ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ ν. Αργοσαρωνικού: Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία του υπουργού των «προσλήψεων»- απολύσεων Κ. Γαβρόγλου

11/02/2019 - 23:41

Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία του υπουργού των «προσλήψεων»- απολύσεων Κ. Γαβρόγλου

Την Παρασκευή 8/2  πραγματοποιήθηκε η επίσημη  έναρξη  της βιβλιοθήκης στο Δ.Σ. Πέρδικας, παρουσία του υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Με το άνοιγμα ενός σχολείου, μιας βιβλιοθήκης ανοίγει επιπλέον ένα παράθυρο στον κόσμο της μόρφωσης  και όχι μόνο και θα ήταν αυτονόητο σήμερα, το 2019, να λειτουργούν βιβλιοθήκες σε κάθε σχολείο! Όμως κι εκεί που υπάρχουν ήδη αφήνονται στην τύχη τους από το Yπ. Παιδείας και στηρίζονται  αποκλειστικά στο μεράκι των συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Αλλά τα χαμόγελα του κ. Γαβρόγλου  στην Αίγινα δεν μπορούν να σκεπάσουν την αγωνία και την οργή των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το  νόμο «προσλήψεων» - απολύσεων  που  ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους της. Δεν μπορούν να κρύψουν το ατέλειωτο κυνήγι «προσόντων», στο χτύπημα της προϋπηρεσίας,  που καταδικάζει τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, για μια ελπίδα διορισμού «αν» και «πότε»…

Οι εκπαιδευτικοί , όπως και άλλοι εργαζόμενοι, δεν ξεχνάνε την καταστολή και τα χημικά στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις αποτέλεσαν παρακαταθήκη  για τη συνέχιση της πάλης  για μόνιμους διορισμούς, για τη μη εφαρμογή του νόμου –εκτρώματος. Ούτε θα πέσουν στην παγίδα να διαλέξουν τον τρόπο που θα γίνουν απολύσεις, δηλαδή με το «προσοντολόγιο» του ΣΥΡΙΖΑ ή με τους διαγωνισμούς της ΝΔ.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, οι συμβασιούχοι, μαζί με τους κλάδους των νοσοκομείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων οργανισμών παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα των εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων. Θα βρίσκονται στο δρόμο στις 12/2, 6μμ , στην πλ. Κλαυθμώνος,  στο πανδημοσιοϋπαλληλικο συλλαλητήριο για την κάλυψη των μόνιμων και πάγιων αναγκών, για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για μονιμοποίηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ  ακόμα  σε κοινό αγώνα διεκδίκησης μαζί με τους γονείς  για:

  • Την άμεση κάλυψη των δύο κενών δασκάλων που έχουν προκύψει στην Αίγινα
  • Να απαιτήσουν από το κράτος και την τοπική διοίκηση ,πέρα από τις συνηθισμένες δημόσιες εμφανίσεις εκπροσώπων τους, να γίνουν επιτέλους με δική τους ευθύνη οι επισκευές- συντηρήσεις  σχολείων, που έχουν καταντήσει γεφύρι της Άρτας.
  • Να σταματήσει επιτέλους η παραπομπή στις καλένδες και η αναζήτηση  αρμόδιων για τον αντισεισμικό, αντιπυρικό έλεγχο των σχολείων.

Θέλουμε ασφαλή σχολεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με μόνιμο προσωπικό !

ΑΙΓΙΝΑ 10/2/2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα