Α.Σ.Ε. στην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: 3,5 μήνες απλήρωτοι ωρομίσθιοι στο Καλλιτεχνικό του Γέρακα

20/02/2019 - 18:08
Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα!

Απαράδεκτη η κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί του χορού και κινηματογράφου στο καλλιτεχνικό σχολείο του Γέρακα. Έχουν περάσει 3,5 μήνες και δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις από μέρους της διεύθυνσης του σχολείου ότι θα πληρώνονταν στις 13 Φεβρουαρίου αυτό δεν επιβεβαιώθηκε. Μάλιστα οι συνάδελφοι λόγω ειδικότητας δουλεύουν με καθεστώς ωρομισθίας παρόλο που έχουν πλήρες ωράριο.

Οι συνάδελφοι πήγαν στην Διεύθυνση για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να πληρωθούν εδώ και τώρα. Στη συνάντηση με τον Προϊστάμενο, όπου παρευρέθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ από την ΑΣΕ, αναλύθηκε όλη η γραφειοκρατική διαδικασία πληρωμής των μισθών των συναδέλφων ώστε να δικαιολογηθεί η καθυστέρηση. Τους χτύπησε στη πλάτη για να συμπαρασταθεί στο πρόβλημα τους, τους έκανε και black humor λέγοντας ότι όταν τα πάρουν θα έχει μαζευτεί ένα αξιόλογο ποσό, κατά τα άλλα το μόνο που επιβεβαίωνε κάθε φορά ήταν η δέσμευση ότι θα κοιτάξει το πρόβλημα, χωρίς να δεσμεύεται για την άμεση λύση του. Αναρωτιόμαστε αν την ίδια «ψυχραιμία» μπορούν να επιδείξουν και οι συνάδελφοι που κάθε μήνα πρέπει να καλύπτουν τα έξοδα τους…

Η στάση του Προϊσταμένου ευθυγραμμίζεται με την υπεράσπιση της πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που συντηρούν την αδιοριστία και πολλαπλασιάζουν τις ελαστικές σχέσεις διαφόρων ταχυτήτων στο Δημόσιο (ωρομίσθιοι 20ωρών εβδομαδιαίως – ωρομίσθιοι – αναπληρωτές μειωμένου – αναπληρωτές πλήρους – ΕΣΠΑ, ΤΔΠ, κα) πράγμα που δημιουργεί αντικειμενικά και επιπρόσθετες δυσχέρειες σε όλα τα επίπεδα, μισθολογικά, εργασιακά

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Είναι απαράδεκτο εργαζόμενοι συνάδελφοι, με τις πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις, να μην έχουν πληρωθεί ακόμα μετά από τρεις μήνες, χρήματα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους, αναγκαία να καλύψουν λογαριασμούς, δάνεια, ακόμη και τη μετακίνηση τους από και προς το σχολείο. Δεν είναι μια δυο μέρες η καθυστέρηση,  αλλά για τρεις ολόκληρους μήνες αδιαφορίας από μεριάς της διοίκησης, αφού ήταν εις γνώση της. Αποτελεί θράσος να ζητά  ο προϊστάμενος να κάνουν υπομονή ώστε κάποια μέρα ίσως και τον άλλο μήνα να πληρωθούν.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!!Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το αίτημα των συναδέλφων, να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αποδοθούν τα χρωστούμενα άμεσα. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων.     

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα