ΑΣΕ στο Σύλλογο «Αλ.Δελμούζος»: Ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο

13/01/2018 - 15:24

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 8/2 κατατέθηκαν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης με στόχο, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση,να έρθουν προς ψήφιση την προσεχή Δευτέρα. Ως γνωστόν πρόκειται για μέτρα, που ερχόμενα να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, πλήττουν  κατάφορα τη ζωή των εργαζομένων από τη μια, ενώ από την άλλη χαρίζουν ξανά προνόμια σε εφοπλιστές και βιομηχάνους. Γιατί αλήθεια τι θετικό υπάρχει στο νομοσχέδιο για το χτύπημα της απεργίας, τους ηλεκτρονικούς πληστηριασμούς, το τσεκούρωμα επιδομάτων,τις αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης (30ωρη παραμονή στο σχολειο,αποχαρακτηρισμός της ώρας σιτησης,συγχώνευσεις σχολείων,αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας κ.α.);

Η απάντηση στο αν υπάρχει τίποτα θετικό σε όλα αυτά είναι μια: τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους πολλά για τα μεγάλα αφεντικά,που τρίβουν τα χέρια τους καθώς πρόκειται για δικές τους απαιτήσεις χρόνια τωρα!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΜΕ και τα δεκάδες σωματεία,ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται γύρω από αυτό, έγκαιρα (ήδη από την απεργία της 14/12) είχαν προτείνει την κήρυξη νεας απεργίας τις μερες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ως κορύφωσης μιας σειράς πρωτοβουλιών για να εκφραστεί η αντίθεση απέναντι στα νεα σκληρά μέτρα. Με αυτό το σκεπτικό υπερψηφίστηκε σε μια σειρά κλάδους και η πρόταση για απεργία την Παρασκευή,στις 12/1. Τι έγινε ομως με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ; Αρνήθηκαν πεισματικά τη κήρυξη οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης με επιχειρήματα τύπου «ο κόσμος δεν έχει διάθεση», «ο κόσμος έχει αποδεχτεί τα μνημόνια», «ας δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε..».. Η στάση τους ούτε μας εκπλήσσει ούτε είναι πρωτοφανής! Στο σύνθημα που χιλιάδες εργαζόμενοι βροντοφωνάζουν «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» αυτοί έχουν δώσει με τη στάση τους από καιρό απάντηση: αναφανδόν με το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό! Όσο για τη στάση της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ, που πρωτοστατούσαν πριν 3 χρόνια στα συλλαλητήρια για μια δίκαιη διαπραγμάτευση και για να έρθει μια νέα κυβέρνηση, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Κύρηξαν στάσεις εργασίας τη Δευτέρα (!) ενώ υπάρχει απεργία για την Παρασκευή αλλά και συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 6μμ από δεκάδες φορείς και σωματεία. Αλήθεια, ποιοι είναι οι διασπαστές του κινήματος; Ποιοι πάνε σε ξεχωρίστες συγκεντρώσεις και πλατείες; Ποιοι δεν θέλουν την ενότητα των εργαζομένων; Μα το ΠΑΜΕ φυσικά!!

Και αν έχετε αμφιβολίες, ας ρίξετε μια ματιά στις «δεκάδες» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πήραν μέρος την τελευταία μόνο εβδομάδα οι παρατάξεις που συμμετέχουν σε ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ για το σταμάτημα των μέτρων.

Μόνο μην ψάξετε πολύ, γιατί ...άδικος κόπος!!!

Δυστυχώς  και το ΔΣ του Συλλόγου μας «Αλ. Δελμούζος» αποκλειστικά με ευθύνη του προέδρου του, εκλεγμένου με την πλειοψηφούσα παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων δεν συνεδρίασε την Τρίτη 9/1 όπως έχει αποφασίσει (τακτική συνεδρίαση την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα που λειτουργούν τα σχολεία). Η ΑΣΕ ήδη από τις 6/1 είχε καταθέσει την πρόταση της για την οργάνωση του αγώνα και στο Σύλλογο μας και η μόνη παράταξη που δεν τοποθετήθηκε ήταν τα Προοδευτικά Ρεύματα. Περιμέναμε λοιπόν την τακτική συνεδρίαση της Τρίτης 9/1 να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αγωνιστική απάντηση του Συλλόγου μας συνεκτιμώντας και την εξέλιξη της κατάστασης. Αντί αυτού ενημερωθήκαμε ότι συνεδρίαση του ΔΣ δε θα γίνει μιας και τα σχολεία μόλις είχαν ανοίξει  μετά τις διακοπές......Κατά τα άλλα κάποιοι στα λόγια κατηγορούν τη ΔΟΕ αλλά περιμένουν τα πάντα από αυτή γιατί η ιδεολογική συγγένεια και ταύτιση με τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ είναι πολύ μεγάλη.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 12/1 όταν δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ ανάμεσα στις δεκάδες σωματεία  Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα κατεβαίνουν σε απεργία, τη μέρα που δεν κινούνται καράβια ,τρένα, μετρό, δε βγαίνουν εφημερίδες, σταματάει η παραγωγή σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, τη μέρα που εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δίνουν το βροντερό «παρών» στη μοναδική απεργία που έχει αποφασιστεί εδώ και 20 μέρες οι συνάδελφοι του Δελμούζου θα είναι στα σχολεία ακολουθώντας τον «ενωτικό»  σχεδιασμό της ΔΟΕ -ΑΔΕΔΥ. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Απαντάμε αγωνιστικά

και  σας καλούμε στα συλλαλητήρια στις

15 Γενάρη στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα