ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: «Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς…»

24/01/2018 - 22:51
αδεδυ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά τις εκλογές του σωματείου συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ, την Τρίτη 16 Γενάρη, με θέμα τη συγκρότηση του Προεδρείου του ΔΣ. Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ κατέθεσαν πρόταση για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου. Από άποψη αρχής θεωρούμε ότι αυτό είναι δίκαιο και δεοντολογικό και με συνέπεια πράττουμε σε όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία.

Η ΑΣΕ δεν παίζει παιχνίδια, δεν συναλλάσσεται, δεν κάνει συμφωνίες «κορυφών». Σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες, τη θέληση των μελών του σωματείου, όπως αυτή αποτυπώνεται κάθε φορά στις εκλογές. Για τον απλό λόγο ότι έτσι μόνο μπορεί ένα εργατικό σωματείο να λειτουργεί δημοκρατικά, να αισθάνονται οι συνάδελφοι ότι μετράει η άποψή τους. Οι αποφάσεις του σωματείου είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και όχι αποτέλεσμα «συνεννοήσεων» του Προεδρείου. Οι αρνητικοί συσχετισμοί, που κατά την εκτίμηση μας αυτή τη στιγμή καταγράφονται στο συνδικαλιστικό κίνημα και εκφράζονται και στην ΕΛΜΕ μας, είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν. Έτσι μόνο μπορούν να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που με αγριότητα εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια. Η αλλαγή των συσχετισμών, όμως, πρέπει να γίνει υπόθεση των συναδέλφων, δεν γίνεται με ενδοπαραταξιακές συμφωνίες «κορυφής».

Κατά τη συζήτηση στο Δ.Σ. η παράταξη των Παρεμβάσεων υπέβαλλε σε όλα τα μέλη του ΔΣ (ΑΣΕ, ΣΥΝΕΚ) πρόταση για συγκρότηση «προγραμματικού» προεδρείου. Αφού η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, οι Παρεμβάσεις δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, χωρίς, βεβαίως, να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τη νοηματική σχέση μεταξύ αυτής της επιλογής και της αρχική τους πρότασης.

Ως αποτέλεσμα, τη θέση του Προέδρου πήρε η παράταξη των ΣΥΝΕΚ με σχετική πλειοψηφία έναντι του μειοψηφήσαντος υποψηφίου των Παρεμβάσεων, τη θέση του Γραμματέα πήρε η παράταξη των Παρεμβάσεων, χωρίς μάλιστα αντίπαλο. Η ΑΣΕ διεκδίκησε, όπως από την αρχή είχαμε δηλώσει, τη θέση του Αντιπροέδρου. Πλην,όμως, υπεβλήθη υποψηφιότητα και από… τις Παρεμβάσεις ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, την ώρα που διαθέτει ίσο αριθμό εκπροσώπων με την εν λόγω παράταξη. Προφανώς, έτσι αντιλαμβάνονται το «προγραμματικό προεδρείο» που με την υποψηφιότητα που κατέθεσαν θα συγκροτούσαν μαζί με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό…

Η ψηφοφορία διεκόπη σε αυτό το σημείο και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ήδη, όμως, αποδείχθηκε ποιοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ψήφο των μελών του σωματείου.

Είναι ενδεικτικό των προθέσεων τους, ότι την άθλια αυτή μεθόδευση την έκαναν οι Παρεμβάσεις λίγες μόλις μέρες μετά το απροκάλυπτο σαμποτάρισμα που έκαναν ενάντια σε… απεργία (!) που προκήρυξαν και πραγματοποίησαν δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στοιχήθηκαν, στην πράξη, με την ΑΔΕΔΥ (από κοινού με τις ΣΥΝΕΚ και τις ΔΑΚΕ – ΠΕΚ) που μπροστά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων της Γ΄ αξιολόγησης αρκέστηκε σε 3ωρη στάση εργασίας.

Είναι πια φανερό ότι  … οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται … Οι Παρεμβάσεις μαζί με τις ΣΥΝΕΚ συνεχίζουν να συμπλέουν, όπως τον παλιό καλό καιρό. Από κοινού εναντιώνονταν σε κάθε πρωτοβουλία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με «ενθουσιασμό» συμφώνησαν στη ΓΣ της Πέμπτης 18 Γενάρη, για κοινά κλιμάκια εξορμήσεων των μελών τους του ΔΣ της ΕΛΜΕ για την «ενημέρωση των συναδέλφων στα σχολεία», μαζί με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό θέλουν να συγκροτήσουν προεδρείο….

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ. Στη ΓΣ που προαναφέρθηκε, οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη». Είπαν ψέματα ότι την πρότασή τους για το «προγραμματικό» Προεδρείο την απεύθυναν στην ΑΣΕ και ότι απέκλεισαν την παράταξη των ΣΥΝΕΚ γιατί είναι κυβερνητική… Η αλήθεια είναι ότι την πρότασή τους την κατέθεσαν σε όλες τις παρατάξεις, δηλαδή και στις ΣΥΝΕΚ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα