Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Θήρας: Για την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

09/05/2018 - 14:20

Στις 16-4-2018 η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας πρότεινε ένα σχέδιο ψηφίσματος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για το ζήτημα της πολεμικής επίθεσης ενάντια στην Συρία. Η πλειοψηφία του ΔΣ («Αυτόνομο σχήμα») αποφάσισε τελικά μετά από 25 μέρες και παρά τις διαφωνίες μας και τις επισημάνσεις μας να υιοθετήσει ένα κείμενο καταδίκης των πολεμικών ενεργειών στη Σύρια που υπερψήφισε και η πλειοψηφία – ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ – στην ΟΛΜΕ, ξεπλένοντας ουσιαστικά τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε Νατοϊκό ορμητήριο. Στο κείμενο τους δε λένε ούτε λέξη για το ρόλο και τη στάση της κυβέρνησης που συμμετέχει και μάλιστα ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο, στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών.

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας για την αστική της τάξη, μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ.

Φτάνει στα όρια του εμπαιγμού το ψήφισμα, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση “...όχι μόνο να μη δώσει καμιά διευκόλυνση στα επιθετικά σχέδια... αλλά και να πρωτοστατήσει σε φιλειρηνικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα!!!

Λες και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή προσφέροντας βάσεις, αεροπλάνα, υποβρύχια, πολεμικά πλοία, προσωπικό για τη φόρτωση των πυραύλων που εξαπολύθηκαν εναντίον της Συρίας.

Λες και δεν είναι αυτή η “αριστερή κυβέρνηση” που συμφώνησε με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας.

Λες και δεν είναι αυτή η κυβέρνηση, που έστειλε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα έξι φοιτητές και συνέλαβε δυο με βαριές κατηγορίες κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής, αντιμπεριαλιστικής πορείας τη Δευτέρα 16 Απρίλη.

Ζητάνε δηλαδή η ίδια κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να προστατέψει με ζήλο το άγαλμα του πιο μισητού πρόεδρου της Αμερικής, του Χ. Τρούμαν, του προέδρου που έριξε δυο ατομικές βόμβες και σκότωσε 200 χιλιάδες ανθρώπους, να κάνει και αντιπολεμικές φιέστες και εκδηλώσεις.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με τη στάση τους να μην επιτρέψουν τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να ανοίξουν τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας, να αποκαλύψουν όλους τους συνενόχους του νέου εγκλήματος, να απομονώσουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή που σπέρνει δηλητήριο στις συνειδήσεις της νέας γενιάς.


 


 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Θήρας

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα