ΑΣΕ: Χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

08/06/2018 - 23:00

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής έκαναν σήμερα το μεσημέρι αναπληρωτές και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, του σωματείου και της ομοσπονδίας ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού  και εκλεγμένοι της ΑΣΕ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που απαίτησαν  να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που προέκυψε με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Μετά την ανάρτησή τους, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να βρίσκονται δεκάδες αναπληρωτές στον πίνακα των απορριπτέων, λόγω «ελλιπώς συμπληρωμένων στοιχείων στην αίτηση» και ειδικά στην Αττική, από τις 724 αιτήσεις στους πίνακες του ΕΒΠ, απορρίφθηκαν οι 154, ποσοστό που αναλογεί στο 21,3%.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν χτες κανένας να μην χάσει το δικαίωμα στην εργασία, να δοθεί η δυνατότητα στους απορριφθέντες να διορθώσουν τις δηλώσεις και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί αντίστοιχο πρόβλημα στους πίνακες αναπληρωτών ΕΕΠ. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κατά τη συνάντηση με στελέχη της  Περιφερειακής Διεύθυνσης έλαβαν τη δέσμευση ότι σε συνεννόηση με τον ΑΣΕΠ θα υπάρξει διορθωτική διαδικασία για τους πίνακες αναπληρωτών ΕΒΠ και ΕΕΠ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού/Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ/ΕΒΠ) απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που παραβρέθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι «οι συνάδελφοι σήμερα έδειξαν αποφασιστικότητα, δυναμισμό και μαχητικότητα απέναντι στην κατάφωρη αδικία που βιώνουμε από την ΠΔΕ και το υπουργείο Παιδείας. Δήλωσαν πως ήταν και είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους!».

Δελτίο τύπου της ΑΣΕ ΕΕΠ/ΕΒΠ για την κινητοποίηση στην ΠΔΕ Αττικής

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ που παραβρέθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση. Οι συνάδελφοι σήμερα έδειξαν αποφασιστικότητα, δυναμισμό και μαχητικότητα απέναντι στην κατάφορη αδικία που βιώνουμε από την ΠΔΕ και το Υπουργείο Παιδείας. Δήλωσαν πως ήταν και είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους!

Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων σήμερα έδειξε και τον δρόμο του πώς πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις μας! Έδειξαν τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει ο Σύλλογος. Με αποφασιστικότητα, δε δέχτηκαν να γίνουν συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά με τους ίδιους να είναι στην πρώτη γραμμή και να απαιτούν από τον Διευθυντή της ΠΔΕ να δοθεί άμεση λύση εδώ και τώρα!

Η πίεση που τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου μας άσκησαν είχε σαν αποτέλεσμα να αποσπάσουν τη δέσμευση από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, πως τη Δευτέρα και σε συνεννόηση με τον ΑΣΕΠ θα υπάρξει ανακοίνωση με βάση την οποία θα δίνεται η δυνατότητα για διορθωτικές κινήσεις, με την ΠΔΕ να παραδέχεται τη μη διασφάλιση της διαδικασίας με όλα τα μέσα. Ταυτόχρονα επισήμανε πως όλοι οι απορριφθέντες θα πρέπει να κάνουν ένσταση προς τον ΑΣΕΠ, ώστε στη συνέχεια να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν διορθώσεις για τους οριστικούς πίνακες. Ωστόσο, όσον αφορά το ΕΕΠ, είπε πως μάλλον θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και δε δεσμεύτηκε για να προληφθεί το πρόβλημα.

Αυτή ήταν η κατάληξη, με όλους τους συναδέλφους μας να παραμένουν πεισματικά, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω, στις αερολογίες που ακούγονταν μέχρι εκείνη την ώρα αλλά και στην ειρωνεία από πλευράς Διευθυντή Εκπαίδευσης με λεγόμενα του τύπου «βγήκατε στα τηλεοπτικά παράθυρα για 15΄ δημοσιότητας» κ.ά. Με αυτά τα επιχειρήματα διάλεξε να απαντήσει αρχικά ο κ. Λόντος στους ανθρώπους που είχε απέναντί του, στους ανθρώπους «αριθμούς/κουτάκια» για τους οποίους χωρίς να τρέμει το χέρι του υπέγραψε την απόλυσή τους!

Αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στους συναδέλφους μας που παρέμειναν εκεί και ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΝ!

Συνάδελφοι, δηλώνουμε πως δεν τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη! Καλούμε όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, όλο τον κλάδο, να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να απαντήσει ΑΜΕΣΑ σε περίπτωση που συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας! Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως μαζί μας θα έχουν κακά ξεμπερδέματα! Δε θα αφήσουμε αυτή την κατάφορη αδικία να περάσει! Δε θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στην ανεργία, να τσακίσουν τις ζωές μας, τις οικογένειες μας!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ΣΕΠΕ, τις ΕΛΜΕ και τους φορείς που έβγαλαν κάλεσμα συμπαράστασης στην κινητοποίησή μας και μας στήριξαν και με τη φυσική τους παρουσία (ΣΕΠΕ: «Πλουμπίδης»,  «Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης», ΕΛΜΕ Πειραιά, Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, ΣΑΤΕΑ)! Η ενότητα αυτή και η αποφασιστικότητα των συναδέλφων δείχνει τον δρόμο!

ΑΣΕ ΕΕΠ-ΕΒΠ 08/06/2018».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα