολούθησε (7/9), τις έκανε μαζί. Κανένας αιρετός φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει την ΕΛΜΕ γι' αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη.
  • Κρύβονται έντεχνα κενά. Ένα παράδειγμα είναι το εξής: έγιναν αποσπάσεις συναδέλφων από Α σε Α και ταυτόχρονα αιτήσεις τοποθέτησης συναδέλφων αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ και εντός ΠΥΣΔΕ. Το γεγονός αυτό στέρησε από όλους τους συναδέλφους (και αυτών που ζήτησαν απόσπαση από Α σε Α και αυτών από άλλα ΠΥΣΔΕ κλπ...) τη δυνατότητα να γνωρίζουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις αιτήσεις απόσπασης που έγιναν δεκτές. Π.χ. συνάδελφος φεύγει από το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού για ήδη γνωστό κενό του Εσπερινού ΓΕΛ Περάματος, αλλά οι συνάδελφοι που κάνουν αίτηση, αγνοούν το κενό που δημιουργείται λόγω απόσπασης από το 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού. Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί αν γινόταν χωριστά η διαδικασία (πρώτα αποσπάσεις-μετά τοποθετήσεις) ή αν σημειωνόταν με ένα "Α", το πιθανό κενό (όπως γίνεται στη Βελτίωση).
  • Τέλος, το πιο σημαντικό: το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ έχασε τον αιρετό (για 20 ψήφους) έδωσε αέρα στα πανιά του αυταρχισμού της Διοίκησης και του Διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά, ο οποίος έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ. Αφού δεν έπιασε η προσπάθεια τους να βάλουν την ΕΛΜΕ Πειραιά στο χέρι, αφού δεν ευδοκίμησε το αίτημα των ΣΥΝΕΚ (με το μανδύα της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού) να διαγραφεί η ΕΛΜΕ Πειραιά από την ΟΛΜΕ, ξεκίνησε η προσπάθεια να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση, αυτή τη φορά από την ίδια τη Διοίκηση.

 

Να τους κόψουμε τη φόρα!

7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Στήριξε-ψήφισε και στις 3 κάλπες την Αγωνιστική Συσπείρωση,

το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Στείλε ξανά στο ΠΥΣΔΕ αιρετό του ΠΑΜΕ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα