Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

09/11/2017 - 09:08

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και των υπόλοιπων μνημονικών κομμάτων- στήνει τις νέες «γκιλοτίνες» των λαϊκών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και τον νέο προϋπολογισμό. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας που παραδίδεται στα χέρια των τραπεζιτών και των άλλων «καλόπαιδων», ο σφαγιασμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με τις ηλεκτρονικό φακέλωμα και τις  λίστες των μελών των σωματείων στα χέρια κάθε «ενδιαφερόμενου» καθώς και η απαίτηση για κήρυξη απεργίας 50 %+1, οι περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι μερικά από τα δεκάδες προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Και όλα αυτά με φόντο το παραμύθι περί «δίκαιης» ανάπτυξης με βασικό στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και την αποτροπή της αγωνιστικής απάντησης του εργατικού κινήματος που βλέπουν να έρχεται.

Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Δεν είναι πίσω μας όπως αρέσκεται η κυβερνητική προπαγάνδα να λέει.

Και είναι  και σήμερα τα πράγματα πολύ δύσκολα. Είναι για παράδειγμα πολύ δύσκολο πράγμα να είσαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός με αναπηρία μη ιάσιμη με «αυτοάνοσο νόσημα» πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίηση Αναπηρίας ΚΕ.Π.Α και το υπουργείο Παιδείας να σε απολύει. Τι και αν δεν ευθύνεσαι εσύ που η δημόσια υπηρεσία όρισε ημερομηνία εξέτασης για ανανέωση επτά μήνες μετά την αρχική σου αίτηση. Τι και αν η ίδια υπηρεσία έστειλε το πιστοποιητικό ελάχιστες μέρες μετά την απόλυσή σου. Ο νόμος για το υπουργείο είναι νόμος.

Αλλά και η αναλγησία είναι αναλγησία. Και εύστοχα το διατυπώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων «…πρόκειται για ενέργεια ανάλγητη, απάνθρωπη, βάρβαρη! Πρόκειται για αίσχος!...»

Με  χυδαίο αντικομουνισμό και προσωπικές επιθέσεις σηκώνουν κουρνιαχτό απλά για να καλύψουν το χαραχτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και  τις δικές τους ευθύνες!

Για τους Συριζαίους (κατά ομολογία τους) του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αρκεί να μη θιγεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταφεύγοντας σε χυδαίο αντικομουνισμό δια στόματος Τσιρέπα Π. του τύπου «…αυτά που γράφει το ψήφισμα της Α.Σ.Ε για τις απολύσεις είναι γκαιμπελισμός…» ή «…όταν πάρετε εσείς την εξουσία θα μας στείλετε στη Σιβηρία…» ή σε προσωπικές επιθέσεις-βρισιές (Τσιτούμη) αποδεικνύοντας αυτό που ο λαός μας λέει συχνά.  Πως είσαι και ότι λες.  Απόδειξη του πολιτικού αδιεξόδου που βρίσκονται.

Βέβαια δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από κάποια που δεν διστάζει σε προηγούμενο Δ.Σ. να καταψηφίσει πρόταση για κοινό αγώνα με τους μαθητές και τους γονείς στις 30 Οκτώβρη επειδή ήταν της Α.Σ.Ε. πρόταση. Και στο σημερινό 6-11-2017, να υπόσχεται σε αντιπροσωπεία μαθητών που συναντήθηκαν με το Δ.Σ. πως είναι μαζί τους και πως δεν θα διστάσει να προτείνει ακόμα και τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου  να στηρίξει τον αγώνα τους.

Η πολιτική απάτη είναι το οξυγόνο τους. Αυτή τους ζει!  Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Που δεν είναι άλλος από τους ίδιους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το γονεϊκό και το λαϊκό κίνημα.

Αν η πολιτική απάτη είναι το οξυγόνο τους, η υπονόμευση των εργατικών αγώνων είναι η τροφή τους.

Μας έχουν συνηθίσει κατά το παρελθόν σε όλες τις προτάσεις της Α.Σ.Ε για οργάνωση των κινητοποιήσεων, να τις απορρίπτουν πότε γιατί είναι πολύ νωρίς και αμέσως μετά πως είναι ήδη αργά ή γιατί το προτείνει το Π.Α.ΜΕ. Αυτό έγινε και σήμερα καταψηφίζοντας μαζί με την ΔΑΚΕ και τον εκπρόσωπο της Ο.Μ. την πρόταση για συμμετοχή μαζί με τα ταξικά σωματεία στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στην πλατεία Πανεπιστημίου . Αδιαφορώντας για τα μέτρα που έρχονται με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ή με τον νέο προϋπολογισμό. Είναι όπως είπαμε ψιλά γράμματα οι "εκκρεμότητες" της τρίτης "αξιολόγησης" που έχουν σαν πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” τις νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, τα νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Δεν θα μπορούσε ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να αποτελέσει εξαίρεση.

Σε συμπόρευση με ΔΑΚΕ και Ο.Μ. καταψήφισαν την πρόταση της Α.Σ.Ε. για κοινό εορτασμό με τα ταξικά συνδικάτα, με αυτούς δηλαδή που δεν δίπλωσαν σε καμία στιγμή τη σημαία του αγώνα για δουλειά, ουσιαστική μόρφωση, απεμπλοκή από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας η στάση των παρατάξεων του παλιού και του νέου κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ είναι ευθυγραμμισμένη πλήρως με την στήριξη των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών και αυτό το διαπιστώνουμε όλοι μας σε κάθε ευκαιρία. Είναι στάση εχθρική πρώτα και κύρια κατά των εκπαιδευτικών και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα Ο.Π. κάτω από έναν αριθμό 4-5 μαθητών (Τσιτούμη και Τσιρέπας ΔΣ 6-11-2017) ή παλιότερα για τα ΕΠΑΛ κάτω από 7 με 8 μαθητές. Τη δήλωση για τις Ο.Π. την ανέπτυξαν παρουσία της αντιπροσωπίας των μαθητών. Παράλληλα δεν διστάζουν να «στρογγυλεύουν τις γωνίες» και για τα κενά σε εκπαιδευτικούς (παρέμβαση ΔΑΚΕ) ή για τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών, επίσης παρουσία των μαθητών, στην προσπάθειά τους να καταλαγιάσει το αγωνιστική διάθεση του μαθητικού κινήματος που τόσο μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά κινητοποιήθηκε στις 30 του Οκτώβρη. Τόσο πολύ τους ενόχλησε η επιτυχία της κινητοποίησης!

            Και το εντυπωσιακότερο. Τους ζήτησαν (Τσιρέπας- ΣΥΡΙΖΑ)  να απομονώσουν αυτούς που βάζουν (προωθημένα !!!)  ζητήματα που τους παρασύρουν σε καταλήψεις και σε χάσιμο μαθημάτων ενώ τρέχουν μέχρι τις 10 το βράδυ στα φροντιστήρια!!!

Εδώ συνάδελφοι έχουμε να κάνουμε με πλήρη υιοθέτηση της λογικής του υπουργείου όπως αυτή διατυπώθηκε πολύ πρόσφατα από τον υπουργό Παιδείας. Ακόμα και στο επίπεδο της έκφρασης της!!!

Είναι δηλαδή προωθημένο ζήτημα η πρόσληψη εκπαιδευτικών προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα, όπως προωθημένη είναι και η απαίτηση των παιδιών να κάνουν μάθημα χωρίς να στάζουν νερά στα κεφάλια τους όταν βρέχει ή να τους κάνει μάθημα αυτός ο εκπαιδευτικός που έχει σπουδάσει το αντικείμενο και όχι κάποιος άλλος με τρίτη ανάθεση.  

Αυτά ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, μερικά από τα αιτήματα των μαθητών στην πρόσφατη κινητοποίησή τους που μαζί με τα υπόλοιπα συνθέτουν το βασικότερο δικαίωμα τους. ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Στρέφεται όμως και κατά των εργατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση τους με την απόλυση των δυο αναπληρωτριών συναδελφισσών την οποία θεώρησαν αναπόφευκτη μιας και το λέει ο νόμος!!!

Εμείς όμως γνωρίζουμε καλά τι σημαίνουν οι νόμοι τους. Με τους νόμους τους χαρίζονται δισεκατομμύρια στο κεφάλαιο, με τους νόμους τους επίσης εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς. Με τους δικούς τους νόμους θεσπίστηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι περιορισμοί στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Με νόμους κλείνουν σχολεία, ειδικότητες, τομείς, τμήματα. Αυτοί είναι οι δικοί τους νόμοι.

Για μας όμως ο δικός μας νόμος ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Και για αυτό παλεύουμε.

Δυστυχώς βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα