Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για την υποκρισία του Υπουργείου Παιδείας και της ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

31/10/2017 - 16:36

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!! ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τις προηγούμενες μέρες τα Σχολικά Συμβούλια (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) στα Γυμνάσια και Λύκεια των Αργυράδων, της Λευκίμμης και των Παξών κλήθηκαν να συνεδριάσουν με εντολή της Περιφερειακής Δνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και της Δευτεροβάθμιας Δνσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας για να αποφασίσουν πως θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν κατά τις ημέρες που οι μαθητές σε αυτά τα Σχολεία έκαναν κατάληψη. Έτσι τα Σχολικά Συμβούλια αποφάσισαν περικοπή εκδρομών, κόψιμο σχολικών εορτών κλπ σύμφωνα με τις διατάξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου.

Να θυμίσουμε εμείς ότι οι καταλήψεις των μαθητών είχαν ως κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων (να κάνουν δηλαδή οι μαθητές μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε 27άρια και 28άρια τμήματα). Τα σχολεία αυτά έχουν πληγεί βάναυσα και φέτος από την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και ακόμη μέχρι σήμερα τα κενά είναι πολλά και τα ολιγομελή τμήματα δεν έχουν εγκριθεί.

Είναι προκλητική υποκρισία από πλευράς Υπουργείου και Περιφερειακής Δνσης να ζητούν την κάλυψη των ωρών από τις καταλήψεις σε σχολεία που με δική τους ευθύνη έχουν χαθεί μέχρι τώρα χιλιάδες ώρες μαθημάτων αφού ακόμη τα κενά δεν έχουν καλυφθεί και πιάσαμε Νοέμβρη!!! Θυμάστε το παραμύθι του Υπουργού Παιδείας και των παρατρεχάμενών του για την επάνοδο της "κανονικότητας" σε όλα τα Σχολεία με το πρώτο κουδούνι;;; Η πραγματικότητα τους διαψεύδει οικτρά!!

Όχι τους μαθητές αλλά το Υπουργείο και την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων πρέπει να τιμωρήσουμε για την υποκρισία και τις πολιτικές τους αποφάσεις, που ενώ αφήνουν τα σχολεία στο έλεός τους, τιμωρούν τους μαθητές για έναν αγώνα, για τον οποίο όλοι ξέρουμε ότι έχουν δίκιο.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της εφαρμογής των κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της από τα "αριστερά" μνημόνια προχωράει σε εξοικονόμηση πόρων από τη δημόσια εκπαίδευση με κάθε τρόπο. Πρέπει να γλυτώσουν και άλλα χρήματα από τη μόρφωση των παιδιών και από τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των γονιών για να τα δώσουν στους δανειστές, στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.

Η διάταξη αυτή που απαιτεί την αναπλήρωση ωρών λόγω κατάληψης και την έχουν διατηρήσει όλοι οι υπουργοί Παιδείας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) είναι εκδικητική απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται και ο μόνος σκοπός της είναι να τους αποτρέψει από μελλοντικούς αγώνες. Δε θέλουν οι μαθητές να διεκδικούν, να σηκώνουν κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους και προσπαθούν να το εφαρμόσουν και δια της βίας. Απέναντι όμως σε αυτούς, δεκάδες μαθητές από σχολεία όλης της Κέρκυρας χθες βρέθηκαν στους δρόμους ζητώντας κάλυψη των κενών, λεφτά για την παιδεία, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Ακόμη περισσότερο ενοχλεί ότι δίπλα στους μαθητές βρέθηκαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν όλοι μαζί και έτσι άρχισαν τα γνωστά περί "καθοδήγησης" και "υποκίνησης" των μαθητών κ.α. Λες και οι μαθητές δε ζουν την καθημερινότητα. Δε θέλουν τη συμμαχία των εκμεταλλευόμενων, μας θέλουν τον καθένα μόνο τους. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που αψήφησαν την τρομοκρατία του Υπουργείου, τις πιέσεις από Διευθυντές, τα περιπολικά της Αστυνομίας που εμφανίστηκαν έξω από σχολεία χθες το πρωί και σήκωσαν το ανάστημά τους.       

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα