Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Για τα αποτελέσματα των εκλογών

17/12/2018 - 20:11

Η ΑΣΕ χαιρετίζει την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕΖ, συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (233 συνάδελφοι μετείχαν στις αρχαιρεσίες του σωματείου). Το γεγονός αυτό αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση ότι υπάρχουν δυνατότητες για ακόμη μαζικότερη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες.

Ως παράταξη εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και στήριξαν το ψηφοδέλτιο που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης του νέου ΔΣ. Η αύξηση σε ψήφους και ποσοστά αποτελεί για εμάς εντολή έντασης του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των συναδέλφων σε κατεύθυνση συμμαχίας με τους μαθητές και τους γονείς, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ-μονοπωλίων-ελληνικών κυβερνήσεων.

Στόχος της παράταξής μας παραμένει η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις του σωματείου, η πεποίθηση ότι η λύση των προβλημάτων στην εκπαίδευση της είναι στα χέρια των συναδέλφων και των μαθητών και στον οργανωμένο αγώνα τους.

Εν όψει βρίσκονται μεγάλα κεντρικά προβλήματα: το ζήτημα των διορισμών στην εκπαίδευση με τα λεγόμενα «κριτήρια προσλήψεων» -στην πραγματικότητα κριτήρια απολύσεων για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που έχουν οργώσει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια- και το Νέο Λύκειο που αποτελεί αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε βάρος μαθητών και συναδέλφων.

Εν όψει επίσης βρίσκονται και σοβαρά τοπικά προβλήματα που απασχολούν συναδέλφους, μαθητές και γονείς: η στέγαση και οι γενικότερες υποδομές των σχολείων, αλλά και τα ζητήματα διαβίωσης των συναδέλφων (στέγαση, εισιτήρια, σίτιση).

Δέσμευση της παράταξής μας είναι ότι για τα προβλήματα αυτά θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των μαθητών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Δεν εφησυχάζουμε, παλεύουμε σταθερά και με επιμονή για τη συγκρότηση μετώπου μαθητών-εκπαιδευτικών-γονέων για την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών της λαϊκής οικογένειας και την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα