Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Θήρας: Όλοι στις κινητοποιήσεις

15/01/2018 - 10:45

Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία!


Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!
Κάτω τα ξερά σας από την απεργία και τη δράση των σωματείων!

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 11:00

 

Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις ανάγκες του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ο ΣΕΒ έδωσε το στίγμα δίνοντας γραμμή, αναφέροντας πως τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποτελούν «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας» ή «είναι στη σωστή κατεύθυνση και έχουν θετικό πρόσημο», ζητώντας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδεικνύουν στην πράξη την κοινή τους κατεύθυνση, πάνω σε μέτρα που τσακίζουν την εργατική οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και τους λαϊκούς αγώνες. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σταματήσει αυτές τις μέρες να δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τον αντιαπεργιακό νόμο.

 

Πλάι τους στέκονται επάξια οι άνθρωποι τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών. Σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως στην ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις προτάσεις για απεργία, έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, για να περάσει αναίμακτα και σε σιγή νεκροταφείου το πολυνομοσχέδιο. Και πρωτοβάθμια σωματεία όμως με τη στάση τους συμπορεύονται με τα επιχειρήματα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ: «ο κόσμος δεν έχει διάθεση», «ο κόσμος έχει αποδεχτεί τα μνημόνια», «δεν βγαίνει τίποτα με τις απεργίες».. επιχειρήματα «βούτυρο στο ψωμί των αφεντικών», επιχειρήματα που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό και στρώνουν το έδαφος για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. Η στάση τους ούτε μας εκπλήσσει ούτε είναι πρωτοφανής! Στον ίδιο δρόμο και η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας, η οποία όχι μόνο δεν οργάνωσε την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στα Φηρά (παρά τις πιέσεις μας) αλλά ούτε και μια ανακοίνωση δεν έβγαλε για να τη γνωστοποιήσει. Στο σύνθημα που χιλιάδες εργαζόμενοι βροντοφωνάζουν «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» όλοι πρέπει να πάρουν θέση…κι όλοι παίρνουν θέση είτε ρητά, είτε σιωπηρά, ή με τη δράση τους ή με την απραξία τους!

 

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες!

Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 11:00

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα