Α.Σ.Ε. Ρόδου: Για την πρόταση επιδότησης ενοικίου μέσω Airbnb!as

26/06/2018 - 22:29

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ.  του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 2-5-2018 με θέμα την καταγραφή προτάσεων για την 87η Γ.Σ. της ΔΟΕ, ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ πρότεινε τη λήψη επιδόματος ενοικίου στέγασης από συναδέλφους αναπληρωτές μέσω ειδικής  φορολόγησης σε πλατφόρμες, όπως αυτή του Αirbnb (!), πατώντας πάνω στην υπαρκτή δυσκολία εύρεσης κατοικίας και υπερβολικής  αύξησης των ενοικίων στην περιοχή μας.

Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ, ενώ ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ διαφώνησε και πρότεινε κρατικό κονδύλι για επίδομα στέγασης και εξασφάλιση φτηνής και ποιοτικής κατοικίας για όλους τους αναπληρωτές στην περιοχή μας, στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές αλλά και πανελλαδικά.

Στην ουσία ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ πρότεινε και μαζί με ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ αποφάσισαν να προωθήσουν ως αίτημα διεκδίκησης του Κλάδου τη σύνδεση του αναγκαίου επιδόματος στέγασης, που πρέπει να παίρνουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές (και σε κάθε περίπτωση να τους εξασφαλίζεται φτηνή και ποιοτική κατοικία) με την κερδοφορία των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στο, χώρο του τουρισμού! Πρόταση απαράδεκτη και επικίνδυνη, που ανοίγει διάπλατα πόρτες και παράθυρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδοφορήσουν στις πλάτες των τσακισμένων συναδέλφων αναπληρωτών!

Αφού λοιπόν  πέρασε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πλειοψηφικά και πήγε προς συζήτηση στην 87η Γ.Σ. της ΔΟΕ, εκεί επιχειρήθηκε να τεθεί σε ψηφοφορία από τον γραμματέα του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΑΕΕΚΕ) και εισηγητή του θέματος! Παράλληλα, καταρχήν αναφέρθηκε ψευδώς ότι είχε περάσει ομόφωνα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας(!) αλλά στη συνέχεια διορθώθηκε σε κατά πλειοψηφία.

Ύστερα από άμεση παρέμβαση εκλεγμένου της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., αποκαλύπτοντας τόσο την επικινδυνότητα για τον Κλάδο της πρότασης όσο και τον ρόλο όλων αυτών των παρατάξεων, η πρόταση «μαζεύτηκε» και δεν μπήκε για ψήφιση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ απέδειξαν περίτρανα ότι στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και ξεπλένουν με τον πιο χυδαίο τρόπο την κοινή στρατηγική τους με την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ, τον ΣΕΒ.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συνεχίζουν να θολώνουν το τοπίο, δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση με το να αναζητούν αλλού πόρους για να λυθούν τα σοβαρά οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα που η ίδια με την πολιτική της έχει δημιουργήσει.

Έχει έρθει η ώρα να αλλάξει αυτή η κατάσταση στους Συλλόγους μας, στην Ομοσπονδία, στο εκπαιδευτικό κίνημα γενικότερα! Εδώ και τώρα να γίνει βήμα αναζωογόνησης στη ζωή και στη δράση τους, με ισχυρό τον ταξικό πόλο, το ΠΑΜΕ, και με όλους εσάς στη δράση!

                                                                                                                                                Ρόδος, 26-6-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα