ΑΣΕ στον ΣΕΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Οι δήθεν υποστηριχτές του ακηδεμόνευτου σωματείου σε ρόλο τσιφλικά

08/06/2018 - 15:29

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΣΕ ΡΟΛΟ … ΤΣΙΦΛΙΚΑ

Την Τρίτη, 5/6/2018, συγκλήθηκε το ΔΣ του Συλλόγου μας, όπως γίνεται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ πρώτο θέμα συζήτησης στην Ημερήσια Διάταξη ήταν σύμφωνα με πρόταση των Προοδευτικών Ρευμάτων το εξής: «Θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου με αφορμή τον καταλογισμό προσωπικών ευθυνών από μέλη του ΔΣ.».

Ξεκινώντας το ΔΣ, από το οποίο απουσίαζε για λόγους ανωτέρας βίας, η γραμματέας του Συλλόγου και μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (της δεύτερης σε δύναμη παράταξης του εν λόγω Συλλόγου) ο πρόεδρος, εκλεγμένος με τα Προοδευτικά Ρεύματα, κατέθεσε πρόταση παραίτησής του και πρότασηγενικής ανασύνθεσης του ΔΣ!!

Από την πλευρά της ΑΣΕ το μέλος του ΔΣ Γεωργίου Γιώργος πρότεινε η ανασυγκρότηση να γίνει σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να παρευρίσκεται σε αυτό και η γραμματέας του Συλλόγου και το ΔΣ να βρίσκεται σε ολομέλεια. Την συγκεκριμένη πρόταση με ένα στόμα μια φωνή και σε πλήρη ταύτιση Προοδευτικά Ρεύματα και Ανεξάρτητος υποψήφιος (ο οποίος θυμίζουμε ότι εξελέγη αντιπρόεδρος του ΔΣ - θέση που  διεκδικούσε και η δεύτερη σε ψήφους παράταξη της ΑΣΕ -  με τη στήριξη των Προοδευτικών Ρευμάτων) καταψήφισαν! Έπειτα από αυτό ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ αποχώρησε καταγγέλοντας τη διαδικασία. Το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων.

Στη συνέχεια τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ (τρεις των Προοδευτικών Ρευμάτων και ο Ανεξάρτητος υποψήφιος) προχώρησαν στην ανασυγκρότηση του ΔΣ μοιράζοντας μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου! Το πόσο στημένο ήταν από τα πριν το παιχνίδι φάνηκε και από το γεγονός ότι ο παραιτηθείς πριν λίγα λεπτά πρόεδρος του σωματείου «λόγω ευθιξίας» ξαναέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στην οποία και ξαναεξελέγη!!!  

Συναδέλφισσες, -οι

Καταγγέλλουμε την παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων και τους εκλεγμένους στο ΔΣ με το ψηφοδέλτιό της καθώς και τον Ανεξάρτητο Υποψήφιο, για τις άκρως αντισυναδελφικές, ανήθικες, αντίθετες με κάθε έννοια συνδικαλιστικής δεοντολογίας πρακτικές που έδειξαν με τον πιο αισχρό τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο του Σωματείου.  Πώς αντιλαμβάνονται το συνδικαλισμό και το ρόλο του συνδικαλιστή! Φάνηκε ξεκάθαρα ότι βασικός τους στόχος ήταν να πετάξουν από το Προεδρείο του Συλλόγου τη δεύτερη σε δύναμη παράταξη, την παράταξη της ΑΣΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ). Να πού γράφουν τους συναδέλφους και τις επιλογές τους! Θέλουν το σωματείο τσιφλίκι τους για να μην κουνιέται φύλλο!

Δεσμευόμαστε ότι η ΑΣΕ με ή χωρίς θέση στο προεδρείο του ΔΣ, με ή χωρίς συνδικαλιστικές διευκολύνσεις (απαλλαγή) θα είναι κάθε μέρα στα σχολεία, όπως έκανε πάντα, κοντά στους συναδέλφους να οργανώσει και να μπει μπροστά στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ένα σχολείο δωδεκάχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν χωρίς ταξικούς φραγμούς  που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει τους μαθητές μας, αφήνοντας πίσω μας τέτοιες αντιδραστικές, επικίνδυνες και χρεοκοπημένες λογικές. 

6/6/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα