ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ Δράμας: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ αποκλείουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία!

13/12/2017 - 02:48

ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ αποκλείουν τους αναπληρωτές από τα σωματεία!

Να μη το επιτρέψουμε! Να πάρουμε απόφαση στη Γενική Συνέλευση να ενταχθούν όλοι οι αναπληρωτές στο σωματείο μας με πλήρη δικαιώματα!

Εδώ και πολλά χρόνια, με την πάλη και την απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει κατακτηθεί η συμμετοχή όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών ισότιμα με τους μόνιμους στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους, και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και τη σύμβαση εργασίας που υπογράφουν. Αυτό έχει επικυρωθεί και από τα συνέδρια της ΟΛΜΕ όπως υπογραμμίζεται  και  στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ προς τα ΔΣ των ΕΛΜΕ στις 04/12/2017, καθώς επίσης και από την πολιτική απόφαση του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που βάζει το επιτακτικό καθήκον σε κάθε Ομοσπονδία και σωματείο να αγκαλιάσει και να εγγράψει στην δύναμή τους, όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους με πλήρη δικαιώματα.

Όμως αυτό δεν θεωρείται αυτονόητο από όλους. Πιο συγκεκριμένα οι 3 εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και ο εκπρόσωπος της παράταξης « Αψηφίστε τους» (πρώην ΠΑΣΚ) στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Δράμας δεν συμφωνούν με τη θέση αυτή, γιατί δεν προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου.  Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Δράμας στις 28-11-2017, η οποία συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, για να συζητηθεί η συμμετοχή αναπληρωτή συναδέλφου στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, η απάντηση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ και της πρώην ΠΑΣΚ ήταν αρνητική. Έτσι η πρότασή μας με ψήφους 3 υπέρ και 4 κατά δεν έγινε δεκτή. 

Ο αποκλεισμός από αυτές τις παρατάξεις, των συμβασιούχων - αναπληρωτών συναδέλφων από την ισότιμη συμμετοχή τους στο σωματείο μας, αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και διαχρονικές. Ο αποκλεισμός του πιο ευάλωτου και τσακισμένου τμήματος των συναδέλφων από τα συνδικάτα είναι ενέργεια αντισυναδελφική και εχθρική για την ενότητα των εργαζομένων, για την αποτελεσματική αντιπαράθεση με την πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα συνδικάτα πρέπει να είναι για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για αυτούς τους εργαζόμενους, τους πιο καταπιεσμένους. Όλοι οι εργαζόμενοι -ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας-  πρέπει να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων.

Αυτό το θέμα είναι πολιτικό, δεν είναι απλά διαδικαστικό, έχει να κάνει με την ενότητα των εργαζομένων, αποτελεί όπλο για να ασκείται η μέγιστη δυνατή πίεση στις κυβερνήσεις και τους εργοδότες.

Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν είναι συνάδελφοι δεύτερης κατηγορίας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουμε κατάργηση της μονιμότητας, απαγόρευση των μόνιμων προσλήψεων, επέκταση και γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, να είναι ισότιμα μέλη με τους μόνιμους. 

Οι συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ αποκλείει συνειδητά από μέλη της τους συμβασιούχους γιατί δεν παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων.

Καλούμε τα μέλη του ΔΣ που καταψήφισαν την πρότασή μας να αναθεωρήσουν άμεσα τη θέση τους. Ήδη έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των συναδέλφων η στάση τους και συνάδελφοι, αναπληρωτές και μόνιμοι, βγάζουν συμπεράσματα για τις παρατάξεις που, αυτή τη φορά οχυρωμένες πίσω από το «γράμμα» του Καταστατικού, δρουν διασπαστικά και διαλυτικά μέσα στον κλάδο και το κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις, ν’ αλλάξουμε το συσχετισμό στο Σωματείο μας, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ.

Συνάδελφοι αναπληρωτές, προσπεράστε τους!

Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, μαζί με κάθε συνάδελφο, δίπλα σε κάθε εργαζόμενο να βγούμε μπροστά. Να διεκδικήσουμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς αλλά και ίσα δικαιώματα για όλους σε άδειες, εργασιακά, αλλά και συνδικαλιστικά, απέναντι σε κυβερνήσεις αλλά και σε συμβιβασμένες παρατάξεις.

Όλοι μαζί, μόνιμοι κι αναπληρωτές να αγωνιστούμε, για μια καλύτερη Παιδεία, την Παιδεία των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10.00 πμ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 20/12

Στηρίζουμε - ψηφίζουμε

 

Δράμα, 08/12/2017

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα