Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Χίου: Για την Απεργία

09/12/2017 - 11:12
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

«Η απεργία και η αλλεργία…»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται πέρα από το καθημερινό τσάκισμα σε μισθούς, συντάξεις τη φοροεπιδρομή, αλλά και στην εκπαίδευση (αξιολόγηση της αγοράς, αύξηση ωραρίων, μαθητών ανά τμήμα, απολύσεις κλπ) να βάλει σοβαρά εμπόδια στην ιστορικά κατεκτημένη μορφή πάλης: τον απεργιακό αγώνα. Γνωρίζουν και φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων ακόμα κι αν τώρα δεν εκδηλώνεται σε όλη την έκταση. Tο χτύπημα στην απεργία και κατ' επέκταση στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων είναι προαπαιτούμενο για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που θέλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς και συνδικάτα - κλακαδόρους της κυρίαρχης πολιτικής.

Ανεξάρτητα από τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, το πότε και πως χρησιμοποιείται ο απεργιακός αγώνας, αναμφισβήτητα, είναι δικαίωμά μας απέναντι στο κράτος, τον αυταρχισμό, τους εκμεταλλευτές μας. Το πώς θα αποφασίζεται η απεργία, το πότε είναι δουλειά των εργαζόμενων και όχι της εκάστοτε εξουσίας!

Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με τον τρόπο αυτό προάγεται η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες και ενισχύεται η «δημοκρατία» στα συνδικάτα είναι κάλπικος. Μιλάνε αυτοί που στέλνουν τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς στις κινητοποιήσεις εργατών, που συλλαμβάνουν πρωτοπόρους εργάτες και συνδικαλιστές, που διατηρούν σε ισχύ την αθλιότητα της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, που πανηγυρίζουν στους  «θεσμούς» για το γεγονός ότι η «Δικαιοσύνη» βγάζει παράνομες και καταχρηστικές 9 στις 10 απεργίες! Αυτοί που γονατίζουν τον ελληνικό λαό με 22% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου!

Το ίδιο κάλπικο είναι και το ενδιαφέρον για τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα φαινόμενα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με νόμους του αστικού κράτους, αλλά με αλλαγή συσχετισμών, με απομάκρυνση και απομόνωση των ηγεσιών που βρίσκονται στο χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν ομονοούν όλοι μέσα στο Σωματείο. Συγκεκριμένα, οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» και η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» καταψήφισαν τις αποφάσεις για να περιφρουρήσουμε αυτό μας το δικαίωμα (Ενημερωτικό 38) που καταδίκαζε τη σχετική τροπολογία. Όπως φυσικά καταψήφισαν και την πρόταση της ΑΣΕ (Ενημερωτικό 39), που κατεβαίνει σε όλη την Ελλάδα από το ΠΑΜΕ, για γενική απεργία στις 14/12, που είναι και η καλύτερη απάντηση στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι ανάλογη απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, κάτω από πίεση, έχουν πάρει ακόμα και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ όπως και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Επίσης, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Αρνούνται την υπεράσπιση της απεργίας! Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι κάποιοι παθαίνουν αλλεργία όταν ακούν για απεργία και ειδικά τώρα που ανοικτά η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει κουμάντο στο πως θα αποφασίζουν τα Σωματεία, «τρίβουν τα χέρια τους». Πάνε όμως κι ένα βήμα παραπέρα: ανακινούν «θέματα», για να αποπροσανατολίσουν, ώστε να μετατρέψουν το Σωματείο σε χορηγό του ΚΕΔΔΥ και των κρατικών ελλείψεων, με το να του καλύψει ένα ΗΥ!!!

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, χρειάζεται τώρα να μπούμε μπροστά σε κάθε Σχολείο και Νηπιαγωγείο, να διαδώσουμε την απόφαση του Σωματείου. Το Σωματείο ανήκει στους εργαζόμενους! Να πάρουμε μέρος στον αγώνα που αφορά το μέλλον μας. Δεν θα σταματήσει ούτε η κυβέρνηση ούτε οι εκφραστές αυτής της πολιτικής μέσα στο Σωματείο! Πρέπει να αναλάβουμε δράση!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα