Α.Σ.Ε. Σαντορίνης: Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!

30/10/2017 - 19:13

Οι απόγονοι των ηττημένων του ’45, οι τιμητές των ταγματασφαλιτών, οι υμνητές του Χίτλερ είναι οι πλέον αναρμόδιοι να δώσουν μαθήματα «πατριωτισμού». Το αντίθετο! Κατάφεραν όμως μέσα σε μισή ώρα να δώσουν ένα μάθημα σε παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου του Εμπορείου Σαντορίνης που δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Ένα μάθημα για το τι θα πει ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Κατάφεραν να μετατρέψουν μια μέρα μνήμης που ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στο φασισμό, μια μέρα τιμής των χιλιάδων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, σε μέρα ντροπής.

Οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών, παρασύροντας κι άλλους γονείς προέβησαν σε τραμπουκισμούς απέναντι σε μαθητές γυμνασίου και δημοτικού προκειμένου να αποσπάσουν τη σημαία από ανήλικη μαθήτρια που δεν είχε ανόθευτο ελληνικό αίμα, δεν γεννήθηκε από Έλληνες γονείς. Η άμεση, ψύχραιμη και αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών του γυμνασίου, εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για περιφρούρηση της παρέλασης αλλά και πολιτών που αντιτάχθηκαν στην θρασύτατη επίθεση, ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ η αστυνομία συνδιαλέγονταν με τους τραμπούκους.

Καλούμε όλους τους γονείς, μαθητές και εργαζόμενους του νησιού ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκείας να αναγνωρίσουν τον εθνικισμό και το φασισμό πίσω από τις «πατριωτικές» κορώνες και τους διχαστικούς λόγους σαν αυτόν που ακούστηκε μέσα στην εκκλησία πριν από την παρέλαση. Να καταδικάσουν τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία, να απομονώσουν τη χρυσή αυγή και το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει ακόμα και σε παιδικές ψυχές.

Να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν εγκαταλείπει τον τόπο του από επιλογή αλλά για να σώσει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του ή για ένα καλύτερο αύριο. Να μην ξεχνούν τα εκατομμύρια ελλήνων μεταναστών, τις χιλιάδες νέων παιδιών σήμερα που αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες.

Και να αναρωτηθούν ποιον εξυπηρετεί Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι να μην είναι ενωμένοι. Ποιον εξυπηρετεί να μην παλεύουν από κοινού το σύστημα που τους καταδικάζει στην αμορφωσιά και την ανεργία. Η απάντηση είναι προφανής, είναι οι ίδιοι που εξυπηρετούνται από τη δράση των φασιστικών ομάδων.

 

Η φασιστική ναζιστική ιδεολογία δεν χωράει στα σχολεία, δεν χωράει στο νησί μας!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα