ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ «Θουκυδίδης»: Αποτελέσματα εκλογής αντιπροσώπων για την 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ

21/05/2019 - 10:09
  • ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης»: Αποτελέσματα εκλογής αντιπροσώπων για την88η Γ.Σ. της ΔΟΕ
  • Η στάση των άλλων παρατάξεων απέναντι στην αξιολόγηση- Μπλοκάρισμα της πρότασης της ΑΣΕ­ στη Γ.Σ. για απεργία-αποχή από κάθε μορφή  αξιολόγησης στελεχών - αποτίμησης εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου εκπ/ών«ο Θουκυδίδης»,θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους/τις συναδέλφους-ισσες, που με τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες στις 16/5 στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας, αναδεικνύοντας ξανά την Αγωνιστική Συσπείρωση πρώτη δύναμη  με δύο (2/5)  αντιπρόσωπους για τη Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι αυτή τους η επιλογή ενισχύει την ευθύνη μας απέναντιστο σωματείο και την αγωνιστική του κατεύθυνση.Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα σε αυτή την κατεύθυνση ανάδειξης και πάλης των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες/οι, 

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να ολοκληρώσει το αντιεκπαιδευτικό της έργο. Στην Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση των σχολείων, (11 Γενάρη, μέρα απεργίας και καταστολής ενάντια στους εκπαιδευτικούς), εμπεριέχονται συμπυκνωμένα όλα όσα περιείχαν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι για την αξιολόγηση, (ν. Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ, ν. Βερναρδάκη,  ν. 4547/2018, για τις νέες δομές στην εκπαίδευση). Συνολικά  προβλέπουν την εξοντωτική αξιολόγηση όσων είναι ή θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης, και θέτουν τις βάσεις για την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών με συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, δείκτες και παραμέτρους.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ-ΕΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζει στον δρόμο στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής με αντιδραστικές αποφάσεις.

Με εισήγηση στις Γ.Σ. των συλλόγωνγια την 88η Γ.Σ. του Κλάδου προτείνει την εφαρμογή της «καλής»  αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ (!!!) με μικρές βελτιώσεις σε επιμέρους ζητήματα. Ενώ λοιπόν η σούπα βρωμάει λόγω του ψαριού, εμείς διαμαρτυρόμαστε για τα καροτάκια!!!

Συναδέλφισσες-οι,

 Γνωρίζουμε πως η  αξιολόγηση, με όποιο περιτύλιγμα και αν παρουσιαστεί, δεν έρχεται για να βελτιώσει τη λειτουργία του σχολείου. Είναι το εργαλείο εκβιασμού των εκπαιδευτικών, που θα χρησιμοποιηθεί για να υλοποιηθούν οι αντιεκπαιδευτικές-αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος του δημόσιου σχολείου και της μόρφωσης των μαθητών μας.

Καταγγέλουμε τη στάση που κράτησαν  οι ίδιες  παρατάξεις και στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας στις 16/5 ,τόσο με τις τοποθετήσεις τους που υπερθεμάτισαν την«καλή» αξιολόγηση,όσο και με τη στήριξη της πρότασης της ΔΗ.ΣΥ.,που  θυμήθηκε την απαρτία ακριβώς όταν τέθηκε από την Α.Σ.Ε. πρόταση στο σώμα να απαιτήσουμε να πάρει η ΔΟΕ  απόφαση για συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ –ΑΠΟΧΗΣ  από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως μέχρι πρόσφατα κάναμε, μαζί  με τους άλλους Δημόσιους Υπαλλήλους, (η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να  επανακηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ).

Συναδέλφισσες/οι,

Η μάχη θα συνεχιστεί μέσα στα σωματεία,στα σχολειά μας,όπως και στις κορυφαίες διαδικασίες του Κλάδου (88η Γ.Σ. ΔΟΕ και 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ). Εκεί θα κριθεί κάθε παράταξη και κάθε σύνεδρος για τη στάση της/ου.Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συσπείρωση στα σωματεία μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα καθορίσουμε  την αποτελεσματικότητα της πάλης  μας!

Δυναμώνουμε το Π.Α.ΜΕ. της Ελπίδας και της Προοπτικής!

20/5/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα