ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ «Αλέξανδρος Δελμούζος»: Για την πυροπροστασία των σχολείων

19/11/2018 - 22:12

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 30-10-2018 κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Υ. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ) επισκέφθηκε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου  Μαραθώνος- Ν.Μάκρης, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο και αυτοψία στα σχολικά συγκροτήματα.

Διαπίστωσε  παραβάσεις  σχετικά με τη «μη ύπαρξη πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας σε ισχύ και μη ύπαρξη χειροκίνητου συστήματος αναγγελίας πυρκαγιάς». Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στο όνομα των Διευθυντών των Σχολείων και παραδόθηκαν σε αυτούς λέγοντας τους ότι θα κατατεθεί μήνυση εναντίον τους.

Οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαράδεκτες. Το θέμα της πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων όλης της χώρας είναι εξαιρετικά σοβαρό καθώς αφορά την ασφάλεια των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών. Είναι απαράδεκτο, ειδικά μετά τα όσα έχουμε ζήσει στην περιοχή με τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι υπεύθυνοι να μην λύνουν άμεσα το θέμα και να πετούν το μπαλάκι στους διευθυντές. Επιπροσθέτως, το θέμα της πυρασφάλειας εντάσσεται στο γενικότερο θέμα της καταλληλότητας των κτηριακών υποδομών, της ασφάλειας των σχολείων, της συντήρησής τους  

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι:

Η ευθύνη της πυροπροστασίας, αντισεισμικής – αντιπλημμυρικής θωράκισης ανήκει εξολοκλήρου στο κράτος.

Φτάνει με τη μετάθεση – μετατόπιση των ευθυνών!

Απαιτούμε άμεσα

  • Την διακοπή κάθε είδους δίωξης διευθυντών (ή συναδέλφων) για σχετικά ζητήματα
  • Την απόσυρση του εγγράφου της Π.Υ. (παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στο όνομα των Διευθυντών των Σχολείων)
  • Την διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους Δήμους
  • Την λήψη μέτρων για τον άμεσο σχεδιασμό, πλήρη χρηματοδότηση της υλοποίησης αντιπλημμυρικών – αντιπυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης, με ευθύνη της πολιτείας σε όλα τα σχολεία του συλλόγου μας.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα