Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Βόνιτσας: Για τη συγχώνευση του 1ου και 2ου Δ.Σ. Βόνιτσας

04/06/2018 - 18:24

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1ου και 2ου ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στέλνει για μια ακόμα φορά τον «μποναμά» σε εκπαιδευτικούς και γονείς, με νέες υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στις 18/05/2018 το Υπουργείο Παιδείας υπέγραψε τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Βόνιτσας και την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Θυρρείου (από 5θέσιο σε 4θέσιο).

Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται ένα 12/θέσιο και ένα 7/θέσιο, σχολεία με 192 και 124 μαθητές αντίστοιχα σε ένα 18/θέσιο σχολείο με 316 μαθητές. Με αυτό τον τρόπο χάνεται τουλάχιστον μια οργανική θέση, χωρίς να υπολογίσουμε τις λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών που θα προκύψουν από συμπτύξεις τμημάτων. Από την άλλη, υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική διαδικασία, αφού οι μαθητές θα στοιβαχτούν σε 25άρια τμήματα (Π.Δ. 79/2017) σε ένα κτήριο μη κατάλληλο να στεγάσει και να καλύψει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες του συγκεκριμένου αριθμού μαθητών σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκες κτλ. Έτσι επιδεινώνονται σαφώς οι συνθήκες φοίτησης των μαθητών και οι εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση και της υλοποίησης του «Νέου σχολείου» της αγοράς, με πρόσφατο δείγμα το νομοσχέδιο για τις «νέες δομές στην Εκπαίδευση», μας δείχνει ξεκάθαρα τι εξυπηρετεί η εν λόγω συγχώνευση.

 

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, όλη την τοπική κοινωνία, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας, μαζί με το εργατικό κίνημα, διεκδικώντας τις πραγματικά σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, που δεν είναι άλλες από:

  • 15 μαθητές σε Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις.

  • Μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς για την κάλυψη όλων των αναγκών των μαθητών.

  • Σύγχρονα κτήρια, πλήρως εξοπλισμένα με υλικοτεχνική υποδομή, αίθουσες ολοημέρου και σίτισης, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικής, εικαστικών, φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκες, χώρους άθλησης.

  • Κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να φοιτά στη δομή δημόσιας εκπαίδευσης που έχει ανάγκη (Ειδικό Σχολείο, Τμήμα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη). Να λειτουργήσουν σε κάθε σχολείο όσα Τμήματα Ένταξης χρειάζονται και να καλύπτεται με παράλληλη στήριξη κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και για όλες τις ώρες.

  • Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στα σχολεία, ώστε να καλυφθούν όλα τα έξοδά τους (θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, αναλώσιμα). Να μην χρειάζεται γονείς και εκπαιδευτικοί να δίνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τη λειτουργία των σχολείων.

 

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

 

Απαιτούμε:

  • Να παρθεί τώρα πίσω η συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Βόνιτσας.

  • Την άμεση ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτηρίου του 1ου και του 2ου Δημ. Σχολείων Βόνιτσας.

  • Την άμεση έναρξη της μελέτης για την ανέγερση νέου Διδακτηρίου που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών.

  • Την οριστική επίλυση, από πλευράς Δημοτικής Αρχής, του κτηριακού προβλήματος του Ειδικού Σχολείου, κόντρα στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ειδικής αγωγής.

  • Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Άμεση μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα