ΑΣΕ στον Α σύλλογο Αθήνας: Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας στο ΔΣ του Ζωγράφου για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής

05/04/2019 - 16:47

Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ζωγράφου στις 28/03/2019 για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και την κατάσταση στα Νηπιαγωγεία του Δήμου

Στις 28/03 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του Ζωγράφου, σχετικά με την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία του δήμου.

Για άλλη μια φορά εισπράξαμε «τσάι και συμπάθεια». Η δημοτική αρχή δεν έδωσε καμία απάντηση στις ανησυχίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, των νηπιαγωγών και των γονιών:

  • Καμιά τοποθέτηση για το ποιος είναι ο σχεδιασμός του δήμου, για το πώς δηλαδή θα πραγματοποιηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή με δεδομένο ότι χρειάζονται περίπου 20 νέα τμήματα νηπιαγωγείων για την υλοποίηση της.
  • Καμία απάντηση για την πρόθεση να γεμίσουν με κοντέινερ οικόπεδα και προαύλια σχολείων, να στοιβάξουν όπως όπως δηλαδή τα νήπια στα πιο ευαίσθητα χρόνια της ζωής τους και να επιβαρύνουν τα ήδη ταλαιπωρημένα δημοτικά σχολεία.
  • Καμία πρόταση για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση στα άθλια νηπιαγωγεία του δήμου, που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές για χώρους εκπαίδευσης νηπίων, ούτε καν τα αυτονόητα πολλές φορές (αύλειους χώρους, τουαλέτες, θέρμανση κτλ) τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας για παιδιά σε αυτή την κρίσιμη ηλικία.

Από την άλλη:

  • Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών μας είπε για τη μεγάλη προσοχή και προτεραιότητα που δείχνει η δημοτική αρχή στα παιδιά (!!!), ότι οι «νηπιαγωγοί μας ξέρουν» και άλλα  τέτοια, χωρίς να δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση για άλλη μια φορά στα πραγματικά προβλήματα.
  • Η αντιδήμαρχος παιδείας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, ότι οι γονείς προτιμούν να γράφουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, από το να τα πηγαίνουν 2 χρόνια στο νηπιαγωγείο(!!!)
  • Για πολλοστή φορά πρόβαλαν την κατασκευή του νηπιαγωγείου στην Ιοκάστης και Μακρυγιάννη, που ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί (κανείς δεν μας λέει πότε θα υλοποιηθεί), αλλά ακόμα και αυτό δεν καλύπτει παρά ελάχιστο μέρος των μεγάλων  αναγκών που υπάρχουν, αφού θα φιλοξενήσει μόνο 2 νηπιαγωγεία.
  • Τελικά μας παρέπεμψαν σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει μελλοντικά για να ξανασυζητήσουμε το ζήτημα!  «Φέξε μου και γλίστρησα»,  που λέει και ο λαός!

Συναδέλφισσες-φοι,

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για την προώθηση της δίχρονης χωρίς χρηματοδότηση και υποδομές, δηλαδή με όρους υποβάθμισης. Σε αγαστή συμπαιγνία με την ΚΕΔΕ (που τάχα διαφωνούσαν) και με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΔΟΕ(ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ προχωρά σε κουτσουρεμένη και υποβαθμισμένη Δίχρονη Προσχολική αγωγή.

Οι ανάγκες των νηπίων-προνηπίων και όλων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας δεν χωράνε στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών που ευθυγραμμίζονται με αυτή! Απλόχερα δίνει 4 δις στο ΝΑΤΟ, δεκάδες δις στους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά εμφανίζεται μίζερη στις ανάγκες των παιδιών μας και τις δικές μας!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! 

Καλούμε τον Σύλλογό μας να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να γίνει πράξη η Δίχρονη. Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου μας έχει επίσης ευθύνες γιατί και το κουτσουρεμένο άρθρο 33 του ν.4521/2018 στήριξε, που προωθεί υποβαθμισμένη Δίχρονη, και τη Δημοτική Αρχή Ζωγράφου ανέχτηκε και «κάλυψε» όλα αυτά τα χρόνια, που δεν πήρε κανένα μέτρο για την υλοποίηση της Προσχολικής Αγωγής.

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε την πάλη για να έχουν όλα τα παιδιά το σχολείο που τους αξίζει. Το 2019, που υπάρχει γνώση, τεχνολογία και πλούτος, δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από τη ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρηση των υπαρχόντων νηπιαγωγείων και τη μεταφορά των ακατάλληλων σε νέους χώρους που να πληρούν τις προδιαγραφές
  • Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής(αγορά ή ενοικίαση νέων χώρων, αξιοποίηση υπαρχόντων δημοτικών χώρων, κατασκευή νέων νηπιαγωγείων)
  • Δεν θα ανεχτούμε τη «λύση» του προβλήματος της στέγασης με τη δημιουργία νέων ακατάλληλων νηπιαγωγείων για τα παιδιά μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΖΩΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ζωγράφου 03/04/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα