Α.Σ.Ε. στη Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Για την απρόκλητη επίθεση σε μέλος της Α.Σ.Ε.

25/02/2019 - 11:30

Καταγγέλουμε την απρόκλητη επίθεση σε βάρος στελέχους του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, μέλους του Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ, από μέλος του Δ.Σ. εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ.

Το Δ.Σ. την Τετάρτη 20 Φλεβάρη συνεδρίαζε για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, για τη στάση της Ζ’ ΕΛΜΕ στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει στις 23 Φλεβάρη, για να καθοριστεί το πλαίσιο πάλης και δράσης του κλάδου.

Από την αρχή της συνεδρίασης ο εκλεγμένος των ΣΥΝΕΚ, αποφάσισε να εκφυλίσει τη διαδικασία μιλώντας αδιάκοπα περί «ανέμων και υδάτων», κάνοντας μαθήματα συνδικαλιστικής συμπεριφοράς (!!!). Όταν μέλος του Δ.Σ. εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ζήτησε να ξεκινήσει επιτέλους η ουσιαστική συζήτηση στη συνεδρίαση, δέχτηκε επίθεση από τον εκλεγμένο των ΣΥΝΕΚ, με χυδαίες ύβρεις σε προσωπικό επίπεδο, που εξελίχτηκαν σε αισχρό αντικομμουνιστικό παραλήρημα. Οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση όταν διαπιστώσαμε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και ότι η Πρόεδρος (ΣΥΝΕΚ) και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων (ΔΑΚΕ, Παρεμβάσεις) για αρκετή ώρα παρακολουθούσαν χωρίς να παίρνουν θέση. Κατά την αποχώρησή μας ο εκλεγμένος των ΣΥΝΕΚ φώναζε «φύγε από δω», δείχνοντας ότι τον βολεύει ένα σωματείο χωρίς το ΠΑΜΕ, απαξιώνοντας την ψήφο δεκάδων συναδέλφων στην Αγωνιστική Συσπείρωση.

Η στάση του εκπροσώπου των ΣΥΝΕΚ δεν είναι ανεξήγητη. Δεν ήθελε να γίνει συζήτηση των θέσεων των παρατάξεων. Δεν ήθελε να υπάρχουν αποφάσεις που οργανώνουν την πάλη απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ γιατί ξέρει πολύ καλά ότι είναι η παράταξη που σηκώνει το κεφάλι ψηλά, που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική, που αγωνίζεται για μαζικό και αγωνιστικό κίνημα, για σωματεία που διεκδικούν και δεν συμβιβάζονται.

Τέτοιες πρακτικές ούτε μας φοβίζουν ούτε μας σταματούν. Δεν πρόκειται να τις αποδεχθούμε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Καλούμε τις άλλες παρατάξεις, που λένε ότι ενδιαφέρονται για τη σωστή και μαζική λειτουργία των σωματείων να πάρουν άμεσα θέση για το συγκεκριμένο γεγονός. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να βγάλουν συμπεράσματα, να απομονώσουν όσους βάζουν πλάτη στην πολιτική της φτωχοποίησης, που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση και να συμπορευτούν με κάθε τρόπο με τις δυνάμεις που παλεύουν για τα συμφέροντά τους.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα