Α.Σ.Ε. στις ΕΛΜΕ του Δήμου Αθήνας: Για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών

22/02/2019 - 19:10

Ο Δήμος Αθήνας δεν αποδίδει στα σχολεία καν την (κουτσουρεμένη) κρατική επιχορήγηση για λειτουργικές δαπάνες (την τέταρτη και τελευταία δόση του 2018)!!!

Αντί άλλου σχολίου, δημοσιοποιούμε αυτούσια την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής (ΣΕ) Δευτεροβάθμιας του Δήμου (Π18/17-01-2019):

«Να μην πραγματοποιηθεί η κατανομή των λειτουργικών δαπανών της Δ΄ Δόσης του 2018, με το παρακάτω σκεπτικό. Σε όσα σχολεία η οφειλή είναι από την Σχολική Μονάδα προς το αποθεματικό της ΣΕ, όπως συμβαίνει σε περίπτωση που οι δαπάνες κοινής ωφέλειας υπερβαίνουν τα ποσά που είχαν προς τούτο δεσμευτεί, να απομειωθεί το ποσό που θα καταβληθεί προς το σχολείο, έτσι ώστε σταδιακά να εξοφληθεί η οφειλή. Η απομείωση θα γίνει έτσι ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου, δηλαδή συνεκτιμώντας τα αποθεματικά του σχολείου καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Να επανέλθει το θέμα μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω υπολογισμών».

Τι ανακάλυψαν τα «σαΐνια» του Δήμου Αθήνας; Ότι πρέπει να πάρουν πρόσθετα μέτρα προκειμένου να πιέσουν να καλυφθεί το «χρέος» προς τη ΔΕΗ «προληπτικά» (ο υπολογισμός «ΘΑ γίνει»). Λες και τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν ανταποδοτικά, λες και «καίνε το ρεύμα» οι διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, λες και πρέπει να «μετράνε» πόσα λεπτά θα ανάβουν το air-condition ή το φωτοτυπικό και να σβήνουν τα εξωτερικά φώτα το βράδυ, ακόμη και εκεί που υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Λες και τα όποια «χρέη» στα οποία αναφέρονται δεν οφείλονται στην κρατική και δημοτική υποχρηματοδότηση. Αλήθεια τι γίνεται με τα κόστη του προγράμματος των «ανοικτών σχολείων» των ΜΚΟ που «τρέχουν» τα απογεύματα στα σχολεία και που τα επωμίζονται οι σχολικές μονάδες. Την ίδια στιγμή η Σχολική Επιτροπή «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της», προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τα σχολεία. Όπως για παράδειγμα για τη μη πληρωμή διπλών λογαριασμών σε εταιρίες τηλεφωνίας, που προέκυψαν από επιλογές του Δήμου, την αλλαγή του τρόπου προμήθειας καθαριστικών και αναλώσιμων για τα σχολεία κλπ. Και, οποία ανακάλυψη, η ΣΕ οξύνει τον δοκιμασμένο «κοινωνικό αυτοματισμό» μεταξύ των σχολείων, προτείνοντας, ουσιαστικά, τιμωρητικά, να μη δοθούν ποτέ και πουθενά χρήματα από την τέταρτη δόση!!!

Η ουσία είναι μία: Κλιμακώνεται η επίθεση στα οικονομικά των σχολείων και ο στραγγαλισμός την περίοδο που οι ανάγκες, ακόμη και για στοιχειώδης δαπάνες, παραμένουν ακάλυπτες. Τώρα δουλεύουν τα σχολεία στο «φουλ» κι όχι το καλοκαίρι. Τώρα θα έπρεπε να είχε καταβληθεί όχι μόνο η τέταρτη δόση του 2018 αλλά και η πρώτη του 2019. Αντί αυτού ο Δήμος Αθήνας «προσφέρει» διαρκή εποπτεία – επιτροπεία των σχολείων, μάνατζμεντ για διαμόρφωση ματωμένων πλεονασμάτων στις σχολικές επιτροπές, κατηγοριοποίηση υπερ - χρεωμένων – «κακών» και μη χρεωμένων – «καλών» σχολείων, σπρώξιμο των σχολικών μονάδων σε χορηγούς και χορηγίες. Να η «αποκέντρωση», σε συνδυασμό με τις αντοχές της οικονομίας», που προβάλλει το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι συνδαιτημόνες τους σε κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων και τις ΕΛΜΕ του Δήμου Αθήνας σε ξεσηκωμό, κόντρα σε αυτή την πολιτική, για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων – πραγματικών αναγκών των σχολείων, χωρίς να βάζουν δεκάρα από την τσέπη τους γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικοί, χωρίς σπόνσορες.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα