Α.Σ.Ε Ρόδου: Τελικά...που φυσάει ο άνεμος των Παρεμβάσεων;

22/05/2019 - 09:46

Η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και συγκεκριμένα της Ανεξάρτητης Κίνησης, ας αποφασίσει τελικά με ποιανού το μέρος είναι καθώς  στις δύο τελευταίες τις ανακοινώσεις φάσκει και αντιφάσκει! Από τη μια έστειλε στα σχολεία ανακοίνωση καταγγέλοντας τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ που δεν θέλουν Γενική Συνέλευση τη μέρα των εκλογών (για τον προφανή λόγο ότι δεν θέλουν να έχει κόσμο) και από την άλλη δεν έχουν κανένα πρόβλημα, σε απόλυτη σύμπνοια μαζί τους, να δέχονται να σταλούν οι περσινές προτάσεις του Συλλόγου στη ΔΟΕ, χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης, ούτε καν με απόφαση συνεδρίασης του ΔΣ του Συλλόγου! Και να καταγγέλουν την ΑΣΕ που δεν συμφώνησε με αυτή την τακτική, που αρνήθηκε να βάλει πλάτη για να παραγκωνιστούν  για άλλη μια φορά οι απόψεις των συναδέλφων!

Σε πόσα ταμπλό το παίζουν τελικά οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ; Είναι με τις συλλογικές διαδικασίες ή όχι;

Επίσης, αναπαράγουν ένα χοντρό ψέμα, σχετικά με το ότι πάρθηκε ομόφωνη απόφαση πέρυσι για την έξτρα φορολογία στην πλατφόρμα airbnb. Ψέμα βέβαια που άδραξαν την ευκαιρία και αναπαράγουν και οι παρατάξεις  ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ. Η ΑΣΕ, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εξέφρασε με διάφορα επιχειρήματα την αντίθεσή της σε αυτή την πρόταση που ήρθε από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ(προσφέροντας για άλλη μια φορά χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση!) αλλά επειδή δεν είπε τη λέξη «όχι» στο αν συμφωνεί, περάστηκε στα πρακτικά ότι συμφώνησε! Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου δηλαδή!

Πάει πολύ να κουνάνε το δάχτυλο στην παράταξη της ΑΣΕ, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που στήριξαν με χίλιους δύο τρόπους την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!  Όταν τραβούσαν τον κόσμο στα συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης το 2015, όταν στήριξαν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα με το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, όταν έψαχναν ποιο είναι «πρόσημο» της κυβέρνησης, αριστερό ή όχι, όταν κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σωματεία του Δημοσίου, όταν πανηγύριζαν για τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής αλλά δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για το ότι πρόκειται για ακόμα μια εξαπάτηση της κυβέρνησης αφού δεν θα δοθεί ούτε 1€ για την εφαρμογή της!

Η Ανεξάρτητη Κίνηση των Παρεμβάσεων για όλα αυτά έχει πιει «το αμίλητο νερό». Μένουν στις μεγάλες κουβέντες για «κινήματα ρήξης και ανατροπής»!!!  Κινήματα και ανατροπές όμως εξ αποστάσεως, χωρίς συμμετοχή των εργαζομένων  δε γίνονται!   Πολύ περισσότερο δεν γίνονται με ψέματα και με επιθέσεις απέναντι στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό κίνημα προκειμένου να καλύψουν το διπλό ταμπλό τους!!! Μοναδική διέξοδος στους εργαζόμενους είναι η αλλαγή των συσχετισμών στις εκλογές που έρχονται, η στήριξη του ταξικού μετώπου, για Σύλλογο που να στηρίζει πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων κι όχι να σέρνεται πίσω απ τη μια ή την άλλη κυβέρνηση!!

Ρόδος 20/5/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα