Α.Σ.Ε. στην Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Υπόθεση της λαϊκής δράσης το παρόν και το μέλλον του 9ου ΕΠΑΛ Αθήνας!!!

03/02/2019 - 12:21

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με την ύπαρξη και την προοπτική του 9ου ΕΠΑΛ Αθηνών. Η μετακίνηση του σχολείου από τα Σεπόλια (όπου στεγαζόταν σε κοντέινερς) στην Ακαδημία Πλάτωνος και η συστέγασή του με το 3ο ΕΠΑΛ, δήθεν προσωρινή, έγινε χωρίς να τηρηθούν δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από τη μεριά του Δήμου Αθήνας, όπως για παράδειγμα εκείνης για τη διασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών της περιοχής των Σεπολίων. Κυρίως, ενώ η μετακίνηση αυτή δικαιολογήθηκε με το σκεπτικό να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την οικοδόμηση από την ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές – πρώην ΟΣΚ) στο χώρο του πρώην ΒΟΤΡΥΣ, κανένα βήμα δεν έγινε σε αυτή την κατεύθυνση. Το χώρο - «φιλέτο» του ΒΟΤΡΥΣ τον εποφθαλμιούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που έχουν κάθε λόγο να «ξεμπερδεύουν» με την ύπαρξη του 9ου ΕΠΑΛ. Το υπουργείο Παιδείας, με μια σειρά από καταλυτικές αποφάσεις, οδηγεί στον «ενταφιασμό» του σχολείου. Η μεταφορά του τομέα υγείας και πρόνοιας στο 3ο ΕΠΑΛ και η κατάργηση της Α΄ τάξης συνέτειναν στην αποδυνάμωση του σχολείου και στη μείωση του μαθητικού δυναμικού. Έτσι, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση προετοιμάζουν να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» η πλήρης κατάργηση – συγχώνευση του σχολείου. Και αυτά συμβαίνουν την ώρα που η λαϊκή περιοχή των Σεπολίων έχει ανάγκη το ΕΠΑΛ για να ξαναζωντανέψει.

Η μεθόδευση αυτή δεν πρέπει να περάσει!!!

Απαιτούμε:

  1. Να αποφασίσει ο Δήμος Αθήνας και να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ την μεταφορά του σχολείου στο φυσικό του χώρο, στα Σεπόλια, προσωρινά σε συγκρότημα που θα επιλεγεί με επιστημονικά - παιδαγωγικά κριτήρια από το «φάκελο» των δημοτικών κτιρίων που υπάρχουν στην περιοχή. Η νέα σχολική χρονιά πρέπει να βρει το σχολείο εκεί.
  2. Να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση τον τομέα υγεία πρόνοιας και να επανιδρύσει την Α΄ τάξη του σχολείου.
  3. Να προχωρήσει η δημιουργία του νέου σχολείου στο χώρο του πρώην ΒΟΤΡΥΣ.
  4. Να δοθεί κάθε διευκόλυνση στις μετακινήσεις των μαθητών που απαιτούνται ή θα απαιτηθούν.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, καθώς και τους φορείς της περιοχής των Σεπολίων σε δράση και συμπόρευση. Η Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και η ΟΛΜΕ οφείλουν να αποφασίσουν σχετικά και να στηρίξουν τα αιτήματα.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα