Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Για την προσπάθεια εκφυλισμού του ΔΣ της ΕΛΜΕ και την αντι-ΠΑΜΕ επίθεση

16/02/2019 - 11:31

Η αντιλαϊκή πολιτική, βρίσκει στηρίγματα σε συνδικαλιστικές παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - ΠΕΚ) και σε εκείνες που κατά τα άλλα κόπτονται για την αριστεροσύνη τους, στην πράξη όμως έχουν βάλει πλάτη για να περάσει όλη αυτή η αντιλαϊκή πολιτική (Αγων. Παρ. - Αρ. Παρ).

Έτσι στο προηγούμενο ΔΣ υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη ζητήματα: το πλαίσιο πάλης για το επόμενο διάστημα, ιδίως μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν για το νομοσχέδιο - απολύσεων των αναπληρωτών, η εγκύκλιος του υπουργείου για συγκρότηση Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, αλλά και η Υπουργική Απόφαση για την αντιδραστική αξιολόγηση!

Από τα ζητήματα αυτά συζητήθηκε μόνο αυτό που αφορούσε στις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και μάλιστα χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η ψηφοφορία και με ευθύνη των παρατάξεων από το χώρο των Παρεμβάσεων.

Επιπλέον με ανακοινώσεις τους προσπαθούν να σπιλώσουν συναγωνιστές, να διαστρεβλώσουν τις θέσεις της ΑΣΕ και για αυτό το λόγο έχουν αναλάβει εργολαβία την επίθεση στο ΠΑΜΕ. Μάλιστα, η Αγωνιστική Παρέμβαση, πέρα από τα ψέματα που είπε, δεν δίστασε να συνδέσει και να παραλληλίσει τη στάση των αστικών κομμάτων και των βουλευτών τους στη συμφωνία των Πρεσπών με τη στάση της ΑΣΕ στο ΔΣ και να μιλά για τον «ασταμάτητο κατήφορό της»!

Η ΑΣΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να κάνουν στην άκρη όλες αυτές τις συμβιβασμένες παρατάξεις. Να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές δυνάμεις στο χώρο της εκπαίδευσης, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις οποίες μπορούν να ακουμπήσουν.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα