Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Βόνιτσας: Για τα ζητήματα σχολικής στέγης

20/05/2018 - 10:00

 

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βιώνουμε καθημερινά τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία είτε σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό είτε σε αίθουσες και υλικοτεχνική υποδομή, είτε σε εργαστήρια ή χώρους αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με συνέπεια την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Για να υλοποιήσει το δημόσιο σχολείο το ρόλο του, μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να στεγάζεται σε ένα κτήριο σύγχρονο, άνετο, ασφαλές, λειτουργικό, με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, αντισεισμική προστασία.

Με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών, ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, παρευρεθήκαμε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/5/18 του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Βόνιτσας με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό την ενημέρωση από πλευράς Δήμου για τα ζητήματα της σχολικής στέγης των Δημοτικών Σχολείων της Βόνιτσας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το κτηριακό των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας και η υπόσχεση του εργολάβου, που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του κτηρίου, ότι το έργο θα παραδοθεί στις 31/8/2018, χωρίς όμως να υπάρχει και κάποια δέσμευση γι’ αυτό. Για την ανέγερση νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας αναφέρθηκε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δήμου και αναμένονται οι ενέργειες των Κτηριακών Υποδομών και του Υπουργείου. Σχετικά με το Ειδικό Σχολείο δεν υπάρχει καμία σκέψη ακόμα και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Να θυμίσουμε ότι το κτήριο των Δημοτικών Σχολείων ανακατασκευάζεται εδώ και 4 χρόνια με εκπαιδευτικούς και μαθητές να κάνουν μάθημα σε ανθυγιεινά κοντέινερ, ενώ το Ειδικό Σχολείο συστεγάζεται με το 3ο Νηπιαγωγείο επίσης εδώ και 4 χρόνια, μοιραζόμενα τις δυο αίθουσες που διαθέτει το κτήριο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Γενικά, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μειωμένη χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος από τα διάφορα προγράμματα, χωρίς όμως να επισημαίνονται και οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση, δηλαδή  χωρίς να επισημανθεί η επιλογή και αυτής της κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και την εκπαίδευση για να στηρίξει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Συναδέλφισσες-φοι,

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον κοινό μας αγώνα, εκπαιδευτικοί και γονείς, ώστε να αποκτήσουν σύντομα τα παιδιά της περιοχής ασφαλή και σύγχρονα διδακτήρια! Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να θεωρείται πολυτέλεια τα σχολεία να έχουν τις απαραίτητες υποδομές και τους κατάλληλους χώρους για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με κριτήριο την ασφάλεια και τη μόρφωση των μαθητών μας δεν εφησυχάζουμε και απαιτούμε:

  • Την άμεση ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτηρίου των 1ου και 2ου Δημ. Σχολείων Βόνιτσας.
  • Την άμεση έναρξη της μελέτης για την ανέγερση νέου Διδακτηρίου που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας και θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών.
  • Την εύρεση οριστικής λύσης από πλευράς Δημοτικής Αρχής με το κτηριακό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου, κόντρα στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ειδικής αγωγής.

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα