Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Για τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ

26/02/2019 - 17:26

Την Πέμπτη 21-2 είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί η ΓΣ του κλάδου για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με τις ευλογίες και των άλλων αστικών κομμάτων συνεχίζεται αμείωτη στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή» εποχή! Γιατί έξι μήνες μετά την «έξοδο από τα μνημόνια» παραμένουν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, η επιτήρηση, τα μεγάλα ματωμένα πλεονάσματα από τη μία και η φτωχοποίηση του λαού από την άλλη παρά τα κάποια επιδόματα που όμως δεν είναι παρά ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια! Την ίδια στιγμή στην εκπαίδευση τρέχει το μνημόνιο για την παιδεία που ψήφισαν από κοινού, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, για ένα σχολείο κατηγοριοποιημένο, πλήρως υποταγμένο στους νόμους της αγοράς, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, με τσακισμένα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Το Σάββατο επρόκειτο να γίνει η ΓΣ των προέδρων για να απαντήσει δυναμικά ο κλάδος στην επίθεση αυτή με βάση τις αποφάσεις των κατά τόπους γενικών συνελεύσεων. Από τη ΓΣ όμως της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και για να μην παρθεί καμιά απόφαση, οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΕΚ-ΔΑΚΕ-Προοπτική) απουσιάζαν και μόνο ο γραμματέας της ΕΛΜΕ (Προοπτική) εμφανίστηκε και μάλιστα μετά από μεγάλη καθυστέρηση! Την ίδια αντιμετώπιση προς τη ΓΣ είχε και η εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών Μπροστά! Καθώς όμως η ΓΣ ήταν άμαζη και μόνο ΔΣ μπορούσε να γίνει, η Προοπτική προσπάθησε να ακυρώσει ακόμη και αυτή τη διαδικασία και παρέμεινε μόνο μετά την πίεση της ΑΣΕ. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο και στον πιο αδαή ότι όλες αυτές οι παρατάξεις κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύουν την οργάνωση των συναδέλφων στο σωματείο, για να καλλιεργούν τη μοιρολατρία και την ανοχή.

 Έτσι η Προοπτική, ως εκπρόσωπος της κυβερνητικής πολιτικής πρότεινε να μη γίνει απεργία μέχρι να υπάρξει συσπείρωση του κλάδου!!! Δηλαδή να καθίσουμε στα αυγά μας και να αποδεχτούμε τη μοίρα μας! Ενώ και για τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης που ξεκάθαρα αποτελούν ένα αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό μέτρο που διαλύει την ειδική αγωγή είδαν θετικά βήματα γιατί δήθεν θα οδηγήσουν σε νέες προσλήψεις!!! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο! Δεν μας προκαλούν βέβαια εντύπωση. Είναι οι δυνάμεις που δίνουν τα ρέστα τους για να περάσει όλη αυτή η αντιεκπαιδευτική πολιτική, που βλέπουν θετικά την αντιδραστική αξιολόγηση και κάνουν ό,τι μπορούν μέσα στα σχολεία για να μην ανοίγει κουβέντα για την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμισή τους. Μάλιστα για μια ακόμη φορά η Προοπτική αποχώρησε πριν τη διαδικασία της ψηφοφορίας δηλώνοντας απών!

Όσο για τους Εκπαιδευτικούς Μπροστά καλούσαν σε απεργία διαρκείας χωρίς πλαίσιο και συνεπείς στη στάση τους να μην αναδεικνύουν την αιτία των προβλημάτων, καθώς «κουράζουν τα κείμενα με πολιτικό περιεχόμενο»! Με τη σειρά τους θέλουν τους συναδέλφους να μην αντιλαμβάνονται από πού απορρέει όλη αυτή η επίθεση που δέχονται και έτσι να μην αντιπαρατίθενται με την αστική πολιτική (με την οποία επί της ουσίας συμφωνούν). Αλλά και την ίδια την απεργία ακυρώνουν πριν καν την προκηρύξουν, όταν –σαν σε ευχολόγιο- δηλώνουν αόριστα να γίνει κάποια στιγμή, χωρίς οργάνωση για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή!

Οι Παρεμβάσεις από την άλλη (Αγωνιστική Παρέμβαση και Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση) για άλλη μια φορά καλούσαν σε απεργίες χωρίς όμως να καλούν σε συνολική οργάνωση του κλάδου με τα άλλα σωματεία, με τους άλλους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Μάλιστα, ζήτησαν πάλι να ψηφιστεί το πλαίσιο πάλης χωρίς πολιτικό περιεχόμενο και μάλιστα –συνεπείς στην αντι-ΠΑΜΕ στάση τους- κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι δε θέλει «να τα μαγειρέψει» (Αγωνιστική Παρέμβαση).Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η προσφατη ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τα γεγονότα αυτά στέκεται κυρίως στο να επιτιθεται στο ΠΑΜΕ και λιγότερο στην ευθύνη του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού,δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα ποιον θεωρούν ότι έχουν απέναντί τους και ποιον έχουν σύμμαχο.

                                Απέναντι σε όλους αυτούς που τα μαγειρεύουν και κατεβαίνουν σε απεργίες είτε χωρίς πλαίσιο είτε με το πλαίσιο της ΟΛΜΕ, βάζοντας εμπόδια στην οργάνωση της πάλης ενάντια σε όλη αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, η ΑΣΕ τους απαντά ξεκάθαρα: Δεν τα μαγειρεύουμε, έχουμε συνεπή και ξεκάθαρη στάση, γι` αυτό και θέλουμε τη σύνδεση περιεχομένου- δράσης, την κοινωνική συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους που πλήττονται από την πολιτική αυτή, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τους μαθητές και τους γονείς τους για ένα σχολείο αντάξιο των αναγκών μας. Αναρωτιόμαστε: αν ήταν παρόντες ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός θα τα μαγειρεύανε όπως έχουν ήδη κάνει τόσες άλλες φορές στο παρελθόν;

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν στην άκρη όλες αυτές τις συμβιβασμένες παρατάξεις, να συμπορευτούν με το σωματείο τους στο δρόμο της ταξικής ενότητας και πάλης.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα