ΑΣΕ Πειραιά-Κερατσίνι-Πέραμα: Για τη δήθεν θετική αποτίμηση της στάσης του Δημάρχου Πειραιά

08/05/2018 - 16:00

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπιαδευτικών
ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΥ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ πρόεδρος της «ΠΡΟΟΔΟΥ», με την αβάντα των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ), προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τη στάση του στην τριμερή στο Κερατσίνι, που ανερυθρίαστα είχε καταγγείλει τον εκλεγμένο με την ΑΣΕ πρόεδρο του Συλλόγου «Ν. Πλουμπίδη» ότι δήθεν δεν πήρε θέση υπέρ της Δίχρονης Π.Α. και ότι πρόβαλε «λεόντειες διεκδικήσεις», αποτίμησε στην τριμερή του Δήμου Πειραιά θετικά τη στάση του Δημάρχου Γ. Μώραλη, επειδή απλά και μόνο «δεν εξέφρασε την αντίθεσή του στο καθολικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για γενίκευση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

Αποτελεί πραγματικά πρόκληση η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρεί ο πρόεδρος του σωματείου η Πρόοδος και η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

  • Τους διέφυγε… ότι και μέσα από την τριμερή αποδείχτηκε η γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής, που εμποδίζει την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Πειραιά, γιατί δεν δίνει την απαραίτητη χρηματοδότηση, δεν παρέχει τις απαραίτητες υποδομές!
  • Ανέλαβαν σαν έτοιμες από καιρό να βγάλουν λάδι κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση, που χέρι χέρι εξαπατούν στο θέμα της Δίχρονης Π.Α., αφού πέρα από τις κοκορομαχίες, ταυτίζονται στο κύριο,  στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, την εμπορευματοποίηση της Προσχολικής Αγωγής με το κουπόνι voucher, την ενίσχυση του ιδιωτικού κεφαλαίου.
  • Ξεχνάνε ότι ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν αυτός που σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει ότι « Ως Δήμαρχος Πειραιά δηλώνω την αντίθεσή μου στην απόφαση του Υπουργείου να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών». Αναπαρήγαγε μάλιστα την βολική για την κυβέρνηση διασπαστική προπαγάνδα μεταξύ των εργαζομένων στην προσχολική αγωγή και στους δήμους που από κοινού βιώνουν την αδιοριστία, την ελαστική εργασία, τις ελλείψεις σε δομές και προσωπικό. Με την προτροπή του Δημάρχου οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Πειραιά μάζευαν υπογραφές εναντίων της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Όλα αυτά τα γνώριζαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και Οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, αφού είχαν καταγγελθεί και στο Δ.Σ. της ΠΡΟΟΔΟΥ. Όμως προτίμησαν να μη βγάλουν άχνα.

Γιατί τελικά για όλα έφταιγαν οι δυνάμεις της ΑΣΕ που παντού διεκδικούν να υλοποιηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, που παλεύουν με αγώνες να φτιαχτούν υποδομές για τα νήπια…

Συνάδελφοι, τα συμπεράσματα δικά σας… Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για την υλοποίηση της Δίχρονης Π.Α. σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα