Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Βόνιτσας: Για τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο

17/10/2017 - 21:30

Μετά την αιφνίδια προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Βόνιτσας και την ανακοίνωση που στάλθηκε στα σχολεία από την πρόεδρο του Συλλόγου μας, έχει δημιουργηθεί σύγχυση και αναστάτωση σχετικά με τη διεξαγωγή της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. του Συλλόγου και την εκλογή νέου Δ.Σ.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δεν αναγνωρίζουμε καμία απόφαση για ακύρωση της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους ενέργειες από μέλη της παράταξης «Εκπαιδευτικοί εν Δράσει», οι οποίοι μπροστά στην αδυναμία τους να διαχειριστούν καταστάσεις και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων (μετά και τα τελευταία γεγονότα), τη μια μέρα παραιτούνται από μέλη του Δ.Σ. και την άλλη το παίρνουν πίσω. Τέτοιες πρακτικές στόχο έχουν να οδηγήσουν στην αποστασιοποίηση τους συναδέλφους από την οργάνωσή τους στον Σύλλογο και να τους αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά μας προβλήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο όπου όλοι βιώνουμε τις συνέπειες των τριών μνημονίων,  με περικοπές επιδομάτων (οικογενειακών, πρόνοιας κ.ά.), νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, άνοιγμα των πλειστηριασμών και άλλα, πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Πέμπτη 19 Οκτώβρη 2017. Τη στιγμή που η κυβερνητική «κανονικότητα» τσακίζει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα και η αντιλαϊκή κρατική αξιολόγηση είναι προ των πυλών, χρειάζεται ο Σύλλογος να συζητά για να οργανώσει την αγωνιστική απάντησή του απέναντι στις εξελίξεις.

Ρόλος, λοιπόν, του Δ.Σ. είναι να βγει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα με ευθύνη προς τους συναδέλφους κι όχι να τους αποπροσανατολίζει με ενδοπαραταξιακές διαφωνίες και παρεξηγήσεις.

Να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο που παίζουν συγκεκριμένες δυνάμεις μέσα στους Συλλόγους.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

 

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα σωματεία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ,                                  

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ:    ΛΑΜΠΑΔΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

                            ΡΕΠΑΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα