Α.Σ.Ε Σάμου:Για την κατάθεση αγωγής σε συναδέλφισσα δασκάλα από Σύλλογο Γονέων

18/06/2019 - 08:07

Καταδικάζουμε το γεγονός της κατάθεσης αγωγής απ’ το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέως σε συναδέλφισσα δασκάλα, επειδή έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή υπερασπίστηκε την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο της και μίλησε στους μαθητές της για την προσφυγιά.

Ο ρόλος μας ως  εκπαιδευτικοί είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι  ώστε πάνω απ’ όλα ν’ αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Θα πρέπει να παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και να εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρέπει να βρίσκουν την παραμικρή ανοχή τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από το σύνολο της κοινωνίας.

Η κατάθεση της αγωγής από τον εν λόγω Σύλλογο Γονέων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχεια των αντιδράσεων Συλλόγων ή και μεμονωμένων γονέων για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, που εκφράστηκαν μέχρι τώρα με διάφορους τρόπους, όπως η αποχή απ’ τα μαθήματα και οι λεκτικές επιθέσεις και προπηλακισμοί σε γονείς και εκπαιδευτικούς με διαφορετική άποψη απ’ τη δικιά τους, όπως στη συνέλευση γονέων στην περιφέρεια. Τώρα, η διαφορετική αυτή άποψη αλληλεγγύης και στήριξης στα παιδιά που ήρθαν μέσα από πολέμους και κακουχίες για μια καλύτερη ζωή και βρέθηκαν κλεισμένα σε φυλακές και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σέρνεται και στα δικαστήρια!

Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές κανένας δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος του. Ως ΑΣΕ, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για την αγωγή, ζητήσαμε άμεσα να έρθει το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σε επαφή με τη συναδέλφισσα και να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στήριξής της. Στο Δ.Σ. που έγινε, η ΕΝΩΤΙΚΗ ως πλειοψηφούσα παράταξη, αρνήθηκε να ψηφίσει κινητοποίηση με συγκέντρωση στήριξης και ενημέρωσης για το ζήτημα!! Πρόκειται για συνέχεια στην επικίνδυνη στάση που κρατάει απ’ το ξεκίνημα του ζητήματος με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, τους γονείς και τους συναδέλφους που υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, κρατώντας «ίσες αποστάσεις για να μην δυναμιτιστεί το κλίμα», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Θεωρούμε πως αν απ’ την αρχή το σωματείο είχε διατρανώσει σε κάθε τόνο ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρόκειται να συναντήσουν καμία ανοχή και είχε από τότε στηρίξει τη συνάδελφο, δεν θα φτάναμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Ο κλάδος μας συνολικά πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση καθώς με τις ενέργειες αυτές δυστυχώς ανοίγει κακό προηγούμενο.

Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί και πόσο μάλλον των παιδιών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή!

Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας με κάθε τρόπο και καλούμε το ίδιο να πράξει τόσο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, όσο και η ΔΟΕ με νομική κάλυψη και οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

 

Σάμος, 16/6/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα